Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 982
  • 816
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Красивост,
Добре е да направите, за да правите онлайн зареждане на  картата, а и за информация.
Дамасцена,
За да се направи профил трябва да се каже на госпожата, която издава картата че имате желания да го направите. На мен ми се наложи да отида втори път, но сега ми е много лесно!
Профила е на мое име, но картата е преференциална за учащи.
Ще се разходя пак тогава.
Предполагам, че има вариант с такъв онлайн профил да я показва на телефона на проверяващите, ако си е забравила пластиката вкъщи…
Не съм се сетила за това, но ако е така ще бъде чудесно!🙂

# 196
Значи, първо правим профил и от там пускам заявка за карта и само вземам пластиката после, така ли?

# 197
  • Sofia
Значи, първо правим профил и от там пускам заявка за карта и само вземам пластиката после, така ли?

Да, по принцип това са стъпките. Тук има отговор на някои въпроси:

https://webportal.sofiatraffic.bg/faq

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 06:28 от Sashy

# 198
  • Пловдив
За Пловдив дали ще стане с ученическа карта от старото училище?!
ThinkingThinkingThinking

# 199
  • Някъде там...
Аз си направих скоро такъв профил и днес ще ида да си взема пластиката, потъчах персонализирана. На мое име е профилът, ще свържа моята карта с тези на децата и ще мога да ги зареждам онлайн. Ние ще ползваме месечни, не виждам смисъл от годишна за нас специално, поне 2 месеца годишно не ползваме ГТ, а по 2 това са ми 60 лв.
Има и мобилно приложение за билетчета, не знам може ли в него да се зареди информация за картата детето? Наистина ще е полезно за децата, ако си я забравят. Моите я слагат в калъфа на телефона. Вече имаме няколко случая на забравена карта и една изгубена. Все на едно и също дете му се случват тези неща.

Аз пък издирвам приложение за разписанието. Намерих 2, но и двете не ми вършат особено работа. Едното е Софбус24, но е много тромаво и показва спирка по спирка оставащи минути до следващия автобус т.е. виртуалните табла. Но не се рефрешва само. Другото е Moovit, но там повечето опции се оказаха платени и това, което ме притеснява много, е че не ползва виртуалните табла, а разписанието, което не е най-точната информация, изпробвано вече. Иначе е доста по-добро от Софбус24 като опции.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 12:42 от Жабче

# 200
Аз няма да си изваждам карта, а само за детето.
В такъв случай профила трябва ли да е на мое име или направо на детето?
Какви са ограниченията във възрастта?
Ако е на мое име мога ли да подам само за дете заявка онлайн първо?

# 201
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на всички, които имаха смелостта да участват на 4то класиране!
Аз взех бележка от училището и подадох в социалните за помощта от 300 лв.
Извадих и годишна карта за градския транспорт. Някаква женица, която изобщо не знаеше защо е там се мота само около 40 Мин, но в крайна сметка вече имаме документ за градски транспорт. 180 лв. е картата за всички линии ако някой се интересува.
Накупихме дрехи, учебниците и разни учебни помагала за да си спестим лудницата покрай 15 септември.
Щерката вече няма търпение да се запознае със съучениците си и се надява “да има и други момичета” хахаха, нещо се е стреснала от факта, че е в училище без квоти, ама съм сигурна, че всичко ще е наред Simple Smile
Чакам да обявят родителските срещи и се надявам да не сме на морето точно тогава и да се наложи да пропусна…

Сигурна ли сте, че е 180 лева? На ценоразписа, поставен в бюрото на Петте кьошета, пише че годишната за ученик е 200 лева.

# 202
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на всички, които имаха смелостта да участват на 4то класиране!
Аз взех бележка от училището и подадох в социалните за помощта от 300 лв.
Извадих и годишна карта за градския транспорт. Някаква женица, която изобщо не знаеше защо е там се мота само около 40 Мин, но в крайна сметка вече имаме документ за градски транспорт. 180 лв. е картата за всички линии ако някой се интересува.
Накупихме дрехи, учебниците и разни учебни помагала за да си спестим лудницата покрай 15 септември.
Щерката вече няма търпение да се запознае със съучениците си и се надява “да има и други момичета” хахаха, нещо се е стреснала от факта, че е в училище без квоти, ама съм сигурна, че всичко ще е наред Simple Smile
Чакам да обявят родителските срещи и се надявам да не сме на морето точно тогава и да се наложи да пропусна…

Сигурна ли сте, че е 180 лева? На ценоразписа, поставен в бюрото на Петте кьошета, пише че годишната за ученик е 200 лева.
Да, пише 200, но жената ми каза, че цената вече е 180 лв за персонализирнана карта за ученик.Толкова и платих
Вижте статията
https://dariknews.bg/amp/regioni/sofiia/uchenicheskite-i-student … at-200-lv-2356947
От следващата година отново ще са 200 лв. Сега са 180

# 203
  • Някъде там...
Актуализирам информацията.
Годишна карта всички линии 180 лв, от 01.01 ще е 200 лв. Вдига се и месечната карта от 15 на 20 лв.

