Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 22 990
  • 533
  •   1
Отговори
# 420
Скрит текст:
Изключително странно ми е било да наблюдавам при някои двойки да се цепи цент-стотинката, например, за две евро при паразуване в магазина, или пък начисляване на дълг за изплащане на половинката, когато момичето е в процес на тъсене на работа и моментно не може да поеме своята част от наема. И двете съм виждала при германци. За мен всичко е споделено, и не, не съм меркантилна жена! На мен умът ми не може да побере как годеникът ти ще води дълг! Но хора разни.
Аз такива хора не познавам - в България, де. В чужбина има всякакви. Например мои близки ги карат да си вземат хотел като ходят "на гости" при родителите на жената, макар че те имат къща, в която могат да настанят 10 човека да преспят.

Но ако трябва да се върна на темата от последните страници, доколкото разбирам мъжът трябва да споделя всичко, което има с жената (доход, имоти, време и енергия, чувства и т.н.) но пък жената не трябва да споделя всичко, защото мъж може да й навлече дългове или да я зареже заради друга и така да отиде нахалост това, което е споделяла.
Ясно. Така и очаквах, де. То и в живота се вижда, че повечето жени така мислят, не само в този форум.
Странно. Излиза, че не четем една и съща тема, защото аз поне никъде не видях подобни твърдения.

# 421
Къде и кой е казал, че жената не трябва да се влага и дава в едни отношения?
Напротив, тя ражда и отглежда деца, грижи се за дом, губи няколко работни години в отдаване на семейството ,а не рядко носи и по- големи доходи в днешната реалност.
Така,че айде мола ви се, мъже , не се правете на жертви.

# 422
  • София
Би ли показал нагледно с мнения на потребителки това заключение?

# 423
Е сега ще ме караш да търся ли? Не ми се рови, затуй ето само от последните 1-2 страници в тази тема.
Но малко ли други теми има, особено от разведени/разделени жени, които викат - не ща вече ни да се женя, ни да си споделям къщата с никого, аз се оправям сама, а мъж само ще ме тегли назад и ще ми отнема ресурси от детето/мен/жилището и др.

Никакво споделяне при мен. В Канада мъжете с дългове, които гледат да се залепят за някоя сгодна и уредена женица, са класика.
Един искаше да ида да живея в гарсониерата му, да плащам наема 2 години докато си стъпи на краката, а после да си го делим 😻 и да си вземем обща ипотека. Можели сме да затрием носа на бившата. Да, бе.

# 424
Е сега ще ме караш да търся ли? Не ми се рови, затуй ето само от последните 1-2 страници в тази тема.
Но малко ли други теми има, особено от разведени/разделени жени, които викат - не ща вече ни да се женя, ни да си споделям къщата с никого, аз се оправям сама, а мъж само ще ме тегли назад и ще ми отнема ресурси от детето/мен/жилището и др.

Никакво споделяне при мен. В Канада мъжете с дългове, които гледат да се залепят за някоя сгодна и уредена женица, са класика.
Един искаше да ида да живея в гарсониерата му, да плащам наема 2 години докато си стъпи на краката, а после да си го делим 😻 и да си вземем обща ипотека. Можели сме да затрием носа на бившата. Да, бе.

И двете потребителки, които цитираш, са доста далече от българската действителност, а до известна степен и от действителността въобще, живеят си в някакъв свой свят, и по начина, по който обсебват всички теми е ясно, че и балона не е толкова розов, и захарните пръчки не са толкова захарни.
Залитането в крайности не е от полза никому. Всеки познава по един някакъв, който еди какво си, но крайностите само затвърждават общото. Все пак масата се състои от нормални, средностастически хора, при които и двамата работят, и двама допринасят за дома и семейството, заедно отглеждат децата си, и накрая дори не спират секса, нито пък се развеждат. Просто "другите" са по-шумни, защото искат да валидират избора си, а не че са някаква представителна извадка. Ако търсиш нормални отношения, и ги търсиш на своето поле, и ти също си нормален, ще получиш нормални отношения.

