Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 32

• 34 973
  • 848
  •   1
Отговори
# 540
fani34, бих споменала в обявата гаража, но с конкретна отделна сума. В противен случай може да изглежда скъпо и ако се филтрира по цена ще остава все назад.

Направо припадам. Пералня 6 кг била малка, че то това си е стандартна машина?! Миялна 45 см не ставала. Ми точно с 6 кг пералня живах една година. Просто пускам 2 пъти седмично ако се наложи. 2 години сме с миялна 45 см. Аз и 2 деца я пускаме максимум на 2 дни да мие, когато сме 5-има - всеки ден. Не разбирам драмата? Голямата 60 см миялна понякога и за 3 дни не я напълваме, което не е ОК и е проблем за мен.

# 541
  • Варна
На кой етаж са съседите? Какво е обзавеждането при тях и колко наем плащат? Техният апартамент колкото вашия ли е голям?

# 542
fani34, бих споменала в обявата гаража, но с конкретна отделна сума. В противен случай може да изглежда скъпо и ако се филтрира по цена ще остава все назад.

Направо припадам. Пералня 6 кг била малка, че то това си е стандартна машина?! Миялна 45 см не ставала. Ми точно с 6 кг пералня живах една година. Просто пускам 2 пъти седмично ако се наложи. 2 години сме с миялна 45 см. Аз и 2 деца я пускаме максимум на 2 дни да мие, когато сме 5-има - всеки ден. Не разбирам драмата? Голямата 60 см миялна понякога и за 3 дни не я напълваме, което не е ОК и е проблем за мен.

Не става на въпрос конкретно за някой уред, а за цялостното усещане на евтино... Евтина пералня, евтин ширм, евтини ПФЧ мебели в банята... всичко това взето заедно. И не става на въпрос за нещо в диапазон допустимо, а в диапазон най - най - евтиното.
И сравнението е, че ако ще е най - смотаните уреди, които се изкарват тип екстра... То по - добре да ги няма.

# 543
Аз да погледна докъде стигнахте Simple Smile
svetlozara98 и ти взе да повтаряш като грамофон Simple Smile Те не че не могат, те очевидно просто не искат да "разберат". От там няма смисъл. Но ти ако искаш обяснявай нататък.
Аз съм чела , че малка съдомиалня и голяма такава имат подобен разход.  
По повод майките с 2 и 3 деца . Според мен 5 ти етаж им е изнасяло само защото е имало гараж. Тази екстра е компенсирала достатъчно.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 04:35 от bella-ciao

# 544
Аз Светлозара а разбрах...тя не мрънка и не се оплаква, а тегли черта и обобщава нейни впечатления.

Щом е била там, значи плюсовете са били повече от изброените минуси, за онзи й период. Изброява минусите в случая, на мен ми бе полезно..

Не разбрах онези, които скочиха да се защитават, без да са нападани...комплекс някакъв, може би...или се разпознаха без да са сочени...както и да е...

За асансьора...да, благинка е, но има живот и без него, стига да не си нод 70г, но и такава съседка имам, на 5 етаж.
За активни хора на млада и средна възраст защо пък да е чак такъв проблем? Както казах претеглят се винаги плюсовете и минуси и което надделее. Идеално няма как да е...рядко поне е такова.

Бих наблегнала на факта че няма да има шум от асансьор и тряскащи врати Nerd

# 545
Относно това как се правят апартаментите за под наем.. ще си кажа сега моят опит като бивш наемател.

Била съм в общо 9 квартири. В тази, която бях най - много нямаше нищо специално, но кухнята, бянята и леглата бяха нови. Тристаен апартамент с наем 550 лева в центъра на Варна. Среден етаж, среден апартамент, изцяло източно изложение. Бях там 4 години като за тези 4 години абсолютно нищо не се развали и нямаше никаква нужда от каквито и да е ремонти, поправки.. дори и дребни. Апартамента беше направен практично ( не евтино) с масивна мебел основно и в него живеехме 4 момичета.

Последната ни квартира ( вече с мъжа ми) беше в нова сграда, комплекс, първи наематели.. влизаш, ама то красиво, ново, всичко прекрасно. В хода на живеене осъзнаваме с него, че леглото е 120 см широко... дрехите в гардероба имат мирис на мухал, защото са го сложили на влажна стена някак си. Бойлера държи вода, колкото да се изкъпеш за 10 минути, съдомиялната е от малките и не върши работа, пералнята е 6 кг, в банята са сложили ПДЧ и то цъфна отвсякъде, в кухнята всички шкафове озвучават целият блок при всяко отваряне и затваряне.. ширма не дърпа, защото е най - евтиният възможен и климатика и на 28 градуса - не успява да стопли. Едвам издържахме там.. понеже си купихме апартамент отсреща - вече около година имам възможност да наблюдавам какво се случва. Отдадоха го около 6 пъти, все на различни хора.. които после напускат. Този апартамент е нов, предвид, че сградата е 2018 година.. А вече е за ремонт, защото евтиното в случая.. ще им излезе скъпо.
Та, трябва и е редно все пак да има някакъв баланс, когато се правят жилища за под наем. Добре е за двете страни - мебелите и уредите да са на едно що годе задоволително качество. Аз лично предпочитам по - стари, но здрави мебели и уреди, отколкото нови и възможно най - евтините.

