С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 480
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
...Те не се посвениха да лишат брат си от дялове и да го оставят на мижава заплата...
Кой брат са лишили от дялове? Защо така? Cold Sweat
Ганели да ме поправи, ако греша в спомените си, но още в началото на брака им, преди да си имат свое детенце, всички - свекъра, братята, а вероятно и сестрите, се бяха обединили и накараха "доброЗОРНО" мъжа на Ганели да прехвърли на братята си своя дял от фирмата, въпреки че той е най-големия, като го бяха оставили на някаква мижава заплата. Аз тогава това "упражнение" го разбрах като натиск към него той да остави Ганели или евентуално при развод тя да няма претенции към фирмата. Тя финансово влачеше всичко - наем на жилище, отглеждането на нейното дете, другите разходи, а парите на мъжа й стигаха колкото да си покрива личните му разходи.
Сега, след смъртта на свекъра, мъжа й има наследени по равно дялове от фирмата с братята си /не зная защо не се споменават сестрите/. Явно свекървата продължава да рие дъното спрямо Ганели, защото, според мен е намислила да прави завещание, в което да лиши най-големия си син от нейното наследство, а да прехвърли на "доказано с тест внуче". Именно, за да не може Ганели по никакъв начин да добие някакви права във фирмата /било след развод или унаследяване/ . За дела на свекъра не е могла нищо да направи.
Та онова доброзорно прехвърляне на дяловете от мъжа й към братята му ме кара да мисля, че "приемането" на Ганели във фамилията към днешна дата е на ниво общуване, но на ниво фирма - нъц. И не смятам, че колкото и да се правят, че са против поведението в "общуването" на майка си, на фирмено ниво не са 100 процента съгласни с нея. В края на крайщата така за тях пая ще е по-голям. Пък нека най-големия брат бачка като луд за общия просперитет.
Хич не е улаво бабето. Обаче мъжа на Ганели вече е крайно време да докаже, че освен за детето им, мисли и за нейното осигуряване за вбъдеще, ако нещо се случи с него. Тя достатъчно е опъвала каиша във връзката им. Ако остане сама с детето им какво? Тя да е все така безгласна буква заради драгоценната му фамилия. Да има за братята и сестрите му, а за съпругата и детето му?  Ааааа, ядосах му се и на него. То бива калабрийски матриархат, бива, но Той вече е най-големия мъж във Фамилията! Да мисли за просперитета на собственото си семейство!
ПП - за мен тази свекърва води всички класации за гаднярка!

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 10:59 от tetka_the_best

# 166
Ние имаме предбрачен договор.Така че аз не мога и никога не съм искала да претендирам за нещо от фирмата. Нямам минима идея за какво става въпрос. Тук идеята е и детето да не наследи нищо според мен. Но и това слабо ме интересува.

# 167
Без да се обиждаш, но заслужава ли си изобщо цялата тази драма с роднини, пари, дялове, наследство и др. глупости заради единия мъж? Защото любов, любов, ама аз на твое място не бих изтърпяла да съм постоянно във филма.

# 168
Ние имаме предбрачен договор.Така че аз не мога и никога не съм искала да претендирам за нещо от фирмата. Нямам минима идея за какво става въпрос. Тук идеята е и детето да не наследи нищо според мен. Но и това слабо ме интересува.
Предбрачния договор е по отношение на имуществото ви при евентуален развод. При наследяване са ти други правата. Теб слабо те интересува дали детето ще наследи нещо и евала ти правя за това, че си здраво стъпила на земята, за да разчиташ основно на себе си за осигуряване на поне нужния минимум. Но на мъжът ти едва ли му е все едно.
Представям си как ви е дошло като гръм от ясно небе това искане за ДНК тест! То само към теб ли беше отправено?
Стискам ви палци да се съхраните емоционално и нещата да се развият по най-благоприятния за вас начин.

# 169
Без да се обиждаш, но заслужава ли си изобщо цялата тази драма с роднини, пари, дялове, наследство и др. глупости заради единия мъж? Защото любов, любов, ама аз на твое място не бих изтърпяла да съм постоянно във филма.
Ами колкото прочетох до тук жената драма няма. Не й трябва наследство, обича си мъжа, може да си отгледа и сама детето и толкоз.
Мисля, че го сподели повече като куриозен факт, отколкото като оплакване или за съвет. Хеле пък коя колко би търпяла.
Вярвам, че най-добрия начин да парира всичкото зло, което й се изсипва на главата е като мисли добро и постъпва справедливо. Както самата тя отбеляза в един от постовете си - три от дъщерите на бабата са разведени, едната снаха е в подобна немилост. Онзи - Големия Началник си знае работата и въздава всекиму според делата.
Кой знае каква е идеята на бабет, още повече, че не сме запознати с италианското законодателство. Бабата, като е толкова отворена да продаде дяловете и имуществото на когото си иска. Това е единствения начин нежелани от нея деца и внуци да не получат наследство.
Аз бих направила ДНК тест, за да й затворя устата и бих седяла в страни от всички семейни разправии. Мъжете много ценят и помнят женската подкрепа в такива трудни моменти.

