Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 22 972
  • 533
  •   1
Отговори
# 435
... А реалността е че жените имат повече нужда от мъжете отколкото обратното, то и заради това жените и да започнат неангажираща връзка винаги стигат до момент в който искат да я превърнат в ангажираща, докато при мъжете не е така. Simple Smile
Погрешен извод е, че жените имат повече нужда от мъжете, отколкото обратното. Попитай 100 двойки как е започнала връзката им. Предполагам, че за България към 80% ще е започнала като неангажираща, хахо-хихи, излизане, кафенце, секс и постепенно е станала сериозна. И за мъжа, и за жената. Ако не беше взаимна нуждата, мъжете нямаше да предлагат и жените нямаше да приемат. Или? Може би жените с пистолет карат мъжете да се обвързват с тях, а те горките бягат, но не достатъчно бързо?

Има всичко, и бягащи мъже, и бягащи жени, но в общия случай и едните, и другите искат въпросната връзка, искат деца, живот заедно, редовен секс - такива едни житейски неща.

# 436
Скрит текст:
Скрит текст:
Е, ако ходи сам и не настоява жена му да ходи с него, може и да е ОК.

Не е ОК. Поне според десетките теми и оплаквания в СО в стил „Той всеки уикенд ходи на село при майка си, още петък вечер заминава, а аз оставам сама (или ние с детето оставаме сами) вкъщи. Не иска да отидем някъде на почивка, на разходка, на спа, само на село си ходи“. Като целта не е задължително да копа, може и да е надпиване с аверите и мама да е само за алиби.
Затова съветвам момичетата да гледат и това, не само парите, имотите и тръпките. Ако не си падат по селските идилии, просто да не се хващат с момчета от село. И обратното важи.
Само дето във въпросната тема, съфорумката го беше напуснала, но беше останала сама и до този момент, а той се беше оженил и с дете на път. Sunglasses
А реалността е че жените имат повече нужда от мъжете отколкото обратното, то и заради това жените и да започнат неангажираща връзка винаги стигат до момент в който искат да я превърнат в ангажираща, докато при мъжете не е така.
В интерес на истината всяка връзка започва като неангажираща. И всъщност жените, които се справят с живота доста прилично и сами, са повече на брой от мъжете. Та кой от кого се нуждае по-силно?

А може ли малко информация за цитираното преброяване, както и за преброителя Wink защото доста голословно стои това твърдение.

Скрит текст:
Само дето във въпросната тема, съфорумката го беше напуснала, но беше останала сама и до този момент, а той се беше оженил и с дете на път. Sunglasses А реалността е че жените имат повече нужда от мъжете отколкото обратното, то и заради това жените и да започнат неангажираща връзка винаги стигат до момент в който искат да я превърнат в ангажираща, докато при мъжете не е така. Simple Smile

Първо, темата не е само една – купища оплаквания съм чела през годините. И от моми с гаджета, и от омъжени вече с деца. Мъжът си го влече селото и това си е. Защо жените подминават това в началото? Заради вечната заблуда, че ще успеят да го променят. Много малко успяват и то само ако самият мъж иска да се промени.
За кой от кого има нужда повече няма какво да коментирам, нито пък съвсем погрешните ти изводи. С радио не ми се спори, а и е безсмислено.

Може би защото да си седи на домашния (психо)тормоз от хора, които съвсем пък не харесва е доста по-лоша опция?
Номерът е човек да си отваря очите навреме, за да не се налага да седи на домашен тормоз или да бяга от него.

Номера всички го знаят, но знанието не променя факта, че е пълно с подобни теми. То ако ставаше само с отваряне на очи, ехе-е-ей, живот, здравей, здравей.

# 437
Основно става с отварянето на очите, да. Но масово хората обичат да се правят на приятно разсеяни и да си вярват искрено, че могат да променят човека отсреща.

# 438
Кои жени имат нужда от мъж по-точно? Някои от селата, които гледат домашни животни? Имат ниви, градини или какво?
Всяка жена, която познавам и се намира в
моето обкръжение, моя милост включително, се справя перфектно в ежедневието си без мъж. Не виждам точно пък за какво ми е?
Парите си ги вадя, майстор си намирам и то професионалист, който не ми се дупи часове и да ми губи времето. Имам точно един мъж в приятелския кръг, който съм сметнала, че ми е приятен и ме разведрява.
Аз съм медицински специалист, не съм виснала на мъж да ми плаща сметките. Шефове мъже също нямам, поне не преки.