Поне предпочитах, вече сме си в наше жилище. Ценен опит ми беше 😀 да знам, от кое не се спестяват пари... от ширм, от пералня, от ламината 😀 и доста още.
Аз и чета и разбирам, хайде Вие прочетете къде пише, че УРЕДИТЕ СЪДОМИЯЛНА И ПЕРАЛНЯ били евтини ТУК. И да, 45 см върши работа и то съвсем нормална, не е съдомиялна мини кубче за 2 чаши и 2 чинии с маркуч в мивката, побира 10 комплекта. За мен това означава да върши работа. Иначе се пише не измива, пералнята не изпира, т.е. лош уред.
ПОСЛЕ се споменава за качество, но 45 см Бош съдомиялна и пералня 6 кг означава ли лошо качество? Точно на тези уреди НЕ се спомена то, като за бойлера, например, че не работят добре, а се изтъква размер!

Тя миялна 60 см може да има същия разход, но ако е апартамент за двама работещи или студенти 5 дни ли да я пълнят и да се вмирисва, защото не всеки плакне...

Българският език е доста багат на изразни средства, може да ги ползвате, за да сте по-конкретни в описанията си, ние не сме в главите Ви!

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 18:00 от drago_2008

# 546
  • София
За мен не би било проблем липсата на асаньор, вкл. за семейство с малко дете, но аз обичам да използвам всяка възможност да се движа и бих го приела дори като плюс /е, не за пренасянето на багажа/. Вероятно малко хора са така, но нищо не пречи да се пробва с наема и да се свали, ако няма интерес.

# 547
Да ви попитам за цените наемите на гаражите  - когато влезе синя/зелена зона - повишават ли се наемите ?
С оглед на това, че когато разчертават зона забелязвам че доста спада броя на местата ( щото иначе се спира без всякакви правила и се запушваха гаражи които се знае че не се ползват )

.. апартамента под наем. Но имам нужда от съвет ...
Скрит текст:
Варна, Колхозен пазар, ет.5 без асансьор ( все негативи). Дневна около 25 кв.м. , 2 спални 16 и 18 кв.м. Обзаведен Икеа и мебели по поръчка , поръчкова кухня ( по стара ), но с нов плот,  фурна, котлони , абсорбатор, . Естествен паркет ( много добро състояние ), баня на 8 години. И най - важното гараж , самостоятелен с ролетна щора, подходящ и за по голяма кола, с вход от улицата. ...
Имам  няколко  апартамента под наем в този район , но са необзаведени и с дългогодишни наематели и там наемите са по ниски.
Фани когато даваш необзаведени - колко необзаведени ?

Някъде по темите дъвкахме големината на спалните - ами вашите са със супер размери - и това е голям плюс. Доколкото разбирам жилището сте си го обзавеждали за вас - предполага добро качество. Липсата на асансьор е проблем ако наоколо има много предложения за сгради с такъв. Ако е последен етаж - имай предвид, че доста хора това не харесват.
За локацията е трудно да се коментира - защото този район има и по-кофти част ( едно е да си до новото 1во районно, друго е да си в по западната част към Максуда )  Ако е в хубавата част 750.00 мисля може да му искаш.
Присъединявам се към мненията на Диди и drago_2008 - когато пускаш обява отбеляваш , че към имота има гараж, но в текста споменаваш че се дължи наемна сума за него.  За гараж информацията ми е от 120 до 200 лв.
fani34, 5ти етаж без асансьор практически изключва семейства с деца от таргета. ...... По групите млади здрави хора реват като жигосани и се присмиват на вссяко жилище без асансьор, наричат го гълъбарник, трябвало да им плащат, за да се качват пеша по стълбите... грозна работа.
Диди да ти кажа не изключва никакви наематели - първите ми бяха семейство очакващи дете. И до втората му година живееха там, даже 2 пъти са ми предлагали да купят апартамента Simple Smile Напуснаха защото заминаха да живеят в чужбина.
Добре, че не съм в тези групи, и там да хабя нерви с мрънкачи.

# 548
Изобщо не съм се разпознала, но всеки е фри да проектира собствените си разбирания върху останалите както иска. ✌🏼
Аз моето си го давам дори с кафемашина, напук на изказванията че даже фурна не им трябва на тия гадове-наемателите. Просто се целя в други такива.

# 549
  • гр. Варна
Да ви попитам за цените наемите на гаражите  - когато влезе синя/зелена зона - повишават ли се наемите ?
С оглед на това, че когато разчертават зона забелязвам че доста спада броя на местата ( щото иначе се спира без всякакви правила и се запушваха гаражи които се знае че не се ползват )
Наемите не се повишават. Собствениците започват да си  ползват гаражите или ги отдават на лица, които не могат да се регистрират за зона. Познавам и хора, с повече семейни автомобили, които си оставиха най-малко ползвания  по дворовете си на вили/лозя и села.

