Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 110 303
  • 1 277
  •   3
Отговори
# 1 260
Здравейте,д-р Пеев,искам да попитам занимавате ли се с косопад,защото въпросът ми е свързан с него?

Здравейте,

Да. В момента в БГ-Мамма има цяла тема, която консултирам и трудно смогвам.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:16 от Рaдост

# 1 261
Скрит текст:
Здравейте доктор Пеев. В яслата на дъщеря ми на 2,6 г имаше краста. Дерматоложката за нея и сестра и на 9 м изписа бензол бензоат 30% и за бебето 15%,за мен и мъжа ми хапчета Ивермвктин. Обаче ми каза че се маже от брадичката надолу,а забелязах че дъщерята на две години има няколко корички зад едното ухо,не съм видяла да го чеше тук там се помества и по главата. Не мига да се свържа с докторката а хапчетата дойдоха и трябва да започнем мазането. Мога ли с бензила да я намажа зад ушите и по косата или е по добре да купя серен сапун за ушите и главата а с бензила да мажа от брадичката надолу? Благодаря

Здравейте,

Малка зона зад ушите мазане, няма да навреди. Но не мажете по лицето. Шампоанът е добър вариант.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:17 от Рaдост

# 1 262
Скрит текст:
Привет
Това пигментно петно как може да бъде премахнато от челото ми? Процедура , която да направя в идващия зимен сезон/ козметика мисля няма да е достатъчна/?

Здравейте,

Такова петно налага комплексен подход. Използване на лекарства за мазане - първо. Ако не помогне, се добавят и процедури (напр. химическси пилинги/ Q -switched или Pico лазер/ микронийдлинг).

Поздрави!

# 1 263
Скрит текст:
Здравейте д-р Пеев!
Може ли да препоръчате нещо при синини? От две седмици мажа с арника и няма ефект. Има ли нещо друго по-подходящо? Благодаря предварително

Здравейте,

Пробвайте с хепароид гел.

Поздрави!

# 1 264
Скрит текст:

Здравейте от вчера ми се появи този обрив по лицето, като вчера беше по слабо изразен, тази сутрин имах и по челото, на какво може да се дължи. Благодаря предварително!!!
Поправена снимка.

Здравейте,

Възможно е да е да алергичен обрив, особено ако сърби леко.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:18 от Рaдост

# 1 265
Здравейте,д-р Пеев,искам да попитам какво можете да ми препоръчате,от 3 години съм с косопад,ходила съм на доста дерматолози,гледали са ви скалпа,но причина там не намират,правила съм тези кръвни изследвания но и те са нормални-ПКК,Se,free testosterone,17-OH progesterone,SHBG,Magnesium,Fe, ЖСК,трансферин,ferritin,vitamin D,B12,Folate,Cortisol,TSH,FT4,FT3,TAT,MAT

Здравейте,

Трябва да Ви бъде изписана терапия. Невинаги може да се намери ясна причина за косопада. На база трихоскопията трябва да Ви бъде изписана терапия и да бъдете проследявана.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:18 от Рaдост

# 1 266
Такива образувания по клепачите как трябва да се лекуват?

# 1 267
Здравейте, Д-р Пеев!
По време на бременност, каква козметика е подходяща да се ползва за лице и тяло?
Лицето ми е с комбинирана кожа, имам и пигментни петна.
Искам да ползвам слънцезащита, която да ми предпазва лицето, можете ли да ми препоръчате?

# 1 268
Здравейте! Детето ми е на година и седем месец и получи алергия, която прилича или е уртикария!? Обривът се появява за около 20-30 минути, после изчезва и след 2-3 може и 5 часа се появява отново.Прилича на опарено от коприва.
Личната ни изпрати на алерголог,но ми дадоха час за другата седмица до тогава ще приема ериус.Не е приемал нови храни и до сега не е проявявал алергии.

# 1 269
Здравейте,можете ли да ми препоръчате шампоан за ежедневна употреба,който да не е много агресивен?

# 1 270
  • София
Здравейте,

днес сутринта забелязах хлътнал участък на кожата около една бенка на лицето.
Моля за коментар.

Скрит текст:

# 1 271
Каква може да е причината за дълбоко акне по брадичката и линията на челюстта при възрастен? Какви изследвания да направя?

# 1 272
Здравейте, д-р Пеев! Повече от месец имам червено петънце на лицето, което не ме сърби, нито боли. Бях ходила на дерматолог и ми изписаха фусикорт от който няма ефект. Може ли да препоръчате нещо друго? И от какво може да е... Суха кожа или нещо друго.Прилагам снимка, но на нея не се вижда много. Притеснява ме, че стои вече повече от месец без подобрение. Благодаря предварително!

# 1 273
  • там, където ми харесва
Здравейте, от това лято започнаха да ми излизат ситни и по- големи гнойни пъпчици. На 46 години съм, работя от началото на сезона на два метра от плажната ивица, не знам има ли значение? Те де пъпчици освен по лицето се появяват и около шията и ушите. Взех си преди няколко дни крем на Нивеа от зелена серия за проблемна кожа и съм много доволна. Около слепоочието също бях пламнала , но с крема се успокоиха. Въпроса ми е дали ще е подходящо да посетя козметик за почистване на лицето, има ли опасност да пламна или е подходяща процедура? Какво бихте ми препоръчали?

# 1 274
Здравейте, при мен и детето на 6г от 2-3 седмици се получи сърбеж по скалпа, започнах да мия с Местела стелатопия, и да мажа с един лосион на Низорал за облекчаване (че и преди съм имала такива симптоми и ми беше останал), но все още не отшумява. Няма нещо видимо по скалпа, което да забелязвам.

Общи условия

Активация на акаунт