Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 33 947
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
То се вижда идеално и на колата му и зад него Simple Smile))

поста е от типа на обявата за двустайния в лозенец.

(напоследък имаше много добри статии по повод медийната грамотност и факта, че Бг е на последно място в ЕС във връзка с нея, докато в други държави е предмет на обучение от детската градина)

# 61
То се вижда идеално и на колата му и зад него Simple Smile))

поста е от типа на обявата за двустайния в лозенец.

Ще скрия всичко с лого или надпис и пак ще кача.. но идеята ми е, че явно има сделки.

# 62
  • София
"Всичко, което пише в интернет, е истина!"
                                                   Иван Вазов

# 63

Общо взето... Е, може и да е лъжа. Ама кой би си качил такава информация в социалните мрежи?

# 64
Този, който иска ако имаш имот за продаване, да го хванеш него с екслузивен договор, защото, видиш ли, той продава по 14 имота за 3 седмици? Ама ще трябва и да му платиш добре, защото е много зает и успешен човек!

# 65
  • София

Общо взето... Е, може и да е лъжа. Ама кой би си качил такава информация в социалните мрежи?

Всеки псевдо-инфлуенсър ...

# 66
Хаштаг фейк гуру. Има един друг, който продава книга нещо от сорта на “как да изкарваш по 8333лв на ден от имоти”. Книгата струва 20лв. Аджеба защо ще ми е да пиша книга и да си създавам конкуренция, ако мога да си правя по 8333лв на ден. Явно човека след като е забогатял е решил да стане и филантроп.
Колкото за конкретния пост на Светлозара, това вероятно е броя сделки на цялата фирма. Но на мен друго ми е смешно. Някак си несериозно е 2023г, 25г след комунизма и прехода да се изтъква, че видиш ли България е бяла държава и можело човек да прави пари честно. Ами несериозно е, нима масата народ си прави парите по другия начин?
Но ако трябва да съм прецизен, този господин, въпреки че работи здраво, риска му е нулев, защото е яхнал вълната на ниски лихви, паника от инфлация, социална психоза и не на последно място корупция, която и Ганьо знае, че пере пари в имоти. По-добре наредени звезди няма. Както съм казвал, куцо, кьораво и сакато може да прави пари в такъв пазар.

Защо се появиха последните години тези умове, тези трудолюбиви и брилянтни предприемачи? Защо сега започнаха да споделят своето безценно знание и опит? Защо сега решиха да ни правят всички богати? Къде бяха преди години?

Светлозара, до кога мислиш, че ще продължи този имотен бум. Имаме над 4.5м жилища и 6.5м души. Как ти се струва?

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 18:11 от Gogo1979

# 67
😀 Аз в момента виждам парички в гаражи и паркоместа. Особено във Варна.. Такава гъчканица е, отврат. След 3 - 4 години ще се търсят още повече паркоместата. В нашият комплекс вече няма места.. и е тотално зле. Понякога не можем да излезем от улицата по 10 минути, защото всеки е спрял, където намери. И навсякъде си е така.. дори и във Владиславово вече няма много, много места за колите. Пък и ще правят зелена зона 😀 така, че в това виждам аз следващите добри инвестиции.

# 68
  • Бургас
Гого, бас хващам, че въпросният "честен" господин едва ли си е декларирал милионите и е платил данъците върху тях, както и цялата им фирма.
Моята брокерка, колкото и да я харесвам, всичко й е под масата. Една стотинка доход не може да докаже, не знам как ги мисли тези работи и как ще се пенсионира един ден.

# 69

Махнала съм лицето и името, за да не се приема за реклама или нещо такова...
Но явно сделките си вървят стабилно и охлаждане на пазара няма.
Този човечец и изкарал две годишни заплати за 3 седмици.

Типичен "ТОП" сигнал. Exit market now.

# 70
Не ми разреши да го изтрия. И все пак идеята е, че явно сделки има. Със сигурност и други хора качват такива постове. Simple Smile

# 71
Ама ти сериозно ли мислиш, че няма сделки? Сделки винаги има, ако ще и най-голямата криза да стане и балон да се пукне, пак ще има сделки, особено за големите агенции.
Звучиш като седем годишно, което се впечатлява от факта, че слънцето изгрява и зимата. Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 08:24 от Gogo1979

# 72
  • София
Този пост е като целият бизнес на Хоум ту ю - сериозна реклама, дано поне 10% от написаното да е истина.

# 73
По въпроса с лихвите, макар и кредитът ми да беше с равни вноски (с намаляващи почти никоя банка не предлага на практика), погасителният план на моята банка беше такъв, че 2/3 от вноската беше главница, 1/3 - лихви. При горе-долу равни други условия с още 2 банки, това надделя при избора. След първото предсрочно погасяване лихвата падна на около 1/5 от вноската, след второто - на 1/8. Та колкото и да е сега повишението, не мисля, че ще се отрази съществено. Затова - гледайте и погасителните планове, мои познати плащат 15% главница на 85% лихва в началото, което си е убийствен обир за мен.

# 74
Затова апелирам към работа с добър брокер/личен банкер или адвокат .. това не са незаслужени пари. Нас за намаляващите вноски ни светна брокера ни.

Общи условия

Активация на акаунт