Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 37 861
  • 826
  •   1
Отговори
# 645
Същото като исеис.

Интервюто все пак е за запознаване и ориентиране , не да им свършиш работа за половин година напред.

# 646
Не ги одобрявам и ако са обемисти директно ги отказвам. Често използват ако не точно същите задачи, то модела на изпълнение и изобщо не търсят човек. Безплатна работа е това. Да ме питат как бих направила това и онова и да дискутираме е едно - но да ми метнат обемни задачи сякаш вече са ме взели, не.
Аз все пак го направих. 4 страници с бюджет, графики... Върнаха ми обратна връзка,че искали още по-конкретни примери и цифри.. за мен е прекалено.

# 647
Каква е пък тази задача, та чак искат повече от 4 стр., че и с конкретика?

# 648
Аз бих се радвала, че не са ме одобрили Simple Smile

# 649
Аз бих се радвала, че не са ме одобрили Simple Smile
A, аз се чувствах гузно, че не се постарах повече. 😅 Позицията е уж добра, дистанционна работа, мениджърска. Разбирам да искат да видят как мисля, но е подчертано да има подробен план,стратегия, бюджет и как ще се измери успеха на всичко това. Някой от вас попадал ли е на нещо подобно?

# 650
  • София
Като студентка кандидатствах за финансов журналист в Капитал и ми искаха разработка, която имах готова, но изискваше къртовски труд за каквото ми трябваше. И пратих нея. Видях си я в последствие. А те дори не ми дадоха обратна връзка, че не съм одобрена.
Повече никога не бих се наела на такива тестове. Има си изпитателен срок.

# 651
Аз лично не бих била толкова категорична, защото не знам какво точно се разбира под обемна задача. Но знам от половинката как някои хора цяла седмица блъскат по задача и накрая нещо не се получава, докато на половинката и писва и го прави за 4 часа.
Та ако питаш единия задачата е била с обем за повече от седмица, а ако питаш другия е елементарен тест за мислене, структуриране и изпълнение.  Та много е възможно с този тест работодателя да търси човек, за когото това не е обемна задача.
Разбира се, може и да е опит за ангария. Не се наемам да съдя, само давам и втора гледна точка.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 17:24 от Черна станция

# 652
Горното е голяма наглост.

Има позиции, за които стандартно се решават кейсове, но обикновено в рамките на интервюто, което понякога продължава половин или цял ден и включва срещи с различни хора. Това да тръгна да разработвам аз нещо на някого ей тъй за без пари в личното си време е изключено.

Тая работа д изцяло дистанционна работа и мениджърска позиция въобще не работи толкова добре винаги и във всеки бранш. Ако имаш да управляваш екип далеч трябва първо да се сработите, дистанционно менажиране според мен е възможно ако се познавате и сте се сработили преди това. Е, може би в IT сферата или други е различно, но това е моят опит, като съм била и от двете страни.

# 653
Какво мислите за задачите след първо интервю? Дадоха ми задача която изисква подробен план,бюджет, стратегия и т.н. Не е ли малко прекалено да се върши такива работа безплатно.. вие има ли ли сте нещо подобно?
Зависи от позицията. За директор на училище точно това е изискването - да представи стратегия за 5 години.

# 654
  • Melmak
До една степен зависи. ММ беше кандидатствал в една компания и по СВ явно го бяха подбрали. Мениджъра му писа и му изпрати задача. Ако я направи - продължава, ако не, "чао". Разбирам ги, защото получават ужасно много кандидатури и ако човек не може и това да свърши, значи няма смисъл да минават 2 интервюта и накрая да се види, че умения няма.

Но на много други места мисля, че прекаляват и очакват да им свършиш работата.

Аз самата помня,че съм правила задачи понякога, но то личи кога е твърде обемно и детайлно и кога е просто "искаме да видим какво можеш". В агенция за дигитален маркетинг ми бяха дали задача след първото интервю от общо две. Идеята беше да разгледам едни данни и да представя после моето виждане как се е представила кампанията. Имаше данни, които бяха премахнати, не ми бяха дали пълната картинка и дори с джуниърско око се виждаше. Просто искаха да видят как мисля и как ще го представя. Дори като започнах при тях след това ми показаха цялата "картинка" и видях за кой клиент и за каква кампания иде реч.

# 655
Здравейте. Искам да попитам, колко горе-долу е средната заплата на един копирайтър?

# 656
Имам нужда от информация и на прима виста си мисля, че някой от вас може да знае отговора. Може ли работник да подаде заявление за напускане с едномесечно предизвестие по време на отпуск по болест? Или трябва да изчака да се върне на работа и в първия работен ден, да пусне заявлението при работодателя?

# 657
  • София
Мисля, че може.

# 658
  • Somewhere far away
И аз с въпрос - когато си на изпитателен срок може ли да се взима отпуска /каквато и да е платена или неплатена /или няма такъв вариант и трябва да е  след като изтече изпитателния срок ?

# 659
Може, стига да ти разрешат.

За молбата за напускане - просто я пускаш по мейла с искане за вх.номер и предизвестието започва да тече. Болничният не го прекъсва. Иначе може и като се върнеш, но ще е от деня, следващ заведената молба.

Общи условия

Активация на акаунт