В БГ при развод съпругата няма дял от наследеното имущество на съпруга. Само ако го преживее му е наследник. Бабата по-скоро драпа да елиминира детето като наследник на бащата. Със завещание или дарение няма право да накърнява т.н "запазена маса на наследствеността". Т.е сина й (децата му) имат запазен законово дял от наследството. (Да продаде фиктивно явно не иска, остава варианта с ДНК теста).

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 14:58 от dariVale

# 170
Не съм запозната с цялата история на Ганели, но това с ДНК теста си е унижение, от най-гнусните. Как пък няма да й направя това удоволствие на бабката. И да докаже, че е на баща му, какво? Нещо ще се промени ли? Не, просто някой си ще ме унижава и ще ми се подиграва. Няма шанс!

# 171
В България е важен официално установения произход, удостоверен в акта за раждане.
Ако съпругът разбере, че не е биологичен баща, но не започне съответните съдебни процедури, той си се води родител, съответно неговите родители са баба и дядо.
Няма законова пречка мъж да припознае дете, за което знае, че не е негово и отново последиците са като гореописаните.
За АРТ да не отваряме дума.
Да не се реши някое нашенско свеки на подобно изпълнение.
Вече за моралните нюанси е "друга бира".

# 172
Време е да се включа ... Имах затишие с онова чудо на природата близо месец ама е било затишие пред буря .
Така .. моето раждане наближава . Още от месеци бях споделила на ММ ,че не желая никого на изписването . После научихме и от болницата в която ще раждам ,че така или иначе и те не допускат никого освен бащата ,защото ставало голям цирк в болницата като се съберяли роднини.
И тук последните седмици ММ все ми казва:
 " майка каза да изберем комплект за изписването , а тя ще го плати "
и моите отговори винаги са:
 " а нали майка ти знае ,че няма да правим изписване ,че да трябва да купуваме комплекти "
Винаги ми отговаря с :
" да , знае . Но все пак нали трябва да облечем бебето с нещо за изписването "
И така до вчера ,когато ММ пак ми повтаря същото и аз вече се изнервих и му казах ,че не желая майка му да купува комплект и че аз тези дни ще избера сама едно по официално бодинце с ританки .. една пелена и това е . Казах му също тези неща да ги предаде на майка си ,понеже аз отдавна вече не разговарям с нея а и нямам желание да го правя . Той и е син .. той да са оправя .
И така преди около час идват майка му и баща му вкъщи , без предупреждение.. ММ е на работа .
Влизат вкъщи гледам ги с някви торби и ми стана ясно че са купували неща за бебето. Както и да е .. хора сме , разбирам че се радват и искат да купуват неща . Седнаха и почнаха да ми показват какво са купили .. всичко 6 точки . И майка му вади и комплект за изписването..Rolling EyesJoy
По принцип аз реших ,че просто е имала мерак да го купи и да си "начеше крастата" така да го кажа и го приех добре .. почна да ми показва от колко части бил .. не знам си какво ,всичко добре до тук . И накрая почвам да ги взимам нещата ,за да ги сложа в другата стая и тя ми казва :
" Абе май трябва комплекта да е в мене , нали ще ти го нося в болницата като идваме за изписването "
Еййй... Направо вече смешно ми стана даже се изсмях леко и абсолютно спокойно с добър тон отговарям :
- аз и на ММ казах ,че такива изписвайки тип сватба не желая . Не желая никого на изписването . Той ще дойде да ни вземе и се прибираме вкъщи
При което вместо да каже " добре Бка , кажи тогава как искаш да бъде , нали все пак да видим внучето " нещо от този сорт да беше казала .. тя не . Тя просто изсумтя ,почна да си върти главата не одобрителено ,веднага направи физиономията тип "ти ли ще ми кажеш " и ми казва :
- ААА ще дойдем , как няма да дойдем .
Аз и отговарям :
- не , няма да дойдете . Казах нещо.
При което тя ПАК повтаря същите си думи със същия тон и фасони , все едно аз съм никоя ,че да и казвам на нея . Еййй така побеснях .. и направо и казах така
- слушай какво , това не е нещо което зависи от тебе . Аз ще раждам , аз решавам ! Казах нещо!
При което веднага с мъжа й се разсърдиха ,станаха и си тръгнаха .
Звъннах на ММ ,питах го казал ли е наистина на техните ,че не желая никого на изписването . Той ми каза ,че им е казал ,но те не го слушат . ( очевидно )
И така .. просто побеснях ..
Това е и защо предпочитам всичко аз да си купувам . Аз и на ММ го казах ..те очакват, че щом купуват нещо значи ние трябва да козируваме .. ама не ,мерси ! Събрала съм всичко в няколко торби и довечера да отива да им ги връща нещата .
Коя е тя ,че да седи да ми чупи фасони в собствената ми къща и да ми говори така все едно аз нямам думата ?! Айде бе !!

