Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 32

• 35 154
  • 848
  •   1
Отговори
# 420
При редовни преводи към сметка на детето от наша сметка в Булбанк ни искаха едно време декларация, че е дъщеря. Не намерих нормативно изискване, но подписвахме.
Сега искат само в основанието да отбележим, че е дъщеря. Това за редовни ежемесечно преводи.
На много хора еднократно съм превеждала суми, повтарям - еднократно и съм вписвала "захранване на сметка " и никой нищо не ми е искал допълнително.

За дохода от наем си плащам данък и ми е много спокойно. Как има хора, които живеят в риск, представа нямам.
От гаража доходът ми е 75 лв.месечно (делим с мъжа ми 130 лв.) и него си декларирам надлежно и плащам.

# 421
Сега като вкараха и понятието "интимна връзка" ще стане още по-сложно кой на кого, защо и колко е превел и захранил ли е, или си е платил услуги.

# 422
Всички се пазят от брокерите, купуват си специални сим карти  и т н.
Да ви разкажа,  аз като продавах едно жилище в БГ, няколко месеца живях в апартамента да ми е по-удобно за огледи, обаче не се продаде и трябваше да се прибера (живея в чужбина) и след 5 месеца един брокер ми позвъни, намерил клиент, върнах се за 1 ден и го продадох.

Така, че има  и ползи. Това, че съм пуснала десетки брокери да гледат и да си записват ми помогна.

# 423
Започвам комична борба:
 отново ще отдавам имот на подпазарна цена, че е със стабилни, но " социалистически" мебели. Тристаен, в много хубав квартал, тухлен, с ТЕЦ,  и наемодателка - готова за дългосрочно отдаване.
Не мога да откажа на собственика, но си представям какво ме очаква: изслушване на невъзпитани, но доволно агресивни хора. Толкова ли е трудно да се съобрази, че прекрасното местонахождение, но скромната мебелировка и ниската цена може да са полезни на някого и да му свършат работа за определен срок пребиваване в града, че се налага да изслушвам сърдити описания на оптимално обзаведен и ремонтиран имот.

Имам имот с по две луксозни врати и мебели по поръчка, но няма как цената да е доста подпазарна, както на първия описан имот.

Вече имах подобен, но двустаен, тухлен, до входа на Южния парк на "Бяла черква", отдаваше се за скромната сума от 380 , а после 450 лв. Това беше преди 2 години. Хем е ясно, че съм юрист и представлявам хората, че те решават за цената, хем е чист, със сменена дограма и пр. - толкова претенции и номера не бях виждала. Пример: нивото на сигурност на входната врата (имал обичай наемателят големи суми да държи вкъщи и пр. и пр. ), печката е "Горение", което не била добра фирма и пр.

# 424
Ами по принцип за мен е ОК хората да си имат някакви специфични изисквания, те си знаят защо ги имат. Не разбирам само защо е нужно да се обясняваш. Отиваш, гледаш, казваш не отговаря на изискванията ми и продължаваш да си търсиш. Сега, ако специално ме питат какво не отговаря, ще кажа напр. че не ми харесва печката, но сама аз няма да започна подобни разговори.

# 425
  • София
При коректно описана обява и реални сними, не виждам кой може да има претенции за каквото и да било.
Имат си своята ниша и такива апартаменти, които са съответно на по-ниски цени.

# 426
Като отдавам луксозен имот с всякакви глезотии, черна и бяла техника, пухени завивки, като че ли хората са доста по-адекватни.

За скромния имот:
Описание и снимки реални. Цената - почти двойно по-ниска беше от пазарната.

Всеки има неограничени права да гледа и избира, но като гледах как нелепо обиждат стари хора, които добронамерено отдават на ниски цени, защото нямат сили да се занимават с ремонти ( едва за нова дограма събраха ) ми е някак дискомфортно.
При пазарна цена Х са отишли на оглед на имот за цена 1/2 Х и държат да произнесат реч с представите си за идеален имот.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 10:21 от Deborana

# 427
Аз пък се чудя кога собственици и агенции ще носят отговорност за нереалистични снимки и неправилно зададени обяви, които губят времето на хората и ги разкарват по адреси.

# 428
  • София
Деборана, не те разбирам.
Казваш - това са условията, това са мебелите, вратите и плочките за тази цена. Ако не ги харесват са свободни да продължат търсенето и прекратяваш срещата.
И да има коректни снимки не всички ги разглеждат внимателно.
А и повечето се надяват с мърморене и изтъкване на недостатъци да свалят наема. Ако собственика ти е разрешил - може.
Аз не преговарям за нищо и брокерката ми е в течение.
Но и не бързам да отдам на момента, мога да чакам.

