Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 111 308
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 945
Какво според Вас е най-ефикасното лечение на акне?

Здравейте,

Няма универсално лечение. Бих казал, че отговорът е правилната комбинация от домашна грижа, лекарства и евентуално процедури. Всичко зависи от състоянието на кожата, възрастта и хормоналния статус (при жени). Акнето може би е най-често срещаната кожна болест, която може да продължи и до по-зряла възраст. Лечението при деца, тийнейджъри и при възрастни хора се различава доста.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 11:09 от Рaдост

# 946
  • SF
Какви са ползите от CO2 лазера и колко процедури препоръчвате?

# 947
Здравейте, д-р Пеев!
На скоро забелязах това петно на главата на дъщеря ми. Помислих че е раничка но не минава.Бихте ли споделил мнение дали е бенка? Да колкото успях да огледам не е релефно.
А тази бенка на крачето нормална ли е?
Благодаря!

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 11:28 от Elena J

# 948
Здравейте!
Открих тази бенка на гърба на баща ми. Запазихме час за дерматолог, но сме доста притеснени докато чакаме. Баща ми се лекува в момента от хронична лимфоцитна левкемия, а доколкото знаем това състояние е доста рисково за рак на кожата.
Има ли повод за притеснение според вас?
Благодаря!

# 949
Какви са ползите от CO2 лазера и колко процедури препоръчвате?

Здравейте,

CO2 е аблативен лазер с много функции. Много е важно с каква цел се прави. Силните му страни в естетиката са тертиране на белези, както и изглаждане на бръчки. Броят на процедурите зависи от вида на проблема, качеството на кожата и желаното време за възстановяване. Колкото по-агресивно се прави, толкова по-ефективно и с по-малко процедури се постига резултат, но съответно рисковете от процедурата, както и времето за възстановяване се увеличават също.

Поздрави!

# 950
Здравейте, д-р Пеев!
На скоро забелязах това петно на главата на дъщеря ми. Помислих че е раничка но не минава.Бихте ли споделил мнение дали е бенка? Да колкото успях да огледам не е релефно.
А тази бенка на крачето нормална ли е?
Благодаря!

Здравейте,

Най-вероятно всичко, което ми показвате са бенки, които ми изглеждат обикновени, не притеснителни.

Поздрави!

# 951
Здравейте!
Открих тази бенка на гърба на баща ми. Запазихме час за дерматолог, но сме доста притеснени докато чакаме. Баща ми се лекува в момента от хронична лимфоцитна левкемия, а доколкото знаем това състояние е доста рисково за рак на кожата.
Има ли повод за притеснение според вас?
Благодаря!

Здравейте,

Със сигурност е нужно да го види колега с дерматоскоп, но от снимката не ми изглежда притеснително.

Поздрави!

# 952
  • София
Здравейте!имам нещо на лицето,което прилича на бенка,но миналата година по това време го нямаше.Протеснява ме,че расте и от време на време сърби.Какво е Вашето мнение?

# 953
Здравейте! Имах инцидент с прищипване/премазване на пръст на ръката. В следствие на това ми падна нокътя. Мина време и израстна нов, но се образува кухина между нокътя и нокътното легло. Посетих медицински маникюрист, който ми каза, че нокътят няма да се оправи и кухината ще си я има, тъй като нокътно легло се е деформирало/смачкало при удара. Бихте ли дали мнение дали има шанс да се оправи? Използвала съм мазила за гъбички и гел за лечение на онихолиза, но видимо наистина леглото е деформирано и разбира се ефект няма.

# 954
Здравейте!имам нещо на лицето,което прилича на бенка,но миналата година по това време го нямаше.Протеснява ме,че расте и от време на време сърби.Какво е Вашето мнение?

Здравейте,

Моето мнение е, че трябва да Ви види дерматолог, ако Ви притеснява, и да я отстрани. Възможно е въобще да не е бенка, а брадавица и проблемът да се реши много бързо.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 13:55 от Рaдост

# 955
Здравейте! Имах инцидент с прищипване/премазване на пръст на ръката. В следствие на това ми падна нокътя. Мина време и израстна нов, но се образува кухина между нокътя и нокътното легло. Посетих медицински маникюрист, който ми каза, че нокътят няма да се оправи и кухината ще си я има, тъй като нокътно легло се е деформирало/смачкало при удара. Бихте ли дали мнение дали има шанс да се оправи? Използвала съм мазила за гъбички и гел за лечение на онихолиза, но видимо наистина леглото е деформирано и разбира се ефект няма.

Здравейте,

По-скоро съм съгласен с маникюристката, че след травмата и падането на нокътя, част от нокътното легло е епителизирало (покрило се е с кожа) и нокътят няма къде да се захване. Това води до формирането на тази кухина и за съжаление няма метод, с който може да се възстанови отново.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 13:56 от Рaдост

# 956
Здравейте, млад мъж съм на 30 г. Снощи видях на кожата на левия ми крак някакво кафяво петно- не знам какво може да е, разчесах го и се разрани малко.  От този линк може да видите снимка на кожния ми проблем -

https://prikachi.net/images/2025/02/17/7dbe8e4b-7d6a-435b-a222-5b263a5b4c67.jpg

Ще Ви бъда много благодарен, ако ми кажете какво може да е това и с какво да го мажа?

# 957
Здравейте!
Снощи видях на кожата на левия ми крак някакво кафяво петно- не знам какво може да е, но е придружено с болка.  Това е снимка на кожния ми проблем -

Ще Ви бъда много благодарен, ако ми кажете какво може да е това и с какво да го мажа?

# 958
Здравейте, имам актенични кератози на лицето  под очите , две от тях  биха могли да се третират с течен азот.
Много други  малки червени петна по лицето и по носа , на пипане ги усещам като нови образувания.
Къде в Б-я се прилага фотодинамична терапия, за да могат да се изчистят всичките.

# 959
  • варна

Това нещо се появи на крака на сина ми 10г,първоначално помислих ,че е раничка на одрано ,но то не се маха .Твърдо е на допир като коричкаЩе го заведа при личната ,но все пак ако можете и вие да ми кажете вашето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт