Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 22 935
  • 533
  •   1
Отговори
# 15
Джинс- genes

# 16
Инферия, имаш право да не разбираш и да не участваш в дискусията.
Аз в хардуер и софтуер не списвам.
Разбира се, но опитвам да си го изясня Simple Smile

# 17
Аз не съм от аристократично потекло и не познавам хора от такова, така че не съм и няма как да си избирам хора по род. Съмнявам се у нас изобщо да има такива.

Ако става въпрос за богати хора, старата номенклатура ме се отличаваше родово от по-средна и бедна ръка хора, даже често произлизаха от бедни села, същото важи и за новобогаташите, както и за така наречената интелигенция и творчески среди.

Изобщо - не знам къде е могло да намеря хора от някакъв аристократичен джинс. Винаги съм била в най-обикновена егалитарна среда и съответно такива са ми били и опциите за връзка

# 18
Важен е да. Да бях знаела това преди 18г., но тогава млада и зелена друго мислех, бях човек на шансовете и искрено вярвах, че мога с любов да променя някого към по-добро. Да надскочи себе си и модела на поведение, който беше приел. Да ама не! Крушата джанки не ражда!

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 23:23 от ЗЛОДЕИДА

# 19
  • София
Момичета, не говорим за аристокрация и синя кръв, каквато изначало липсва тук. Говорим за род и приемственост.

# 20
  • Пловдив
Детайл от картината и едно наум. Не определящ, не условие, което задължително да се покрие.

-----
Джинс е род, потекло, не е "черга" или съсловие. В тоя смисъл - не трябва да е "от нашия джинс", не търсим (непременно) братовчеди, дори далечни.

# 21
Не се бях замисляла, но се оказва че е мнооого важен. Често обаче противоположностите се привличат, а и балансират...но винаги има едно НО като че ли, различни езици се говорят.. И често пъти съзнанието не побеждава родовите наслагвания, за съжаление. Емоционално интелигентен и гъвкав ли е човек, и да не идва от хубав джинс обаче, има ли любов в себе си и желание да работи със себе си, самосъзнание, тогава не е чак толкова важен, по важно е да не се продължава порочният кръг Grinning Така че 50/50.

# 22
Т.е. ако в родата на някого са свикнали жените да слугуват на мъжете дали би ми се рискувало да си го взема вкъщи и да очаквам да си вдигне чинията след вечеря?

# 23
  • София
Произходът за мен е важен дотолкова, доколкото формира мирогледа и ценностната система на човек. Винаги съществува вероятността партньорът да отхвърля авторитетите на родителите, семейните членове, но в общия случай влияние има. Отделен е въпросът, че ще се наложи последващо общуване с тези хора.
Накратко, отговорът ми е "Да, семейната среда/родът/ джисът имат зрачение."

# 24
Важен е джинса, но то ако си силно обзет от рационални мисли като се жениш не са много на добре нещата Simple Smile

# 25
  • София
Т.е. ако в родата на някого са свикнали жените да слугуват на мъжете дали би ми се рискувало да си го взема вкъщи и да очаквам да си вдигне чинията след вечеря?
Тоест не.

За мен е повече формиране на мироглед и ценности, почти не ме интересуват останалите неща.

# 26
Той и Терзиев не си е избирал джинса, ама...

# 27
За мен има значение.
Колкото и да се е "бунтувал" някой от наследниците, все пак е попил от семейните ценности.
И както нямаме аристокрация, след 1944 г. наследниците на богатите фамилии са се женели помежду си, не за селянин от нивата, или за строителен работник.

# 28
Богатите фамилии след 1944 са точно на селяни от нивите. И моралът и ценностите им са морал и ценности на социалистическото общество. В такова са възпитавани нашите майки и бащи и съответно майките и бащите на нашите  мъже. Които от своя страна са възпитали тях.
Съмнявам се някой да е възпитавал целенасочено детето си в някакви други морал и ценности, различни от общоприетите.

# 29
Важен е, разбира се, муджахидините не ги раждат феминистки. Изключенията доказват правилото.

Общи условия

Активация на акаунт