Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 32

• 35 230
  • 848
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря, second!

# 151
  • Бургас
Че е евтин, никой не спори.
Скъпото не е гаранция, че някой ще пази. Това жилище беше отдадено чисто ново след ремонт, с перфектно реставриран паркет, за което платих съответната немалка цена.
Резултата всички го видяхме - надран така, че все едно са чукали орехи на него.
За пасивен доход никъде не съм говорила. Пасивният ми доход идва основно от стойността на актива - това жилище конкретно вече струва три пъти повече от цената, която съм платила за него през 2016-та.
Естествено, че има ангажименти и занимаване. В този конкретен случай - веднъж на 5 години ми отне около месец да възстановя щетите и да изчистя. Двойният депозит почти покри щетите, допълних още около 1000 лв. за нов хладилник, нов гардероб и някои други дребни неща.
На друго жилище наемателите останаха 9 години. На деветата година - пак ми отне около месец оправянето.
Отдадено е преди година, живеят си хората, не се изнасят. А е по-компромисно от това.
В София наемателката откарва вече трета година.
Но всеки "си преценя" да се занимава ли, или не.
Така че - дуракоустойчиви ремонти, бюджетно обзавеждане, стриктен подбор и строг контрол. А, и голям депозит.

# 152
Бюджетен ремонт....а горе изядоха дамата за тапетите ....

# 153
След 9г, наемател едно оправяне на паркет?
В крайна сметка вие си знаете. Аз само знам, че ако нещо не е наред и е евтино и рабичкано - хората си мислят , че е оставено и без това ден за ден и няма значение и че не държите на него.
Но както казах вие си знаете.

# 154
Е то има и евтини едноцветни тапети все пак.

# 155
  • Бургас
bella, чети внимателно:
На друго жилище наемателите останаха 9 години.

# 156
"Бюджетен ремонт....а горе изядоха дамата за тапетите ...."

Не искам да обиждам никого, но на мен тези тапети не ми харесаха. Не зная дали са бюджетни или не, но предполагам , че за същите пари е можело да се намерят по-подходящи.

# 157
moonriver, защото идва до средата на вратата за спалнята Simple Smile Пък така един може да се опъне изцяло, а другият - до него, като си сложи краката върху фотьойла Simple Smile
Диванът е с фронтален изглед към кухнята. Хладилникът е отвъд тв шкафа...
Бих преосмислила подредбата на това помещение. Hands V

# 158
"Бюджетен ремонт....а горе изядоха дамата за тапетите ...."

Не искам да обиждам никого, но на мен тези тапети не ми харесаха. Не зная дали са бюджетни или не, но предполагам , че за същите пари е можело да се намерят по-подходящи тапети.

# 159
Едната част на Г-то на дивана (лежанката) е срещу телевизора, другата част-срещу кухнята. Ако се завърти обратно на часовниковата стрелка (то иначе не става), тогава лежанката ще е перпендикулярно на стената, ще гледа към прозореца и ще препречва/разделя хола наполовина.

# 160
Не ми се видя толкова дълга лежанката, че да е голям проблем толкова с разделянето на хола. Но щом би препречил вратата дивана разбирам.

# 161
  • София
За софия ползвам тези
Скрит текст:
Аз ползвам Бачорски, идват и те до адрес, връщат килима пакетиран в найлон и отива направо в мазето за следващият сезон.

# 162
  • София
И у нас Чистача перат килимите, доволна съм. И те ги връщат пакетирани.
Позната се оплака от Бачорски - прибрала го до следващия сезон в килер в апартамента.Но като му дошло времето да го разгъне килима мухлясал в опаковката.
Явно не са го изсушили добре.

# 163
  • Варна
Бюджетен ремонт....а горе изядоха дамата за тапетите ....
Тапетите са ужасни не защото са евтини, а защото са грозни като шарка. Заболяха ме очите от снимките. Аз също лепих тапети в едното ми отдадено жилище поради зле шпакловани стени и разбирам потребителката. Не би могла да си избие разхода за цялостно прешпакловане защото ако стените са оправени и боядисани с латекс, това само по себе си няма да вдигне наема. Но е можело да вземе по-нормални тапети със съвременен десен. Единствено тези в спалнята са горе долу ок и то пак идват прекалено на всички стени. Щеше да изглежда по-стилно шарката да е само на едната стена като акцент или изцяло всички стени да са едноцветни. А тапетите в коридора са потресаващи. Имат вид на тапети симплекс за 3,50 - ролката, каквито дори вече са рядкост по магазините. Като ги намажеш с лепило, стават прозрачни като морка тоалетна хартия и се късат. Тапетите в хола - дори нарочно да се опитам да създам по-безвкусна комбинация, не бих могла. Как ви хрумна да съчетаете тези десени и текстури? Ограниченият бюджет не е причина!

Дървената дограма в кухнята към терасата също вади очите.
На плотчето до фурната е можело да сложите още 60 см лайсна отстрани към прозореца.
Вграденият гардероб в коридора е можело да боядисате с боя за 20 лева и да сложите две нови дръжки. Щеше да светне и никой да не разбере, че е от преди няколко десетилетия, щом е здрав.
Хладилникът може да работи отлично, но далеч няма вид на нов, с тези пожълтели пластмаси. Не че е подсъдно. Хладилникът в едното ми отдадено жилище е със същия вид. Просто е добре да имаме реална преценка за това какво предлагаме.
Секцията в хола също е с отблъскващ вид. Малко игра с модулите, махане на стъклата, боя и други дръжки и може и да заприлича на нещо. Или дори само един тв шкаф за 200 лева да сложите на нейно място, ще е по-добре. За диванът пишете, че не е от най-евтините на Виденов, не знам защо, след като си е точно от най-евтините. Преди 5 години цената му беше 300 и малко лева.
Осветителните тела също са много бабешки. Няма да ви струва стотици левове подмяната им.

Моля, не приемайте всичко това като критика или осъждане на възможностите ви. Просто ви давам идеи как с още малко пари можете да вдигнете чувствително наема на имота си, да го изкарате от ниския клас и да го вкарате в средния.

# 164
  • София
Didi 168, какъвто и ремонт да направят, на резиденция да го докарат - квартала е с определен контингент. Там шанс за по-висок наем няма.
Скоро бях в квартала. Докато чаках нещо си и  се разхождах между блоковете направо се страхувах да не ме убият. Такива физиономии не съм виждала и в най-мургавите райони на София.
Дано поне избраните наематели да са читави, да пазят и да плащат редовно сметките. Апарт. е наследствен, наема ще се дели на 2. И да не тече, все ще капе. А без хич?

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 22:20 от Aisha

Общи условия

Активация на акаунт