# 550

.. апартамента под наем. Но имам нужда от съвет ...
Скрит текст:
Варна, Колхозен пазар, ет.5 без асансьор ( все негативи). Дневна около 25 кв.м. , 2 спални 16 и 18 кв.м. Обзаведен Икеа и мебели по поръчка , поръчкова кухня ( по стара ), но с нов плот,  фурна, котлони , абсорбатор, . Естествен паркет ( много добро състояние ), баня на 8 години. И най - важното гараж , самостоятелен с ролетна щора, подходящ и за по голяма кола, с вход от улицата. ...
Имам  няколко  апартамента под наем в този район , но са необзаведени и с дългогодишни наематели и там наемите са по ниски.
Фани когато даваш необзаведени - колко необзаведени ?

Някъде по темите дъвкахме големината на спалните - ами вашите са със супер размери - и това е голям плюс. Доколкото разбирам жилището сте си го обзавеждали за вас - предполага добро качество. Липсата на асансьор е проблем ако наоколо има много предложения за сгради с такъв. Ако е последен етаж - имай предвид, че доста хора това не харесват.
За локацията е трудно да се коментира - защото този район има и по-кофти част ( едно е да си до новото 1во районно, друго е да си в по западната част към Максуда )  Ако е в хубавата част 750.00 мисля може да му искаш.
Присъединявам се към мненията на Диди и drago_2008 - когато пускаш обява отбеляваш , че към имота има гараж, но в текста споменаваш че се дължи наемна сума за него.  За гараж информацията ми е от 120 до 200 лв.
fani34, 5ти етаж без асансьор практически изключва семейства с деца от таргета. ...... По групите млади здрави хора реват като жигосани и се присмиват на вссяко жилище без асансьор, наричат го гълъбарник, трябвало да им плащат, за да се качват пеша по стълбите... грозна работа.
Диди да ти кажа не изключва никакви наематели - първите ми бяха семейство очакващи дете. И до втората му година живееха там, даже 2 пъти са ми предлагали да купят апартамента Simple Smile Напуснаха защото заминаха да живеят в чужбина.
Добре, че не съм в тези групи, и там да хабя нерви с мрънкачи.
Не смятам, че хората, които искат да има асансьор  са мрънкачи. Това, че не искат да мъкнат тежки куфари по стълбите при всяко пътуване и почивка  не е каприз.  Също и пренасянето на багажа , също и носенето на тежки торби с покупки, бебешки колички, велосипеди  и т.н.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 11:49 от bgladybg

# 551
  • Варна
Баш мрънкане си е. Защо трябва да обиждаш публично  апартамента на "гълъбарник" и да се правиш на интересен как трябвало да ти плащат, за да живееш там? Като ти е проблем, че няма асансьор, просто не го наемаш, подминаваш обявата и продължаваш с търсенето. Никой не те кара да мъкнеш куфари.

# 552
# 553
Баш мрънкане си е. Защо трябва да обиждаш публично  апартамента на "гълъбарник" и да се правиш на интересен как трябвало да ти плащат, за да живееш там? Като ти е проблем, че няма асансьор, просто не го наемаш, подминаваш обявата и продължаваш с търсенето. Никой не те кара да мъкнеш куфари.

Ти пък защо им се връзваш на тези коментари във фейса - поне знаеш кой списва там и какъв е принципно фейсбука....не трябва да си ти/ни коректив изобщо. Повечето там са просто сеирджии-коментатори, не потенциални наематели..така че....аз лично ги подминавам като бързия влак малка гара...

Мен лично не би ме спряло да наема без асансьор, ако е да речем на пъпа на центъра на нещото си.  Или друго в имота отговаря на изискванията ми, моите си....Наемам го и песен ще пея ...

# 554
  • Варна
За моя апартамент, ще пусна обява отделно за апартамента . Гаража мога да го дам веднага, има много кандидати. То беше магазин , смених му статута , докато го оправяхме поне 5 съседа го пожелаха. Единият живее точно над него, другият отсреща. Не е още зона, но правят актове, преди няколко дни пак са глобили съседа. Улицата е тясна и спират по тротоарите, а то си е забранено. Самият апартамент е част от мезонет, другата седмица ще направят стена пред стълбата  за горния етаж. И тук ми е малко драмата. Има миялна ( 60 см. ) , но няма къде да се сложи пералнята. До сега пералнята е била на горния етаж. И за съжаление махнахме миялната, за да сложим пералня ( сега ще я купуваме ).
Както писах съседите имат нови наематели, от началото на месеца. Техния апартамент е с голяма дневна и 2 малки спални на горния етаж , едната е буквално като килер, с прозорче на тавана към стълбищната площадка. И знам , че искаха 700лв. Но не знам на каава цена реално са го дали. При мен е по-добре, много светло и просторно дневна с 2  големи спални.
Някой пита за необзаведените апартаменти, които давам - имат само кухни, без електроуреди. В два от тях има  едни и същи наематели повече от 10 години.

Общи условия

Активация на акаунт