# 425
Че аз си имам каквото намирам за "нормални отношения" - което не значи, че споделям абсолютно всичко с жена си, нито тя с мен.
Освен в секса, доколкото знам нямаме други партньори, спим само един с друг.
В другите неща - не. Нито парите си споделяме напълно - и тя, и аз си имаме и лични сметки, в които другият не наднича. От дохода си давам колкото е нужно за издръжка на семейството (предимно аз съм я поел), останалото си инвестирам. Не знам нито жена ми, нито децата ми дали ще са до мен когато одъртея, затуй предпочитам да имам нещо настрана.
От времето и енергията си давам по-голямата част на семейството, но не 100%. Имам си и мои интереси, които нито жена ми нито децата споделят, отделям си за тях 1-2 дена или вечери в седмицата. И жена ми така прави.
Тия, дето са като залепени един за друг чак до степен общи банкови сметки, общи само семейни приятели, та даже и общ профил във фейсбука, ми се струват странни. Но тяхна си работа.

# 426
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Е, ако ходи сам и не настоява жена му да ходи с него, може и да е ОК.

Не е ОК. Поне според десетките теми и оплаквания в СО в стил „Той всеки уикенд ходи на село при майка си, още петък вечер заминава, а аз оставам сама (или ние с детето оставаме сами) вкъщи. Не иска да отидем някъде на почивка, на разходка, на спа, само на село си ходи“. Като целта не е задължително да копа, може и да е надпиване с аверите и мама да е само за алиби.
Затова съветвам момичетата да гледат и това, не само парите, имотите и тръпките. Ако не си падат по селските идилии, просто да не се хващат с момчета от село. И обратното важи.
Само дето във въпросната тема, съфорумката го беше напуснала, но беше останала сама и до този момент, а той се беше оженил и с дете на път. Sunglasses
А реалността е че жените имат повече нужда от мъжете отколкото обратното, то и заради това жените и да започнат неангажираща връзка винаги стигат до момент в който искат да я превърнат в ангажираща, докато при мъжете не е така.
В интерес на истината всяка връзка започва като неангажираща. И всъщност жените, които се справят с живота доста прилично и сами, са повече на брой от мъжете. Та кой от кого се нуждае по-силно?
Че се справят справят се, но на каква цена? Без значение от всякаквите еманципирани глупости, самотните жени се озлобяват от самотата и просто са нещастни (което всъщност доста често прозира дори и от някои постове онлайн Simple Smile ) защо иначе ще се случват https://www.youtube.com/watch?v=JYYCe6O5DWk
Само дето във въпросната тема, съфорумката го беше напуснала, но беше останала сама и до този момент, а той се беше оженил и с дете на път. Sunglasses А реалността е че жените имат повече нужда от мъжете отколкото обратното, то и заради това жените и да започнат неангажираща връзка винаги стигат до момент в който искат да я превърнат в ангажираща, докато при мъжете не е така. Simple Smile

Първо, темата не е само една – купища оплаквания съм чела през годините. И от моми с гаджета, и от омъжени вече с деца. Мъжът си го влече селото и това си е. Защо жените подминават това в началото? Заради вечната заблуда, че ще успеят да го променят. Много малко успяват и то само ако самият мъж иска да се промени.
За кой от кого има нужда повече няма какво да коментирам, нито пък съвсем погрешните ти изводи. С радио не ми се спори, а и е безсмислено.

Може би защото да си седи на домашния (психо)тормоз от хора, които съвсем пък не харесва е доста по-лоша опция?

Номерът е човек да си отваря очите навреме, за да не се налага да седи на домашен тормоз или да бяга от него.
Кои са погрешните изводи, това че жените сами са си избрали такива мъже ли? Примерно ако една жена, която има избор между свободен мъж и зает мъж и се насочи към заетия мъж, който и казва че я обича ама обича и жена си и изпусне свободния мъж, който също я е харесвал, кой и е виновен (да не тръгвам да подхващам пък темата там за насилниците). Simple Smile

# 427
Че аз си имам каквото намирам за "нормални отношения"

Чудесно тогава, но някак мнението ви прозвуча като да ви засягат лично изискванията на необвързаните или разведени жени. Щом не сте потърпевш - нека си управляват собствените връзки, семейства и отношения както намерят за добре Hands Plus1

# 428
Примерно ако една жена, която има избор между свободен мъж и зает мъж и се насочи към заетия мъж, който и казва че я обича ама обича и жена си и изпусне свободния мъж, който също я е харесвал, кой и е виновен (да не тръгвам да подхващам пък темата там за насилниците). Simple Smile

Ако на един мъж единственото му положително качество е, че е свободен, така и ще си стои свободен до края на живота си.  Simple Smile
Без значение колко жени харесва, щом не може да намери жена, която да хареса него.

