Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 111 300
  • 1 290
  •   2
Отговори
# 960
Здравейте!
Снощи видях на кожата на левия ми крак някакво кафяво петно- не знам какво може да е, но е придружено с болка.  Това е снимка на кожния ми проблем -

Ще Ви бъда много благодарен, ако ми кажете какво може да е това и с какво да го мажа?

Здравейте,

Няма как да Ви кажа по снимка. Може да нещо разчесано. Ако Ви притеснява, запишете час за консултация.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 10:44 от Рaдост

# 961
Здравейте, имам актенични кератози на лицето  под очите , две от тях  биха могли да се третират с течен азот.
Много други  малки червени петна по лицето и по носа , на пипане ги усещам като нови образувания.
Къде в Б-я се прилага фотодинамична терапия, за да могат да се изчистят всичките.

Здравейте!
За съжаление в България не се предлага фотодинамична терапия.

Поздрави!

# 962

Това нещо се появи на крака на сина ми 10г,първоначално помислих ,че е раничка на одрано ,но то не се маха .Твърдо е на допир като коричкаЩе го заведа при личната ,но все пак ако можете и вие да ми кажете вашето мнение.

Здравейте,

От снимката прилича на нещо, което е с кръвоизлив. Не изглежда на нещо притеснително.

Поздрави!

# 963
Здравейте, д-р Пеев.
Ползвам лечебен шампоан Низорал (жълтата опаковка) за лечение на пърхот и почти успях да се справя с проблема. Въпроса ми към Вас е мога ли да спра използването на модела с жълта опаковка и да ползвам другия модел на шампоана Низорал( синята опаковка)
Благодаря!

# 964
Здравейте
Работата ми е свързана с целогодишно носене на маска още преди пандемията.
Как да се предпазим от появата на пъпки под маската? Трябва ли да мажа нещо преди да я поставя?

# 965

Здравейте,  дали може мнение какво може да бъде? Не боли и не сърби.
Имам 2 на ръката, няколко на гърба и 1 на корема.

# 966
Здравейте, д-р Пеев!
Папиломите, които се появяват по време на бременност, трябва ли да се третират с нещо след раждането или сами ще изчезнат?

Благодаря!

# 967
Здравейте д-р Пеев !Забелязах тази бемка на тила на сина ми , и ме притесниха тъмните петна в нея .Може ли вашето мнение?

# 968
  • Варна
Здравейте! Нормално ли е дете на почти четири годинки да има доста бенки? Наброих 8 на пръв поглед, като има една която се появи веднага след раждането и расте и е пораснала доста (беше като по-малката на снимката, която е на коляното).

Попринцип аз съм с проблемна кожа, много бенки, които се появяват като червени и стават кафяви. За съжаление късно започнах да използвам слънцезащита - на 30 години.

# 969
Здравейте, д-р Пеев.
Ползвам лечебен шампоан Низорал (жълтата опаковка) за лечение на пърхот и почти успях да се справя с проблема. Въпроса ми към Вас е мога ли да спра използването на модела с жълта опаковка и да ползвам другия модел на шампоана Низорал( синята опаковка)
Благодаря!

Здравейте,

В момента, в който усещате скалпа си спокоен и без пърхот и сърбеж, може да минете на другия шампоан.

Поздрави!

# 970
Здравейте
Работата ми е свързана с целогодишно носене на маска още преди пандемията.
Как да се предпазим от появата на пъпки под маската? Трябва ли да мажа нещо преди да я поставя?

Здравейте,

Трудно е да се предпазите с продукт, каквото и да сложите, той ще запарва под маската. Може да правите почистване на лице периодично при медицински козметик и да използвате продукти на база ретинол или скинорен/гликолова киселина, но трябва да е внимателно, тъй като зоната около устата е доста чувствителна.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:28 от Рaдост

# 971

Здравейте,  дали може мнение какво може да бъде? Не боли и не сърби.
Имам 2 на ръката, няколко на гърба и 1 на корема.

Здравейте,

Не мога да ви кажа от снимката. Съветвам Ви да се консултирате с дерматолог.

Поздрави!

# 972
Здравейте, д-р Пеев!
Папиломите, които се появяват по време на бременност, трябва ли да се третират с нещо след раждането или сами ще изчезнат?

Благодаря!

Здравейте,

В повечето случаи след раждането се появяват фиброми и папиломи, които няма да изчезнат сами. По скоро ще имат тенденция да стават повече. Когато намерите удобно време за Вас, запишете час за премахване.

Поздрави!

# 973
Здравейте д-р Пеев !Забелязах тази бемка на тила на сина ми , и ме притесниха тъмните петна в нея .Може ли вашето мнение?

Здравейте,

Има определени критерии по-които може да направите оценка дали дадена бенка трябва да бъде прегледана. Изпращам Ви статия, за да се запознаете.
https://www.aestheline.com/bg/consultation-about-moles/
Според тези критерии тази бенка не ми изглежда притеснителна.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:29 от Рaдост

# 974
Здравейте! Нормално ли е дете на почти четири годинки да има доста бенки? Наброих 8 на пръв поглед, като има една която се появи веднага след раждането и расте и е пораснала доста (беше като по-малката на снимката, която е на коляното).

Попринцип аз съм с проблемна кожа, много бенки, които се появяват като червени и стават кафяви. За съжаление късно започнах да използвам слънцезащита - на 30 години.

Здравейте,

Броят и видът на бенките е генетично предопределен. Не е необичайно дете на такава възраст да има повече бенки, особено ако и Вие имате. Напълно възможно е да е унаследил Вашата кожа.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:30 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт