С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 306
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
O, Римона. Казвай му в прав текст, че не я искаш около теб и щом ѝ липсва внучето - той да поема изцяло "грижите" покрай нея. Кажи му, че искаш да си почиваш в собствения ти дом и не си в настроение за шопинг и гости. Той ако е - да я поема. Явно по друг начин не става.

# 556
  • при късмета
Римона, първо с мъжа си се разбери. Обясни му, че майка му по цял ден ти идва в повече. Да уговоря с нея гостувания за уикенда, не за седмица, защото пак ти ще висиш с нея. Казвала си, че той уж е наясно, но май не е точно така. Ако се запъне, покани твоята майка за седмица, той с нея вкъщи, а теб те няма по цял ден, прибираш се вечер, вечеряш, виждаш детето и него за час и си лягаш, да види какво е.
И в най-добрите семейни отношения, честите гостувания и дългия престой са абсолютна гаранция за скапването им

# 557
Макар,че се случва рядко,напълно подкрепям Мако.Тези гостувания през две седмици не са нормални.То ако идва за един ден и на другия си отива,може да се изтърпи,но за седмица-не.
Щом детето тръгва на ясна,Римона тръгва на работа и гостуванията ще се разредят.

# 558
  • гр.Пловдив
Нещо за свекърва "пинтилик" /стисната/ ,някой има ли опит ,няма ли да каже нещо?Thinking
Че на мен това явление ми е много интересно и необяснимо ...боря се от доста време,но само недоумението ми остава ..
Жената ходи на работа на "повикване " на 4 ч -плащат й 40лв и всичко се трансформира в бири и цигари ..Обожава авантата и ни е инструктирала каквото излишно имаме в домакинството -от тиган до матрак -да не се хвърля,а да й се даде да го доизползва..Сметки не плаща-всичко оправя свекъра,тя абсолютно нищо не купува,освен бира и цигари за ежедневна консумация...Когато й е кеф и е на "бира" -тогава търси детето -да я поразкарала с количката ....Спи до 11ч ,не я интересува нищо,освен кога ще ходим до Лидъл и Кауфланд -да й изпълним заявките и после не плаща естествено ..Много странна личност е ,не се разбираме ,а и нямам  желание ..ММ я сържи умишлено настрана,за което съм му много признателна ..

# 559
Аз хубаво няма да ги ползвам, но се опитвам максимално да намаля излишния амбалаж в живота си - дрехи, обувки, посуда, прахосъбирачки и сега имам един цял шкаф зает от синята й феерия и не мисля, че ще спре Grinning

За капак ни подариха (по наше желание) чудесни халати - бежов и тъмно син и моя хубостник ги изпра заедно и сега имам тюркоазен халат. Май ще си лея куршум.

Светулчица,

не се шегувам, ако ги искаш - чаршафите са твои.

Deni-meni,

не знам. Тя за нейната кухня всичко иска да е в червено.  За нас не зная, просто се случва. Бавно, методично и без да мога нищо да направя.
Аз няма да забравя как майката на бившия ми (Бог да я прости), като се преместихме в квартирата и стените и плочките в коридора и кухнята бяха в нещо подобно - мраморно тюркоазено и тази женица без да е виждала нищо из апартамента, ни беше дала една покривка 1:1 с окраската.  Сега като се сетих ми стана мъчно за нея. А покривката беше от магазин за втора ръка дрехи и тн. Ама самата случайност .. В последствие всички неща, които взимах за кухня и баня бяха в такъв нюанс, изглеждаше готино. Дори течен сапун взимах син/зелен Grinning .

# 560
  • Най-красивата страна
Апартаментът на свеки е затрупан с мебели.Празна стена няма.
Секции и шкафове,бюфети..пълни с какво ли не.
Ок.На нея така и харесва.
Събирала е всякакви неща през годините-чаршафи,хавлиени кърпи,бельо,дрехи..покривки,пердета,посуда..всичко седи в гардероби и шкафове.
И познайте какво ни подарява ,като има повод-вади нещо от шкафа..
Последният подарък беше бяла покривка с етикет от 1981г.
Била е хубава ,да.Ама пожълтяла .
За моя рожден ден-комбинезони от 1978г.Знаете ли какво е това?

Не е спирала да мърмори,че къщата ни била празна.
Защо нямаме килими.
Детето е с алергии.Не трябва да има килими.
И какво ни подари тя -килим.
Докторът да си гледал работата...Защо съм му слушала глупостите.
После се разсърди,че не сме  ползвали килима.Седя две години прибран,после го подарих.
Питаше какво съм направила с дрехите на детето,които вече не му стават.Искаше да ги нося у тях.
Аз ги дадох на майки,които имаха нужда.
Прахосница съм била.

Сега вече не може да идва у нас,защото е инвалид.
Но не пропуска да каже ,че къщата ни сигурно още е без килими,без секции..Не ставало домакиня от мене...

Искам така ,както аз не се бъркам в нейната къща,така и тя да не се бърка в моята.
Искам да престане да ме засипва с боклуци.
Много ли искам?

# 561
  • София
Много искаш, според свекървата, която имаш. Иначе си ти е най- нормално желанието всеки да си гледа къщата. Явно за нея важи правилото колкото повече толкова по- добре. Поне не живеете заедно. Освен да казваш добре и да си свиркаш, какво ти остава.