# 429
При избор на партньор, всичко е важно. И джинса, най-малкото, защото бъдещите деца ще имат взимане-даване с джинса и ще носят и техните гени.

# 430
  • Paris, France
Скрит текст:
Че аз си имам каквото намирам за "нормални отношения" - което не значи, че споделям абсолютно всичко с жена си, нито тя с мен.
Освен в секса, доколкото знам нямаме други партньори, спим само един с друг.
В другите неща - не. Нито парите си споделяме напълно - и тя, и аз си имаме и лични сметки, в които другият не наднича. От дохода си давам колкото е нужно за издръжка на семейството (предимно аз съм я поел), останалото си инвестирам. Не знам нито жена ми, нито децата ми дали ще са до мен когато одъртея, затуй предпочитам да имам нещо настрана.
От времето и енергията си давам по-голямата част на семейството, но не 100%. Имам си и мои интереси, които нито жена ми нито децата споделят, отделям си за тях 1-2 дена или вечери в седмицата. И жена ми така прави.
Тия, дето са като залепени един за друг чак до степен общи банкови сметки, общи само семейни приятели, та даже и общ профил във фейсбука, ми се струват странни. Но тяхна си работа.
И ние сме така, горе долу.

Примерът, който дадох с мъжа, дето искал да си делим наем, го дадох за да илюстрирам как успешен, имотен, умен, напред с кариерата мъж може да се окаже в лошо положение, защото са му натресли непосилна издръжка за трите деца и никога неработилата бивша съпруга +, че са и присъдили къщата, а той трябва да плаща ипотеката. Естествено е да не искам да вложа време и пари в съжителство с разведен баща на три малки деца, две от които със здравословни проблеми, които ще влачат до живот. Все пак не съм кофа за боклук, а и бях бездетна мома. На същия мъж жени му се редяха на опашка като беше женен и имаше пари.

Равена илюстрира мъжете, които търсят връзка с жена на нейната възраст, млада или каквато падне. Само дето осигурените на запад жени не щат стари, не щат болни, не щат с деца, с издръжки итн. На запад нещата са размити и има всякакви видове връзки.

jerami, заетият мъж може да се освободи 🤩. Не избираме между свободен или зает, ами се влюбваме. Заетият има качества, с които се е харесал на поне още една жена.

Не съм съгласна, че жените, живеещи сами са озлобени. Може да са озлобени от бивш, но повечето са имали възможности за връзка, но не ги е устройвало. Повечето ми приятелки живеят сами и си живеят екстра. Майка ми също живее без мъж от над 50г. Не всяка връзка е Уау.

# 431
Да ме извинява Крис, но и аз не бих плащала целия наем сама за 2 ГОДИНИ , не месеца, с надеждата, че “ ще си стъпи на краката”

Ами ако след 2 години скъсаме?

Едно е да споделяш, друго е да издържаш някого.

# 432
Между другото немалко мъже разсъждават точно така и си дават подобни съвети - вземи си някоя да ти плаща половината ипотека, да чисти и да готви, никакъв брак и т.н. Буквално цитирам потребители на друг форум, да бях направила скрийншот навремето, сега направо да го пускам.

# 433
  • София
Еми, Крис, ще те помоля тогаз, от два подплатени цитата да не си правиш обобщаващи заключения за жените във форума.
Единия скъсан чичко иска млада жена да му е патерица нам колко, другите златотърсачи.

Следва ли аз да си направя извода, че и ти си такъв?

Други цитати няма да дадеш, защото няма.
И тези са извадени от контекст.

# 434
Между другото немалко мъже разсъждават точно така и си дават подобни съвети - вземи си някоя да ти плаща половината ипотека, да чисти и да готви, никакъв брак и т.н. Буквално цитирам потребители на друг форум, да бях направила скрийншот навремето, сега направо да го пускам.

Вероятно и много такива мъже, не могат да създадат дълготрайна връзка и си остават сами, в крайна сметка. Не знам, каква е западната реалност на разведената жена , но имам много примери от нашата, как жените, без помощ, отглеждат децата си, в лишения, допълнителна работа, и отговорност, която носят повечето Сами, защото бащите просто абдикират, а законите и издръжката в родната действителност са далеч от помощ, с която  жената  и детето, да живеят спокойно осигурени.

Общи условия

Активация на акаунт