Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 34 133
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Не само много влажно, но и ужасно шумно е край басейн. Даже само терасата ти да е в близост. За хоум офис не стават такива студия. Често са и с общи водомери и ток, само разправии. Колкото по-евтино студиото, толкова по-съмнително...

# 301
Аз мога да се прежаля да изкарвам цяло лято в Несебър Simple Smile даже и поддръжката бих могла да плащам, ако ти не го искаш го шерни насам Wink
ма после да не се окаже че не е Несебър, ами Каблешково , и не е басейн ами надуваемо Simple Smile)

# 302
  • Бургас
Проблемите с таксите в тези комплекси възникнаха покрай многото чужденци, които не можаха да идват заради ковида и отказаха да си плащат таксите.
Ако собствениците са българи, ок, ама иди ги търси останалите по чужбините.

# 303
Проблемите с таксите в тези комплекси възникнаха покрай многото чужденци, които не можаха да идват заради ковида и отказаха да си плащат таксите.
Ако собствениците са българи, ок, ама иди ги търси останалите по чужбините.

Да, това е труднотазрешимо, като се има предвид, че и една голяма част са руснаци...

# 304
Аз мога да се прежаля да изкарвам цяло лято в Несебър Simple Smile даже и поддръжката бих могла да плащам, ако ти не го искаш го шерни насам Wink
ма после да не се окаже че не е Несебър, ами Каблешково , и не е басейн ами надуваемо Simple Smile)
Всъщност не са рядкост такива студия и даже апартаменти:
https://apartestate.com/bg/catalogstudio-na-suterenen-etazh-v-kompleks-odisey

# 305
  • Sofia
Всъщност не са рядкост такива студия и даже апартаменти:
https://apartestate.com/bg/catalogstudio-na-suterenen-etazh-v-kompleks-odisey

Май днес скучаеш и се шегуваш с нас Simple Smile Първо таксите, сега някакъв сайт, в който няма нищо до 15 000 евро. Даже отпуснах 2000 отгоре. Изключвам всичко, на което пише "ПРОДАДЕНО", което може да се е случило и в 2015г. Simple Smile

# 306
На мен ми пише грешка 404 Simple Smile
но така или иначе сайт който ми се транслейтва на руски автоматично и последни обяви за този комплекс от юли 2022 не ме влекат Simple Smile пък дори те са по 26к
Сега си мисля, да не би броя на нулите да ти се размива нещо?

# 307
  • Sofia
Това е най-евтиното, което намирам. 23 000 евро за нещо като мазе
https://www.alo.bg/8940598#highlight=%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0 … D0%B1%D1%8A%D1%80

# 308
  • Бургас
Не "като", направо си е мазе.
Цените на студиата в Несебър и Слънчев бряг в момента са от 600 до 1200 евро, като най-ниски са цените именно в комплексите с такса поддръжка.

# 309
В затворен комплекс в София сме. В началото имахме договори, лични, но след като изтекоха сменяхме фирми, бла, бла, бла, в момента сме отново към собственика и договори нямаме. Има хора, които не плащат, очевидно нищо не може да се направи по въпроса, защото съм сигурна, че ако можеше - щеше. Комплексът не може да фалира, но може да има рядко косени площи и различни други проблеми, произтичащи от липса на финансови средства.

# 310
В затворен комплекс в София сме. В началото имахме договори, лични, но след като изтекоха сменяхме фирми, бла, бла, бла, в момента сме отново към собственика и договори нямаме. Има хора, които не плащат, очевидно нищо не може да се направи по въпроса, защото съм сигурна, че ако можеше - щеше. Комплексът не може да фалира, но може да има рядко косени площи и различни други проблеми, произтичащи от липса на финансови средства.

Съберете се всички, които плащате - наемете си фирма домоуправител. Те имат адвокати и водят делата.

# 311
През това време наемахме две, от водещите в страната. И с двете изкарахме по две години, нищо. Затова смея да твърдя, че нищо не може да се направи. Собственикът на комплекса прави всичко възможно да спечели някой лев 😅 та в тази връзка се опитваше дълго време, говореше за ЧСИ, очевидно нищо. Ние останалите си събираме пари, не е проблем и засега стигат, но дупката става все по-голяма с всеки месец, то това положение е от 5-6 години.

# 312
През това време наемахме две, от водещите в страната. И с двете изкарахме по две години, нищо. Затова смея да твърдя, че нищо не може да се направи. Собственикът на комплекса прави всичко възможно да спечели някой лев 😅 та в тази връзка се опитваше дълго време, говореше за ЧСИ, очевидно нищо. Ние останалите си събираме пари, не е проблем и засега стигат, но дупката става все по-голяма с всеки месец, то това положение е от 5-6 години.

Тогава вие си намерете адвокат и съдете. Абсолютно има какво да се направи, щом постоянно го правят. Има си закон за етажна собственост.

# 313

Тогава вие си намерете адвокат и съдете. Абсолютно има какво да се направи, щом постоянно го правят. Има си закон за етажна собственост.

Както обичам да казвам - много малко се съдим в България. Като вземе да стане практика да се решават спорове при медиатори и/или в съда, ще видите как ще почнат да се нареждат нещата.
И аз мисля, че в описаната ситуация има какво да се направи - въпрос на избор за редовно плащащите е - да се занимават с дела или да преглъщат системното неплащане на некоректните съседи.

# 314
Аз съм виждала случаи на осъдени съседи от домоуправител, както и обратно - осъдена ЕС от съсед. Не мога да си представя, че фирма не може да осъди длъжник.

Общи условия

Активация на акаунт