# 439
Скрит текст:
Скрит текст:
Е, ако ходи сам и не настоява жена му да ходи с него, може и да е ОК.

Не е ОК. Поне според десетките теми и оплаквания в СО в стил „Той всеки уикенд ходи на село при майка си, още петък вечер заминава, а аз оставам сама (или ние с детето оставаме сами) вкъщи. Не иска да отидем някъде на почивка, на разходка, на спа, само на село си ходи“. Като целта не е задължително да копа, може и да е надпиване с аверите и мама да е само за алиби.
Затова съветвам момичетата да гледат и това, не само парите, имотите и тръпките. Ако не си падат по селските идилии, просто да не се хващат с момчета от село. И обратното важи.
Само дето във въпросната тема, съфорумката го беше напуснала, но беше останала сама и до този момент, а той се беше оженил и с дете на път. Sunglasses
А реалността е че жените имат повече нужда от мъжете отколкото обратното, то и заради това жените и да започнат неангажираща връзка винаги стигат до момент в който искат да я превърнат в ангажираща, докато при мъжете не е така.
В интерес на истината всяка връзка започва като неангажираща. И всъщност жените, които се справят с живота доста прилично и сами, са повече на брой от мъжете. Та кой от кого се нуждае по-силно?

А може ли малко информация за цитираното преброяване, както и за преброителя Wink защото доста голословно стои това твърдение.
Скрит текст:

Скрит текст:
Само дето във въпросната тема, съфорумката го беше напуснала, но беше останала сама и до този момент, а той се беше оженил и с дете на път. Sunglasses А реалността е че жените имат повече нужда от мъжете отколкото обратното, то и заради това жените и да започнат неангажираща връзка винаги стигат до момент в който искат да я превърнат в ангажираща, докато при мъжете не е така. Simple Smile

Първо, темата не е само една – купища оплаквания съм чела през годините. И от моми с гаджета, и от омъжени вече с деца. Мъжът си го влече селото и това си е. Защо жените подминават това в началото? Заради вечната заблуда, че ще успеят да го променят. Много малко успяват и то само ако самият мъж иска да се промени.
За кой от кого има нужда повече няма какво да коментирам, нито пък съвсем погрешните ти изводи. С радио не ми се спори, а и е безсмислено.

Може би защото да си седи на домашния (психо)тормоз от хора, които съвсем пък не харесва е доста по-лоша опция?
Номерът е човек да си отваря очите навреме, за да не се налага да седи на домашен тормоз или да бяга от него.

Номера всички го знаят, но знанието не променя факта, че е пълно с подобни теми. То ако ставаше само с отваряне на очи, ехе-е-ей, живот, здравей, здравей.
Разбира се, че нямам наблюдения върху всички хора по света, гледам какво става в моето обкръжение.

# 440
  • Great Britain
Кои жени имат нужда от мъж по-точно? Някои от селата, които гледат домашни животни? Имат ниви, градини или какво?
моето обкръжение, моя милост включително, се справя перфектно в ежедневието си без мъж. Не виждам точно пък за какво ми е?
Парите си ги вадя, майстор си намирам и то професионалист, който не ми се дупи часове и да ми губи времето. Имам точно един мъж в приятелския кръг, който съм сметнала, че ми е приятен и ме разведрява.
Аз съм медицински специалист, не съм виснала на мъж да ми плаща сметките. Шефове мъже също нямам, поне не преки.
Интимния ти партньор жена ли е?

# 441
  • София
А, трябва ли да е?

Дарлинг, Хепи писа в тази ли, в друга тема ли, но масово тук жените носят по 5 дини и две деца под мишница. Малко са отглеждащите бащи след развод/ раздяла, малко са поемащите на 50% дял финансова грижа/ ангажираност с децата и лошото, най- лошото е, че достатъчно такива са и в брак.
Такава е нашата действителност и наблюдения, лични. Статистика не ми трябва за живия живот.

# 442
Да.

# 443
В наше време жените хич не зависят от мъже…. даже смея да твърдя, че жена по-лесно би си намерила ухажори от мъж.

Това, че жените искат сериозна връзка, не е защото имат нужда от помощ, а защото искат близост, любов и деца, привързват се емоционално.