# 429
Може да е подпазарен наема, но не се отдава за без пари. От тази гледна точка хората имат право на мнение, за мен поне.

Пухените завивки ги наемат паралии, които им е все тая предполагам..имат си пари, не са притеснени откъм финанси...та какви претенции да имат.
 Без пухени завивки ги наемат работещи хора, с малко средства, ценят си парите така да кажа, за това и питат /понякога, и някои/ защо е такава печката или вратат...

В заключение не виждам нищо странно нито обидно хората да питат и да се интересуват .

В крйна сметка ще подпишат с тези, които се съгласят да го наемат.

# 430
Започвам комична борба:
 отново ще отдавам имот на подпазарна цена, че е със стабилни, но " социалистически" мебели. Тристаен, в много хубав квартал, тухлен, с ТЕЦ,  и наемодателка - готова за дългосрочно отдаване.
Не мога да откажа на собственика, но си представям какво ме очаква: изслушване на невъзпитани, но доволно агресивни хора. Толкова ли е трудно да се съобрази, че прекрасното местонахождение, но скромната мебелировка и ниската цена може да са полезни на някого и да му свършат работа за определен срок пребиваване в града, че се налага да изслушвам сърдити описания на оптимално обзаведен и ремонтиран имот.

Имам имот с по две луксозни врати и мебели по поръчка, но няма как цената да е доста подпазарна, както на първия описан имот.

Вече имах подобен, но двустаен, тухлен, до входа на Южния парк на "Бяла черква", отдаваше се за скромната сума от 380 , а после 450 лв. Това беше преди 2 години. Хем е ясно, че съм юрист и представлявам хората, че те решават за цената, хем е чист, със сменена дограма и пр. - толкова претенции и номера не бях виждала. Пример: нивото на сигурност на входната врата (имал обичай наемателят големи суми да държи вкъщи и пр. и пр. ), печката е "Горение", което не била добра фирма и пр.
Ти представляваш собствениците, така ли?
За да избегнеш неприятни за тях разговори, винаги може предварително да обясниш защо цената е такава и да дадеш примери с подобни апартаменти на каква цена се отдават. Както и каква би била цената, ако жилището е след ремонт или с по-висок клас уреди.

# 431
  • Бургас
Всеки си цени парите, независимо как ги вади. Но претенция от типа "защо печката е Горение, не я харесвам тази марка", не мога да оправдая.
Днес подписах с новите наематели. Семейство украинци с едно дете, работят дистанционно към техни си фирми, мъжът IT, жената нещо с финанси, пак в тази сфера. Платиха си хората два депозита, един наем и комисиона на брокерката, без никакви претенции. И без да кажат, че искат отстъпка, защото месецът не е цял, бих направила такава, но даже не повдигнаха въпроса. Много внимателно прочетоха договора, питаха как се свалят филтрите на климатиците, за да се почистват, питаха евентуално мога ли да им донеса още едно бюро - мога, защото имам излишно. Питаха за кафе-машина и кана за чай - нямам. Живеят в България повече от година, детето досега е учило онлайн, сега тръгва на училище. Жената цяла година е ходила да учи български, мъжът работи, няма толкова свободно време.
Наемът е повече от приличен за района.
Скрит текст:
Отивам да си купувам парфюм.

# 432
Аз пък се чудя кога собственици и агенции ще носят отговорност за нереалистични снимки и неправилно зададени обяви, които губят времето на хората и ги разкарват по адреси.

Когато всеки собственик се съгласи да предостави достъп до имота си за първичен оглед и даде копие на акт за собственост, където е описана информацията за имота - чиста площ, обща площ, собственици, ипотеки, идентификационен номер на имота и т. н. Обикновено пишат в обявите, каквото собственика и каже.

# 433
Всъщност право да захранва чия да е сметка има всеки. Но право да я захранва без причина и без данък имат само хората вътре във фамилията. Аз мога да захраня сметката на майка ми или сестра ми без някоя от тях да дължи данък, но ако захраня сметката на филанкишията той вече е данъчно задължен.

Какъв точно данък се дължи и по кой закон? И аз моля за уточнение, иначе просто си говорите измислици.

# 434
Защо да са измислици?
...както наемателя захранва сметката на наемодателя, кйто му се явява филанкишия в случая....така и в примера горе с филанкишията.
предполагаем доход е. Същото е.

Общи условия

Активация на акаунт