30 годишният ми син отказва да се хване на работа.

• 14 110
  • 203
  •   1
Отговори
# 75
Не е нормално на 30 годишен да го питаш как си представя живота за вбъдеще Joy
Това е разговор за преди 15 години назад.
Иначе подобен въпрос на интервюта за работа задават.
Иначе приказката за баницата я знаем всички.
Може авторката да не я знае обаче.

# 76
Ами той преди 15 години рязговорът е воден, авторката подчертава, че синът е добър музикант със системно образование. Явно семейството го е подкрепило, не е било само прищявка. След това са се променили нещата, нормално. Аз познавам свирещи в дет метъл групи в България и никой не се издържа само от музика, всички работят нещо друго. Ако някой ден станат световно известни, с удоволствие ще зарежат другата работа, но до тогава нито мрънкат, нито агресират, защото сиренето е с пари.
Също така 30 годишен, който не е работил нищо нито ден не познавам. Лешперите или започват някоя работа с мисълта, че там са големите кинти и след месец-два напускат, или стоят някъде на удобно за малко пари, друг им помага, а те само промрънкват как никой не им оценява великия талант. Един познат написа книга. И после установи, че ако я издаде издателство, за него почти нищо няма да остане, а ако я издаде сам, никой не я купува, защото няма кой да я рекламира. Работи като касиер, пише втора книга, мрънка какъв недооценен талант е, но не чупи, вика и блъска.
Това е за мен притеснителното в ситуацията - независимо от мечти и планове, нормален човек обикновено е готов и чистач да стане, за да има доход, дори и временно да е. За да плаши околните с реакциите си когато се спомене думата "работа" до степен да мислят за психиатър, значи е нещо по-дълбоко от стандартен мързел.

# 77
Или манипулатор, който знае, че майка му винаги е на среща. Докато тя, не се  противопостави на него и тая ситуация, ще си го гледа и плаща, докато е жива.
Така е научен, така и действа.

# 78
  • Deutschland
Отглеждате безотговорен паразит.

# 79
Хора, това е пързалка.
Авторката не се върна. Явно пак сме част от експеримент.

# 80
Май да.
Направо за ключ е темата за хора, които пускат и изчезват.

# 81
Точно защото авторката се покри, смятам темата за истинска. Ако беше пързалка, щеше да ни подхвърля от време на време по някоя троха да има какво да дъвчем.

# 82
Познавам много такива мъже и жени. В България всъщност са над половин милион млади хора, неработещи и неучещи. Всичките са издържани от родители в чужбина, някои се занимават с дребни далавери или онлайн залагания.
За мен причината е липса на мотивация (дават му пари) и някаква психическа болест (повечето отключиха депресия, шизофрения). Не знам кое е първо, яйцето или кокошката. Дали заради скрити заболявания не се мотивират да работят или защото не работят и отпадат от нормалния социален и трудов живот, отключват психични заболявания. Но определено имат проблем. За мен решението е също изхвърляне и спиране на кранчето. Ако иска може само да му платят психиатъра.

# 83
А някой оправи ли се като го изхвърлиха и му спряха кранчето? Още повече, ако става въпрос за отключено психическо заболяване.

Каквото и да се пише тук, аз съм убедена, че никой родител не би изхвърлил на улицата проблемното си дете.  Да, знам, че нашите не са проблемни, и няма да станат проблемни, понеже сме ги възпитали добре, но все пак практиката показва, че и в най добрите семейства се случва.

Аз мисля, че е пързалка и то от най-гадните - пуска се един пост с противоречив казус и оставя потребителите да спорят и генерират трафик.

# 84
Да, единият си намери работа и приятелка. Спря да пуши трева.
Другият все още не работи, но го освидетелстваха с шизофрения и поне си пие хапчетата, защото стана агресивен.

# 85
Ако детето ми е чисто и просто мързеливо и не иска да работи на 25+ години, бих му дала пътя, и то без никакви угризения. Ако се касае за заболяване, е по-сложно.

# 86
Нравопоучавам, насочвам , подпомагам и давам срок.
Който иска ще разбере, ще се възползва и ще се вземе в ръце. Да не очаква да му покажа дърветата от които се берат пари - сам да си ги търси.
ММ има една приказка - гладът е най-добрият учител.

# 87
Проблема тук е, че малко късно се сеща да спре кранчето и да го натири. Знам за случай на познати, където момче се е прибрало късно и са го оставили на вратата да преспи в студа. Те и родителите не са спали де, но поне детето се е научило. Друго момче пълнолетно искало кола, работи цяло лято като сервитьор. Там го видяхме и се оплака, че е мислел, че само ще джитка с колата, а то какво се оказало...
Аз все си мисля, че просто е много изпусната ситуацията. Не е психично заболяване или наркотици. Тези заплахи са за да тече кранчето.

# 88
Аз имам братовчедка , не работи , а е почти на 30 г тяхните си я гледат , не знам дали и дават пари , но си е при тях и поне храна и сметките се плащат от родителите .
Много хора не работят , защото има кой да им дава .

# 89
Това е осакатяване на собственото ти дете. Не го схващам как се случва.

Общи условия

Активация на акаунт