# 444
Жените търсят връзка, защото искат споделеност, взаимност, подкрепа, изслушване, разбиране. Не защото не могат да си пренесат чантите от точка А до точка Б. Или защото не могат да се закарат до някъде. Или да си купят сама роклята.
Естествено, че жената по-лесно си намира ухажори.

# 445
За мен всичко е споделено, и не, не съм меркантилна жена! На мен умът ми не може да побере как годеникът ти ще води дълг! Но хора разни.
Като е взел заеми преди сватбата. После се жените и ти от либоф и немеркантилност споделяш всичко. Да, ама не ви се получава и след 1 година се разделяте. Заради споделянето делите твоите активи, но делите и неговите пасиви. Тогава, кой е на сметка от двамата, хъм?
Аз познавам лично двойка, която си купи къща. Момата плати своя дял от ипотеката кеш, а момъкът със заем от банката. Познай, какво се случва, ако утре се разделят, до 3?Laughing
Е сега ще ме караш да търся ли? Не ми се рови, затуй ето само от последните 1-2 страници в тази тема.
Но малко ли други теми има, особено от разведени/разделени жени, които викат - не ща вече ни да се женя, ни да си споделям къщата с никого, аз се оправям сама, а мъж само ще ме тегли назад и ще ми отнема ресурси от детето/мен/жилището и др.

Никакво споделяне при мен. В Канада мъжете с дългове, които гледат да се залепят за някоя сгодна и уредена женица, са класика.
Един искаше да ида да живея в гарсониерата му, да плащам наема 2 години докато си стъпи на краката, а после да си го делим 😻 и да си вземем обща ипотека. Можели сме да затрием носа на бившата. Да, бе.

И двете потребителки, които цитираш, са доста далече от българската действителност, а до известна степен и от действителността въобще, живеят си в някакъв свой свят, и по начина, по който обсебват всички теми е ясно, че и балона не е толкова розов, и захарните пръчки не са толкова захарни.
Залитането в крайности не е от полза никому. Всеки познава по един някакъв, който еди какво си, но крайностите само затвърждават общото. Все пак масата се състои от нормални, средностастически хора, при които и двамата работят, и двама допринасят за дома и семейството, заедно отглеждат децата си, и накрая дори не спират секса, нито пък се развеждат. Просто "другите" са по-шумни, защото искат да валидират избора си, а не че са някаква представителна извадка. Ако търсиш нормални отношения, и ги търсиш на своето поле, и ти също си нормален, ще получиш нормални отношения.
Да, далеч сме (и по-добре), защото сме се трайно установили в чужбина. Но дотам се изчерпават приликите. Доколкото си спомням Невена има семейство, докато аз - не.
Не валидирам нищо. Избрала съм да сложа край на връзка, в която вегетирам вместо средно - статистическо да се примирявам. И съм наясно, че в чужбина това има значително по-голям шанс да се случи, отколкото в България заради доходите. Дефинирай "нормални отношения" като вземеш пред вид ниското ниво на търпимост след определен натрупан житейски опит!

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 08:56 от Ravenna

# 446
За мен всичко е споделено, и не, не съм меркантилна жена! На мен умът ми не може да побере как годеникът ти ще води дълг! Но хора разни.
Като е взел заеми преди сватбата. После се жените и ти от либоф и немеркантилност споделяш всичко. Да, ама не ви се получава и след 1 година се разделяте. Заради споделянето делите твоите активи, но делите и неговите пасиви. Тогава, кой е на сметка от двамата, хъм?

Ами, специално в този случай, те си деляха наема с години, при немските мъже няма шест-пет да им лежи жена на джоба.

Обаче да се цигани на годеницата си за няколко месеца наем, докато тя започне работа, при условие, че той взима  повече, отколкото тя ще взима като започне работа, си е проява на скъперничество, чиста проба!

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 09:50 от Анонимен

# 447
  • Great Britain
Velma125 , благодаря за отговора.

# 448
  • пустинята Гоби
Бърка се споделяне с делене. Там където всичко се дели на две по конец, поне за мен, има нещо сбъркано. Аз не искам да деля на две с мъжа ми, да не сме съквартиранти? Не само парите са активи в една връзка, има много други неща.

# 449
Аз ако имах заеми не бих ги делила с мъжа ми… някак под достойнството ми е да карам някой да плаща моите сметки.

И съответно не бих плащала чужди.

Ако заедно вземем ипотека като двойка, тогава да.

Общи условия

Активация на акаунт