Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 087
  • 533
  •   1
Отговори
# 255
Не е нормално родител да дирижира връзките на детето си. Ще ги оставя моите да трупат опит сами. Мога да дам мнение, но не и да се меся
Когато някой, когото обичаш се самоубива пред очите ти и не направиш нищо.... Дам, заради това се разведох с баща им.
Ако не беше толкова мекушав, подобен сбъркан джинс, никога нямаше да припари и развали нашето семейство.
Опит+загубено време=провален живот
Заради това ли сме създавали деца и късали от сърцето си за да им дадем най-добрия старт, за да дойде някой и да им...провали живота?
П.П. Плюс това не е задължително след почерпеният лош опит да се променят нагласите за избор.
Изборът с времето намалява за жените. Това сме го бистрили милион пъти тук.

# 256
Ravenna, добре, какво си постигнала с твоята борба?

Ако е да спасяваш дъщеря си от сводник е разбираемо, да. Но не знам какви са били кусурите на "Боклука"?

# 257
Ами не си спасила дъщеря си от Боклука, развалила си си семейството, скарана си с най- близките си. Струвало ли си е?

# 258
Ravenna, добре, какво си постигнала с твоята борба?

Ако е да спасяваш дъщеря си от сводник е разбираемо, да. Но не знам какви са били кусурите на "Боклука"?
Питай, какви му бяха положителните черти, че аз такива като страничен наблюдател не откривам май.
Освен, че беше привлекателен.
Да се успокояваме, че винаги може да има по-лош, например сводник? Не, мерси!
Постигнах, че винаги стои на дневен ред: "Потенциалните внучета ще отраснат без баба."
Ако можеш да живееш с тази тежест + куфарите, които ще мъкнеш сама на гръб...Моля! Аз нямам нищо против. Примирила съм се.
Ами не си спасила дъщеря си от Боклука, развалила си си семейството, скарана си с най- близките си. Струвало ли си е?
Да. Свободна съм. Какви са тези "близки", които не уважават мнението ми? И близки ли са ми?

# 259
Ревена, отстрани нещата изглеждат много по-различни. В крайна сметка ти си останала сама, децата ти са отчуждени от теб, но не и от другия родител, бивш съпруг с нова връзка, при теб върволица от неудачници и т.н. драми. Не го пиша със заяждане. И без това ще ни изтрият.

# 260
Това си е твоя живот. Въпросът е, че дъщеря ти е предпочела него въпреки всичко. Просто се чудех какво толкова му е имало...

Какво значи близките да зачитат мнението ти? Как можеш да прекратиш ТИ връзката на детето си?

# 261
Права е Равена. Това, че не послушах родителите си ми коства едни 15 години загубени от живота ми.

# 262
Ревена, отстрани нещата изглеждат много по-различни. В крайна сметка ти си останала сама, децата ти са отчуждени от теб, но не и от другия родител, бивш съпруг с нова връзка, при теб върволица от неудачници и т.н. драми. Не го пиша със заяждане. И без това ще ни изтрият.
Не съм сигурна, че той е все още във връзка. Децата го търсят само, когато имат нужда от финансови инжекции.
Та викаш, да се сравнявам с него? Не, мерси!
Аз постъпих така, както достойнството ми повеляваше. Няма драми. Аз неудачници не търпя.

# 263
Кой млад и увлечен човек е възможно да послуша родителите си?

Този феномен съм срещала само в една соц. книга мисля, че авторката беше Елена Ангелова. Някакъв селски баща каза на дъщеря си, че учителят не е за нея, защото след години ще я подмени с умна градска жена, и тя го послуша Simple Smile Ама това е единствения случай, и то литературен.

# 264
Аз пък съм видяла, че когато родител се противопостави рязко, няма печеливши. Хитрост и търпение са нужни, а не с бутонките напред.

# 265
  • София
Търпиш ги, Равена. Спиш с тях, самозаблуждаваш се.

За дъщеря ти не искам да говоря, но не мисля си права, казвала съм си мнението.

# 266
Да си кажеш мнението и да предложиш подкрепа, ако се окажеш прав в лошите си предвиждания често е по-печвливш вариант. Често ултиматумите само удължават лошата връзка.

Примерно вместо "Ако не ме послушаш и останеш с тоя боклук не ме търси повече" може да е погрешна реплика,  а  "Ако видиш, че си сгрешила,  ела си у дома" да има по-добър резултат.

# 267
"Потенциалните внучета ще растат без баба"
И от това кой губи?! Бабата, която е завършен егоист и диктатор. Така нищо добро няма да постигнете

# 268
Търпиш ги, Равена. Спиш с тях, самозаблуждаваш се.

За дъщеря ти не искам да говоря, но не мисля си права, казвала съм си мнението.
M-Не, не е същото. Мога да спя, мога и да не спя. Aз съм, все пак, на 53 години. Досега никой не си е подредил гащите и чорапите в свободните чекмеджета на гардероба ми, еле пък да го търпя и нося на мой гръб цели 5 години.
Кой си идва "у дома" на 26 години, Ирис? На горе-долу тази възраст аз имах вече брак от 5 години и родих първото си дете, т.е. нея. Тя сега тепърва ще търси някой разведен, с дете или някой смотаняк ерген, защото изпусна златни шансове, докато беше в университета да се задоми с някой от своя джинс, заради голямата си първа любов с баща - пройдоха и майка, работеща като диспечерка в камионаджийска фирма.
От нейна страна всички сме с висше образование,... всички и не е минал и ден да стоим в къщи без работа, еле пък на социал.Head Band
"Потенциалните внучета ще растат без баба"
И от това кой губи?! Бабата, която е завършен егоист и диктатор. Така нищо добро няма да постигнете
Не мисля. Такива "внучета" и на кучета не бих ги хвърлила. Не понасям замърсени гени да ми замърсяват средата.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 20:50 от Ravenna

# 269
Много крайни думи, Равена.
На другите ще кажа, чукайте на дърво за децата си, да имат късмет и да срещнат стойностен партньор, защото Светът и хората се изродиха.
А това до избора им, се надявам да е човек, който ги обича и цени, пък от каквато рода ще да е.

Общи условия

Активация на акаунт