Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 110 099
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 1 275
Здравейте, д-р Пеев! Има ли лечение без лазер за капиляри по лицето? Нещо за мазане или нещо друго което да ги свие. Махането с лазер удачно ли е? Благодаря предварително

# 1 276
Аз искам да попитам вие правите ли трихоскопия,тъй като искам да дойда на преглед във връзка с косопада си?

# 1 277
Здравейте!
 На 35 години съм. Цял живот се боря с акне. По лицето го овладявам сякаш, но неприятната част е гърба. Там не третирам с никакви козметични продукти, освен душ-гел. Непрекъснато се образуват нови, и нови пъпчици.
Какво мога да приложа, за да успея да реша проблема?
П.п. нямам хормонални проблеми, щитовидната жлеза е добре, имам две раждания.
Аз искам да попитам вие правите ли трихоскопия,тъй като искам да дойда на преглед във връзка с косопада си?
Привет Д-р Пеев,
Имам запитване, докато чакам час за кожен лекар и съм притеснена, относно ранички, които получих на краката от една седмица. Първоначално беше пъпка, която сърби, а после стана на силно зачервен пръстен като приличаше на херпес, от която потича е вода. Аз ще приложа снимка. Имам котета и при сканирана снимка в интернет на раната, ми дава отговор, че това микроспория от котка или котешки лишей, екзема. В почивните дни го третитах компрес с реванол, но не му действаше добре, възпаляваше се ислед прочита, че това е вид гъбичка и пръскане с Фунголон спря потичането на прозрачна течност и започна да завяхва и зараства.
Въпросите ми са дали трябва да пия антибиотик, освен нещата, които сигурно ще ми предложи лекаря за мазане и ако излекувам котетата (след ветеринар) винаги ли ще съм уязвима и получавам тези ранички?
Още един въпрос, трябваше да започна лечение с антибиотик за епщайн-бар вирус. Дали ще са съвместими двете лечения, или първо да излекувам едното, колко дни и Тервел и после другото.
Извинявам се за дългия пост, но докато отида на лекар в края на седмицата се тревожа да не получа усложнения.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 20:20 от Миглена 13

Общи условия

Активация на акаунт