Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 33 917
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Сградата е на бившия сервиз изток, като че ли не си спомням да е обсъждана скоро.

# 691
Гого,

"Цена на себестойност", както сте се изразил, не съществува.
Себестойност е разхода, който е необходим, за да се създаде предмета.
Продажба на себестойност има.
Как човек да взима насериозно останалите писания.

# 692
За обявата в сградата на Артекс... ОНЕМЯХ, което рядко ми се случва, толкова кич на кв см не бях виждала скоро. Но за всеки влак си има пътници, ще се продаде, само дето няма да разберем за колко.

# 693
  • Sofia
Ще е много полезно да спре този ненужен спам и да коментираме пазара на имоти.
Темата е какво се случва там, а рядко се споделят реални впечатления от търсещи/предлагащи.

Ами споделете вие тогава какво се случва на пазара на имоти, ще е интересно за всички тук със сигурност. Или чакате някой да напише нещо, което вас ви вълнува? Ако ви кажа че в младостите панелка за ремонт струва над 100к евро, това дали ще ви е интересно?

А това, което наричате спам, вижте хубаво откъде тръгна- някой изрази мнение че не разбира какво налага да се купи имот.

Споделила съм няколко страници по-напред, но явно дискусията болен/здрав е по-интересна. Иначе информация за Младост би ми била полезна, да. По морето също споделям периодично за имотите, както и ги следя, яко някой се включи с инфо там. Като цяло мисля, че за всеки са полезни реални отзиви за пазара, щом следи тази тема.

# 694
Ще е много полезно да спре този ненужен спам и да коментираме пазара на имоти.
Темата е какво се случва там, а рядко се споделят реални впечатления от търсещи/предлагащи.

Ами споделете вие тогава какво се случва на пазара на имоти, ще е интересно за всички тук със сигурност. Или чакате някой да напише нещо, което вас ви вълнува? Ако ви кажа че в младостите панелка за ремонт струва над 100к евро, това дали ще ви е интересно?

А това, което наричате спам, вижте хубаво откъде тръгна- някой изрази мнение че не разбира какво налага да се купи имот.

Споделила съм няколко страници по-напред, но явно дискусията болен/здрав е по-интересна. Иначе информация за Младост би ми била полезна, да. По морето също споделям периодично за имотите, както и ги следя, яко някой се включи с инфо там. Като цяло мисля, че за всеки са полезни реални отзиви за пазара, щом следи тази тема.

Няма как всички дискусии да са интересни на всички четящи, хайде без ирония моля ви. Ако се озовете в ситуация болен/здрав както я наричате, може да не ви е до ирония.
От имоти за закупуване на морето аз също се интересувам, следя цените в Бургас и Варна например, в конкретни квартали и тн. Едва ли обаче моите предпочитания ще съвпаднат с вашите, или на повечето четящи тук, затова няма да навлизам в детайли какво съм гледала или защо за момента се въздържам от покупка. В Младост търся също за приятелка, която не е толкова навътре в нещата и по нейна молба гледам, правим огледи, които аз организирам и съответно виждам минуси, които мен биха ме възпрели от покупка. Не съм някакъв експерт, но след купуване и продаване на няколко жилища, смея да твърдя че имам малко по- адекватен поглед и по тази причина съм се ангажирала с нейния казус. Всичко това обаче едва ли би заинтересовало повече от 1-2% от четящите темата, и по тази причина се въздържам  да пиша за търсенията и цялостната картина, каквато я виждам аз за себе си. Реалността в недвижимите имоти за всеки е различна според неговите предпочитания, бюджет и тн.

# 695
Няма да коментирам цената и дизайна на апартамента в Артекс, така са си харесали хората, така са го направили. По - скоро ми са интересни, какви хора са това, да живеят да кажем максимум 2-3 години и да го продават, и то разчитайки, че ще се срещнат с вкусовете на бъдещите купувачи, които ще им заплатят всички разходи преди това, че и с печалба. Сигурен съм, че ще се и намерят купувачи. Представям си колко емоции и нерви са изхарчени пограй одобряването на проектите на дизайна от собствениците. Колко варианта е имало и несбъднати мечти покрай физическо възможното реализиране и конструктивни съвместимости, с фантазията и визията на възложителите. По времето на изпълнението пак. И се сещат, че вече им е нужно нещо друго.  Предполагам още по - грандиозно, да разгърнат още повече мащаба на въображението си.