Семеен пакет за месец= карта за всички линии за родител 50 лв. Карта за всички линии ученик 10 лв. Няма ограничение в броя на децата, за всички картата ще е 10 лв. Условието е да се зареждат заедно, за един и същ период. Нужни са актовете за раждане на децата. Ако искате да зареждате онлайн, първо трябва да ги представите в пункт на СКГТ, за първото зареждане. После вече може онлайн.

За онлайн профила питаше някой. Създаваш си твой профил. Поръчваш си карта, може да не я зареждаш, само пластиката, струва 3 лв. Отиваш в който и да е картов център и си я взимаш и плащаш там. Ако детето има вече пластика, носиш я за да я свържеш с твоята и да може да зареждаш онлайн. За да изкараш карта на детето, ако досега не е ползвало такава, с лична ученическа карта, снимка паспортен формат, на гише. И се свързва с твоята пак на гише.

# 204
Скрит текст:
Аз си направих скоро такъв профил и днес ще ида да си взема пластиката, потъчах персонализирана. На мое име е профилът, ще свържа моята карта с тези на децата и ще мога да ги зареждам онлайн.
Ние ще ползваме месечни, не виждам смисъл от годишна за нас специално, поне 2 месеца годишно не ползваме ГТ, а по 2 това са ми 60 лв.
Скрит текст:
Има и мобилно приложение за билетчета, не знам може ли в него да се зареди информация за картата детето? Наистина ще е полезно за децата, ако си я забравят. Моите я слагат в калъфа на телефона. Вече имаме няколко случая на забравена карта и една изгубена. Все на едно и също дете му се случват тези неща.

Аз пък издирвам приложение за разписанието. Намерих 2, но и двете не ми вършат особено работа. Едното е Софбус24, но е много тромаво и показва спирка по спирка оставащи минути до следващия автобус т.е. виртуалните табла. Но не се рефрешва само. Другото е Moovit, но там повечето опции се оказаха платени и това, което ме притеснява много, е че не ползва виртуалните табла, а разписанието, което не е най-точната информация, изпробвано вече. Иначе е доста по-добро от Софбус24 като опции.
Аз вече зареждам годишни, защото те са на цена като за 10 месеца Hands V Освен това моята е 365лв, а не 12 или 10 месеца х 50лв Simple Smile

# 205
  • София, Манастирски ливади
Годишната карта за ученици е 180 лева, а месечната е 15 лева. Не е по-евтино.

# 206
хм, предишната беше 200 при месечна 20 Hands V

# 207
  • София
Миналата година платих 200 лв. едногодишна карта на сина ми. Впоследствие цената е паднала на 180 лв. и сега, когато наближава време да му заредя наново се оказа, че му е удължена с 1 месец, заради по-високата такса, която съм платила. Ще започне училище, ще си извади нова ученическа карта в кратки срокове и тогава ще презаредя.

# 208
  • Някъде там...
В момента ученическите карти са все едно си заредил 12 месеца * 15 лв, колкото си е редовната тарифа т.е. няма особен смисъл, освен това, че ще си спестиш занимавката всеки месец. Иначе при варианта 20 лв за месец и 200 лв годишна, има смисъл.

Аз не ползвам годишна карта за себе си. Не ми е нужна, излиза ми по-изгодно с билетчета, защото през по-голямата част от месеца работя от вкъщи, а ГТ ползвам основно за работа. Има месеци, в които я ида за 5 дни в офиса, я не. Един път се излъгах да си взема годишна карта и я ползвах точно 2 месеца, после дойде короната и изолацията и ми излезе месечната карта 180 лв... Сега ще пътувам повече следващия месец, затова вероятно ще извадя семейния пакет, така месечната карта за всички линии ми идва 40 лв. После ще го мъдрим дали да вадим годишни на децата. Като сметнах, в момента 3 годишни карти общо са 725 лв, от НГ стават 765 лв и ми се зави свят.

Обявили са резултатите от 5то класиране в НПМГ. Приети са 3 деца - в паралелката МАТ/НЕ с бал 476,25 и 471,5 и в паралелката МАТ/АЕ - 475,25. Интересно дали второто свободно място, което се появи в НЕГ не се дължи на дете, което се пробва в НПМГ.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 17:32 от Жабче

# 209
  • София
Красивост,
Добре е да направите, за да правите онлайн зареждане на  картата, а и за информация.
Дамасцена,
За да се направи профил трябва да се каже на госпожата, която издава картата че имате желания да го направите. На мен ми се наложи да отида втори път, но сега ми е много лесно!
Профила е на мое име, но картата е преференциална за учащи.
Профилът е на мое име и картата е за дъщерята. Мисля, че мога да добавя още една карта на моя профил. Ако не, ще регистрирам друг профил за картата на сина.

Общи условия

Активация на акаунт