# 173
Кофти ситуация😒
За съжаление много родители отказват да приемат , че големите им деца са отделна семейна единица.
Б.к.а. леко раждане и чакаме виртуално да ни помаха поне с ръчичка бебока🍀

# 174
Офффф... Голяма драма ще е, ако не видят бебето веднага. Толкова ли е трудно да оставиш новите родители да се установят, да се напаснат и тогава да идеш С ПОКАНА?!
Радвам се, че нашите родители се съобразиха. Майка ми 300 пъти отбеляза, че се радва, че не са довтасали веднага.

Едит: Да не говорим, че тия комплекти за изписване са безсмислени за лятно бебе. И са безобразно скъпи.

# 175
Успокойте се! Някои хора не разбират от дума.
Щом сте решили да връщате дрешките,нека отиде сина им.
Все пак са баба и дядо,той да ги уведоми кога е удобно да дойдат да видят бебето.

# 176
Кофти ситуация😒
За съжаление много родители отказват да приемат , че големите им деца са отделна семейна единица.
Б.к.а. леко раждане и чакаме виртуално да ни помаха поне с ръчичка бебока🍀
Благодаря Ccvet ! 🥰

И да... Те никога не са показвали ,че ни възприемат като отделно семейство.. та сега ли да очаквам нещо друго

Офффф... Голяма драма ще е, ако не видят бебето веднага. Толкова ли е трудно да оставиш новите родители да се установят, да се напаснат и тогава да идеш С ПОКАНА?!
Радвам се, че нашите родители се съобразиха. Майка ми 300 пъти отбеляза, че се радва, че не са довтасали веднага.

Едит: Да не говорим, че тия комплекти за изписване са безсмислени за лятно бебе. И са безобразно скъпи.

Точно ! Голяма драмааа... И честно да ви кажа според мене цялата тази драма е за да може да се снима с бебето и да показва ,че тя е купила комплекта .  Отделно е и това ,че как така АЗ ще и казвам на нея къде ще ходи

Успокойте се! Някои хора не разбират от дума.
Щом сте решили да връщате дрешките,нека отиде сина им.
Все пак са баба и дядо,той да ги уведоми кога е удобно да дойдат да видят бебето.

Ми така като гледам те и неговото мнение не го имат за нещо .
Аз няма да се учудя ако след всичко което стана пак дойдат на изписването . Няма да се учудя и ако ме накарат аз да ги снимам с бебето . Толкова са зле тия хора ,че не издържам вече .

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 16:35 от Б.к.a

# 177
Изобщо не съм във никакъв филм, повече от три години не съм я нито виждала нито чувала. Живея си моя живот и не се съобразявам с никого. С останалата част от родата се виждаме на рождените дни на децата и това е. Никога не съм имала проблеми с тях. Там вече между тях си какво става изобщо не ме интересува. Единствено помагам понякога на сестрата с болното дете. Като го взема от училище евентуално ако съм свободна и го нахраня. Ма това бих го направила и за съседското дете. Относно теста казах на мъжа ми той да реши какво иска да прави. Но според него въпросът не подлежи на обсъждане. Толкова е обиден и наранен че ,каза на всички че той няма майка и братята или са с него или срещу него. Няма средно положение. Сестрите нямат участие в бизнеса. Той е създаден от свекър ми и мъжът ми. Майката какво им дава и помага нас не ни интересува. Да споделих го като факт колко зли хора може да има на този свят. Не търся съвет. Нямам намерение нищо да правя ,както ме посъветва адвоката . При повторен такъв глупав иск или претенции относно мен и детето той ще се погрижи да и спретне едно дело .

# 178
  • Варна
Ганели, а той като е поставил ултиматума, те какво са отговорили?

# 179
Да не остана по назад и аз. 😀
С бебе на 3 месеца сме. Живеем отделно от свекърите, но за сметка на това всяка седмица минимум два пъти са в нас, под претекст да видят бебо. Винаги звънят да питат, но започна да ми идва в повече напоследък, всеки път да ги посрещна, кафета, сервирай, вдигай. Едно и също нещо, което се повтаря всяка седмица.
С идването добре, радват се на малкия. Обаче когато дойдат, седят по три часа. Уморявам се, искам да си почина, също така кърмя. Детето спи, будува, яде и те още са в нас.
Трябва ли да кажа , че е прекалено или аз нещо не съм права? 🫠

Общи условия

Активация на акаунт