Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 650
  • 816
  •   1
Отговори
# 435
  • София
В класа на познато дете от испанската имало парашутист, но детето си се справя отлично. Аз не бих вкарала своето по втория начин, а не е като да не дочух за варианти и за тарифи.
Моето дете пробва алкохол по някоя друга глътка, но не системно. Аз също съм пробвала така като малка и никога не развих апетит към алкохола. Не пия и по всеки повод, дори. И той няма интерес за повече от проба и то от дъжд на вятър. Бил е на рожден ден на по-голямо дете. Сервирали са му алкохол в бар на Раковска. Моят го пробвал и го излял в чашата на рожденика, защото не му  се е пило.

# 436
Никъде другаде не съм виждал възможност за подаване, не през целия ден, а само в рамките на 3 часа. Както и никъде другаде не съм виждал само един кандидат. Както и да е, в Инстаграм група на новоприети ученици в друго елитно училище, момче само се е похвалило, че е влязло с връзки и балът му е под 400 точки. Може пък за това дете да става въпрос.

Не е прецедент късият срок. А кой и какво се хвали не желая да коментирам.
Който се интересува от училището, следи стриктно сайт и срокове. И трите часа не биха били проблем.
Без доказателства, подобни намеци са чисти спекулации.

# 437
  • Sofia
Може ли да ми кажете къде е регламентиран надплановият прием. Аз наскоро разбрах за него, имам предвид, че наскоро разбрах, че е регламентиран, мислех, че е незаконен и се прави тихомълком, а не с разрешение на МОН.
Кратък срок има и днес в 31-во- два часа приемат документи, след два часа обявяват резултата и записването е почти веднага.

За алкохола - при нас никога не е имало никакъв интерес. При положение, че баща му пие на вечеря почти всеки ден и домашен алкохол има много. Аз не пия и никога не съм пила, гнус ме е, миризмата ме отвращава. В края на учебната година бяха на зелено училище. Довери ми, че имало буквално запой в едната стая- три момчета са се напили с водка, купена от 13-годишен от близко магазинче. Изненадах се страшно много - първо, че е имало такова нещо, никога не е имало индикации, и второ - точно  от тези момчета и през ум не би ми минало, че биха се напили. Той каза, че с още едно момче не са опитали, а други двама пробвали. Пък така ли е, няма как да знам. Оттогава въпросът не е повдиган и не виждам да има някакъв интерес. Не съм говорила с другите майки, тъй като му обещах, те се зарекли да не казват. Та вече си имам едно наум.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 12:58 от desive78

# 438
Никъде другаде не съм виждал възможност за подаване, не през целия ден, а само в рамките на 3 часа. Както и никъде другаде не съм виждал само един кандидат. Както и да е, в Инстаграм група на новоприети ученици в друго елитно училище, момче само се е похвалило, че е влязло с връзки и балът му е под 400 точки. Може пък за това дете да става въпрос.

Който се интересува от училището, следи стриктно сайт и срокове. И трите часа не биха били проблем.

Не всеки може да се вмести в 3 часа за изтегляне на документи и внасянето им в друго училище. В милата ни държава за почти никоя далавера няма доказателства, но много от тях са обществена тайна. Както и да е, всеки може да вярва или не вярва по своя преценкар

# 439
  • София
Нищо странно няма в краткия срок. Нали трябва училищата да си подават учебните планове и приема за одобрение, не могат да се влачат с дни и седмици. И пак правят класиране по бал. Ето, днес погледнах в 18-то, имали са 4 свободни места, приемали са документи 3 часа днес и са обявили класиране пак днес.
Съученичка на дъщеря ми с много нисък бал около 180 и подредени нереални желания до 5-то класиране стоя без училище. Майка й искаше определено училище и това е. Опита къде ли не жената, за всички елитни и не толкова елитни подава. Ми не става, класират по бал. Все е над 300 и около 400, а на места над. Без значение дали 5-то, 6-то и което да е там запълване на места.  Майката си мислеше, че накрая местата ще ги запълват нискобалови, но се оказа, че не е така. Накрая се принуди да я запише в нежелана професионална гимназия с места. Далеч съм от мисълта, че не става и по втория начин, но едва ли се обявява на класиране.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 13:09 от orchid

# 440

Не всеки може да се вмести в 3 часа за изтегляне на документи и внасянето им в друго училище. В милата ни държава за почти никоя далавера няма доказателства, но много от тях са обществена тайна. Както и да е, всеки може да вярва или не вярва по своя преценкар

Който има цел, се справя. Всичко останало са извинения. Както се видя 73-то нито е единствено, нито е с най-кратък срок. И все пак говорим за 5-то класиране. ПЕТО. Търсите по вола теле и спекулирате без никакви доказателства. Парашутистите не чакат пето класиране.

# 441
Разни схеми има според мен по - скоро преди класиранията, на етап школи, изтекли отговори от матури. После вероятно е по - трудно, но ако имаш близък човек в някое училище в последните класирания, вероятно може да те информира своевременно какво се случва и накъде вървят нещата, за да не се поемат излишни рискове.
Наистина и за съжаление, и аз мисля, че в България всичко е възможно.
За дете влязло "по - втория начин", сигурно няма да е лесно, но хубавата, благодатна, училищна среда и общуването с добри и умни деца е ценно.

# 442
Според мен 3-те часа са за деца, които никъде не са приети, а не за теглещи.

# 443
Според мен 3-те часа са за деца, които никъде не са приети, а не за теглещи.
По принцип трябва да е за всички, но вероятно презумпцията е точно такава, както вие пишете.

# 444
А, не съм казала, че е правилно, просто си представям, че са го направили, за да ограничат тегленето предвид близкото начало на учебната година.

# 445
  • Някъде там...
При нас вече е налична информацията в школо. Явно от училището са прехвърлили всичко, родителски профили, ученически.

# 446
Аз вече си взех прочутата бележка за пред социалните. Като я записвах беше 17:50 и канцеларията не работеше, сега ни изчакаха след родителската среща. Трябва ли да се носи нещо освен бележката при подаването, например копие от Акт за раждане? Аз вземам детски и социалните би трябвало да имат всички документи.

# 447
  • ВАРНА
Аз вече си взех прочутата бележка за пред социалните. Като я записвах беше 17:50 и канцеларията не работеше, сега ни изчакаха след родителската среща. Трябва ли да се носи нещо освен бележката при подаването, например копие от Акт за раждане? Аз вземам детски и социалните би трябвало да имат всички документи.
Само бележката се носи и на място се попълва декларация (май така се казва).

# 448
И при нас всичко е прехвърлено в Школо. Качили са и учебниците на сайта на училището, ще се опитам да ги купя преди петък.

# 449
  • Sofia
В нашето училище ползвахме Школо преди години, последните бяхме в едно недоразумение, не помня как се наричаше вече. Но регистрацията в Шлколо явно си стои, защото смених паролата и успях да вляза. Сега ще опознавам новите възможности, появили се междувременно.

Общи условия

Активация на акаунт