# 562
Вероника, мине не мине, изкарвай по някой комбинезон и се опитай да прелъстиш ТМ с подаръка на майка му Joy

# 563
  • Най-красивата страна
Хха ха..
Когато се роди дъщеря ми,свеки дойде в болницата и ми донесе едни огромни бели кюлоти на ягодки ,дълги до коленете-3 чифта.
Питам я какво е това и тя съвсем сериозно ми обяснява ,че вече съм майка и трябва да нося само такова бельо...
Показах ги на ММ -смя се половин час.Гледа кюлотите и се хили...Нарече ги гащи-страстоубийки

Ще му се покажа по комбинезон да го изненадам...
С кюлотите не се получи,ама с комбинезона може и да успея да го прелъстя...

# 564
  • Варна
Вероника, мине не мине, изкарвай по някой комбинезон и се опитай да прелъстиш ТМ с подаръка на майка му Joy

Ма, те са страстоубийци, беее

# 565
  • София
Свекървата на Вероника си е от друга ера направо. Разговори и обяснения ще са безпредметни. Да не се впечатлява много, това е.

# 566
  • При семейството си
Има възрастни хора (и свекърви, може и собствени майки), които имат определени възрастови, психични отклонения…и на тези хора трябва да се гледа като на болни, а не с насмешка и подигравка да се развяват по форумите.

# 567
Възрастни, възрастни, колко да са възрастни? Ако е родила по-млада Веероника, секървата е била около 50 по време на случката с кюлотите.

# 568
Свекървата на Вероника си е от друга ера направо. Разговори и обяснения ще са безпредметни. Да не се впечатлява много, това е.
Баба ми допреди няколко години като ми видеше бельото (прашки, бикини ) "Какви са тия конци, нищо не могат да ти скрият" Grinning доста време след като нашите се разделиха и майка ми оставила някакви неща в нас, та имаше и бельо - " що не ги носиш, виж, нови са" викам й "бабо, ама те са големи тези гащи Joy и тя " е, как ще са големи , ти искаш от ония конци да носиш,срамота!" Пък с моя приятелка (ходи с брат ми) намерихме и нощници от едно време на майка ми и се спукахме от смях като ги облякохме и баба към моята приятелка " ми да, обличай една и върви при *името на брат ми* " Поне вече с времето установи сама, че нещата не са като едно време и не ми прави коментари относно дрехите. А колко време ме караше да нося на брат ми дрехите, сигурно до 7-ми клас.. Никой нямало да разбере, че са мъжки .. А пък за накъсаните дънки няма да говоря.. Жал й става да ходим такива окъсани Joy

# 569
Макар,че се случва рядко,напълно подкрепям Мако.Тези гостувания през две седмици не са нормални.То ако идва за един ден и на другия си отива,може да се изтърпи,но за седмица-не.
Щом детето тръгва на ясна,Римона тръгва на работа и гостуванията ще се разредят.

Аз пък си мисля, че и гостуване с една нощувка е неподходящо в предстоящия етап. На детето ви ще е нужно време за адаптиране в яслата. На теб - адаптиране с яслата, с връщането на работа, със смяната на ритъма в семейния ви живот. Реалното ви пълноценно време тримата заедно е в почивните дни. Да можете да си обърнете внимание на вас като двойка и заедно на детето. Защото в делничните дни вечер кое по-напред да направи човек. Присъствието на свекърва ти е крайно нежелателно, защото до сега все сте се съобразявали с нейните желания за книжка, за сериал, за дрямка и тн. Детето ви е по-важно! Неговия ритъм на живот за първи път се преобръща и като  родители на вас се пада най-важната задача да го подкрепите.
В този ред на мисли, на твое място не бих чакала повече мъжа ми да се мотае и да провежда "усукани" разговори с нетактичната си майка, още повече, че вече двамата сте обсъдили проблема. Обратно, на съветите тук, под никакъв предлог не бих напуснала дома си, защото АЗ съм стопанката му, най-малкото пък да угаждам на нечии прищевки.  Как ли пък не, да обикалям улиците като "глуА кучка". Сигурна съм, че ако на свекърва ти се налага по някакви неотложни/здравословни причини да стои у вас по-дълго, ти не би била против. Но това иди ми - дойди ми на ОИ е прекалено!
Та бих вдигнала аз телефона и с нормален, спокоен тон ще кажа - Здравей, разбрах, че искаш да дойдеш у нас за гостуване. Ще те помоля да го отложим за по-нататък, когато детето се адаптира в яслата, а аз в работата. Благодаря ти, че искаш да купиш дрешки, но ние вече сме взели абсолютно всичко, което е необходимо, по дадения ни списък, че даже и отгоре. Подготвили сме се. Ще се радвам да ме разбереш правилно и да уважиш желанието ни. По-нататък ще ни гостуваш и ще ходим за дрешки. Нека детето ги израсте тези. А я да те питам, ти как си, какво правиш? А комшийката какво прави? А.... Хайде чао, ще ти се обаждам, за да те чуя как си и ще ти разкажа как детето се справя в яслата.  Точка.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 00:39 от tetka_the_best

Общи условия

Активация на акаунт