П.П. Малко вулгарно ми звучи, когато за подобен имот с лукс цена, че и с поддръжка, напишат че е в близост до метро.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 05:26 от Seiko7075

# 696
Seiko7075 според мен може много причини да има, но например същите като болен-здрав, любов, въодушевление и планове - раздяла , ново хубаво поприще - разочарование и промяна ... всяка по-голяма промяна по една или друга причина.
За Младост - толкова е сгъстен и пренаселен, че би трябвало да ги ограничат да имат само по 1 кола. Там не може да се мине ни по улици ни по тротоари. Познавам семейство в Младост 2, голям блок и наоколо все такива, няма място за колите , но те имат 3 бр. ... ако 50% от живущите имат по 2-3 коли ... как да минат с детски колички между тях и как да пуснат децата си с колело. Да не говорим, че имат за цял младост 2 само една по-голяма градинка и там не може да се стъпи от народ.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 05:56 от bella-ciao

# 697
Seiko7075 според мен може много причини да има, но например същите като болен-здрав, любов, въодушевление и планове - раздяла , ново хубаво поприще - разочарование и промяна ... всяка по-голяма промяна по една или друга причина.
За Младост - толкова е сгъстен и пренаселен, че би трябвало да ги ограничат да имат само по 1 кола. Там не може да се мине ни по улици ни по тротоари. Познавам семейство в Младост 2, голям блок и наоколо все такива, няма място за колите , но те имат 3 бр. ... ако 50% от живущите имат по 2-3 коли ... как да минат с детски колички между тях и как да пуснат децата си с колело. Да не говорим, че имат по 1 по-голяма градинка и там не може да се стъпи от народ.

Да, да, разбира се, всичко се случва. Просто знам колко емоции има в изграждането на всичко това, какво е въодушевление. Мислех си, като са толкова динамични, и се знаят какви са били, ако не е някакво хард събитие, защо е било нужно да влагат всичко това. Но, да не ги мислим Simple Smile. Вероятно сега са на много по - добро. Да са живи и здрави!

# 698
подобен тип обзавеждане е предпочитан от богати руснаци,
не влагат много емоция в дизайна, поне не такава, за каквато си мислиш

# 699
Големината на апартамента не кореспондира с обзавеждането.

# 700
Аз пък мисля, че в този апартамент може и да не е живяно. И според мен никакви нерви не са потрошени с дизайнера, кича е най-лесно да се сътвори, има доста възможности. Не знам защо сега излиза на пазара, сега са решили. За всеки влак си има пътници и тук си представям пътници като Батинкови, ако знаете кои са покрай темата със звездните компромати. Ама точно ще си лепнат на мястото само дето за Батинкова ще е малко това тристайче Grinning. Наистина големината на апартамента не кореспондира с обзавеждането.

# 701
Гого, за теб го пиша за 1002-ри път.
В България се перат огромно количество пари, особено през имоти.
Стига си сравнявал със Сиатъл.
Помисли малко - данъчна оценка, която е драстично по-ниска от реалната цена. Мисли, стига преписвал и чел по форуми за бангладешкият пазар на имоти. Други вселени са.
Сравни заплата в Берлин с купуване на имот в Берлин?

Огромно количество спрямо какво? Пари се перат навсякъде, България не е нещо уникално.
Защо да сравнявам заплата в Перли. С купува в на имот в Берлин? В случая визирам колко струва на предприемач да вдигне сграда. Пък дали ще я продава или отдава, това си е негов избор. Лато че ли в БГ само се продава, защото печалбата е веднага и е по-голяма. Най-голямо впечатление ми направи цената на парцела.

# 702
Живяно е, има снимки от друга агенция, където има подредено едно метално кръгло кошче за отпадъци до кухнята, паста за зъби в банята..

# 703
  • София
Този апартамент, имам чувството, че е обзаведен лично от арх. Мир@нова. Не знам защо, но нея я асоцирам с подобен вкус.

# 704
вижте на какво попаднах. интересното е от петата снимка нататък  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168347880288917&sl … 9r7a0k&f1=1&fe7=1
Пренесли са Средния Изток в кв.Изток Satisfied Идеален е ако някои от индивидите дето висят скупчени по ъглите на бул.Мария Луиза и около Женския пазар спечелят на бинго. Или за някоя инфлуенсърка, много е инстаграмски. За дизайнер вече явно се брои всеки който може да подреди четири стола около маса Sweat Smile Апартаментът е суперподходящ и за някоя двойка спечелила тв реалити шоу. Или за естрадна звезда. Но пък от друга страна като се замислиш колко такива ще са ти съседи става още по-привлекателно. Който и да го вземе надявам се да запазят обзавеждането за да може след време да разкрием кой се е настанил там по снимките им в инста 😁Може и да се хареса на някои богатеещи из темите форумци 👈(゚ヮ゚👈)

Общи условия

Активация на акаунт