Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 483
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Хубаво де, тва с цитирането още не го разбирам... какво като ви има снимки на гардероба в коридора... някой ще ви намери къщата по закачалки ли...
Това още не мога да си обясня защо се прави.
Айде ако има хора как да е. Ама това са врати и чехли...
Иначе с интерес следя, защото искам да изрина старото антре от вкъщи от доста време, но все ми се искаше да е нещо с готови модули, да се оправя без ММ, че само това му липсва в момента 😁
Иначе и вкъщи всичко в хола е подвигнато.
А ежедневни обувки в коридора да си се шляят, не ми пречат. Да им се гъзя да ги нареждам абсурд. Пейка също не искам.

# 361
Ми некак си не ме кефи коридорЯ да ми виси в бгмама за вечни времена😆
Ако ви създавам големи кахъри с триенето на моите снимки, веднага ще преустановя тази порочна практика🙃

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 10:44 от Чи лу

# 362
Да ви покажа моето коридорче с минимални средства направено. Проектирах си го аз (за първи път правя това), девер ми ми го начерта, дадохме го във Варна на една фирма, изрязаха, окантоваха и за един ден със сина ми двамата го сглобиха.
Пейка исках много. Обаче не прецених височината и я направих по висока и е адски неудобно да се сяда и да се обуват обувки (сега сядам на стълбите който са насреща). Ползвам пейката да си държа чантите. Още не е монтиран гърба на пейката който ще е със закачалки за връхни дрехи (ще стане едно грозно според мен със всякакъв цвят и материи дрехи), но е хубаво да има къде като влезеш и да метнеш връхната си дреха. Имам гардероб в дясно за тази цел, но рядко го ползвам, че са си усилия хъхъхъ.
Едно от най доброто ми решение беше гардероба с нишата от долу за обувки. Високи ботуши не нося, така, че бях взела височината на едни мои боти. От ляво е външната врата на къщата. Влизаш събуваш и подритваш Grinning въпреки, че децата и това ги мързи. Все още се чудя каква настилка в коридора да сложа, защото гранитогреса ми е от тези дето капне ли нещо и остава петно. Много се цапа, а е мат и трудно се чисти с моп. В мокро време влиза много мръсотия от обувките ни, кучето и то допринася за това, а искам и лесно да се почиства. Ако някой има идея приемам.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 21:14 от Реа

# 363
  • София
Ще сменяш гранотогреса ли?
Другия вариант е някакво килимче/изтривалка, която пък често да переш...
Или... Столче пред вратата за калните и мокри месеци 😅😂

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 10:42 от Angel_Dust

# 364
Лъскав, гладък и петнист гранитогрес с минимални фуги...като моя. Не само, че нищо не личи, а след прахосмукачката мопът е винаги бял. Просто върху лъскавото не се натрупва мръсотия, както върху по-матовите.
Моят не се хлъзга, но не знам кой R e. Огледах кашоните отвсякъде, има безброй надписи, но такъв R никъде не пише.

# 365
Килимче ще е ужас. Радикалното решение е с нов гранитогрес, ама е много хамалогия и пари. Може да се залепи винил обаче. Има страхотни предложения, а иначе е здрав, устойчив на вода и миене, по-топъл и ако се изпусне нещо тежко и ръбесто няма опасност да се олюспи. И се сменя лесно след време. Или пък се маха, защото ще се сложи направо върху плочките.

# 366
Чи лу,  точно това си представям, но без пейка реално, а на нейно място да монтираме таван и под и между тях 4-5 диагонални летви челно, за да не се виждат ежедневните якета. Отляво (от към врата) да има директен достъп и отдясно също. Отляво на твоите гардеробчета ми се ще да имам 2 чекмеджета едно над друго за сешоар, маша и други дреболии, отдолу табуретка.

Би ли споделила дълбочина и ширина на един рафт за обувки? За два чифта го смятам при мен светло 33 см (Д)/46 см (Ш).

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 10:47 от drago_2008

# 367
О, не в никакъв случай няма да сменям с друг гранитогрес. Скоро е правен. В апартамента бях с лъскав. Чудесен беше, леден за почистване, не си личеше ако има мръсотия. Не съм предполагала, че има такъв смотан материал. Коридорите в къщата и стълбите са с него Grinning
Спряла съм се и аз на винил-а както предложи Черна станция и да е само пред вратата и с цвят който да подхожда на гранитогреса.

# 368
О, не в никакъв случай няма да сменям с друг гранитогрес. Скоро е правен. В апартамента бях с лъскав. Чудесен беше, леден за почистване, не си личеше ако има мръсотия. Не съм предполагала, че има такъв смотан материал. Коридорите в къщата и стълбите са с него Grinning
Спряла съм се и аз на винил-а както предложи Черна станция и да е само пред вратата и с цвят който да подхожда на гранитогреса.

Реа, колко остави разстоянието отдолу? Аз си мислех за 20-25 см като меря по моите и мъжките боти.

# 369
В Икеа има едни гумени подложни за мръсни обувки.
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … r-otkr-/60550891/

# 370
При мен височината 25-26 см., само че вратата е "паднала" и визуално е 20 см. Дали обясних правилно?

# 371
Дали ще стои добре само пред вратата? Ще се получат две различни настилки, а сега визуално е чудесно. Целият коридор има едно светло и красиво излъчване.
Аз в антрето на долния етаж в селската къща съм сложила килим с гумирана подложка, който се почиства много лесно /сменям два периодично/ - не бих казала, че се цапа толкова, обувките слагаме на странична етажерка, под която има поставка за обувки /нещо като тавичка е, от Икеа/, на която пък ги оставяме до почистване, ако са много мокри или кални.
На стълбите съм сложила такива, но моите са от Лидъл и не толкова скъпи, само илюстрирам: https://memo.bg/mebeli-i-interior/kilimi-moketi-i-podlozhki/sona … afyavi-56x17x3-sm

# 372

Би ли споделила дълбочина и ширина на един рафт за обувки? За два чифта го смятам при мен светло 33 см (Д)/46 см (Ш).
33см дълбочина (за 45ти номер) 71 ширина за три чифта мъжки. Това е светло, без гръб, стени, врати.

# 373
Чи лу,  точно това си представям, но без пейка реално, а на нейно място да монтираме таван и под и между тях 4-5 диагонални летви челно, за да не се виждат ежедневните якета. Отляво (от към врата) да има директен достъп и отдясно също. Отляво на твоите гардеробчета ми се ще да имам 2 чекмеджета едно над друго за сешоар, маша и други дреболии, отдолу табуретка.

Това е много добра идея, ако има място. Виждала съм такъв гардероб тесен, но дълбок, на който се издърпваше едно като релса (не знам как се казва точно) и на него се закачат нормални закачалки и се прибират в дълбочина. Мисля, че може да се направи такова нещо странично в коридор зад летвите, ако коридора позволява, допада ми като идея.

# 374
  • София
Това няма как да е много тясно, но ако коридора ме е от тесните... Може би, може

Общи условия

Активация на акаунт