Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 319
  • 1 322
  •   3
Отговори
# 645
Здравейте! Напоследък започнаха да ми излизат черни грапави пъпки, досега не съм имал и след всяко падане остава дупка. Започнах да използвам oil based cleanser и snail mucin, отдавам го на това. С какво бих могъл да стимулирам кожата към възстановяване? Наскоро няколко паднаха и успях да възстановя кожата чрез Алое вера гел и Спасатель, но последната е доста дълбока и не съм сигурен доколко ще успее да заздравее. Също така бих искал да попитам способи за предотвратяване появата им. Използвам bha balea 2% , който обмислям да сменя и adafferin gel 0,1%. И като последна вметка , възможно ли е да се стимулира самовъзстановяването на кожата в дългосрочен план, чрез процедури, например. Казаха ми, че прием на вит Ц би могло да спомага.   Бих бил много благодарен на обратна връзка. Благодаря!

Здравейте,

Без да Ви видя кожата, не мога да Ви отговоря точно. Накратко, кремовете, които използвате, са доста разнообразни. Адаферин гел е подходящ за акне и възобновяване на кожата. Има доста процедури, които служат за стимулиране на кожата, но всичко зависи какви са целите. Заповядайте на консултация, ако искате да обсъдим по-подробно.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:10 от Рaдост

# 646
Здравейте, д-р Пеев!
От своето тийнейджърство насам дълги години страдах от упорито акне. За радост проблемът сега не съществува, но ми останаха широките, дълбоки пори. Препоръчвали са ми процедури с лазер, но доколкото съм информирана, той е противопоказен за хора с автоимунни заболявания (в моя случай Хашимото).
Какво бихте препоръчали като алтернатива?
А също и какъв тип серуми бихте препоръчали за много мазна кожа за 30+ год.?
Благодаря много за отделеното време и внимание!

Здравейте,

Няма причина да Ви отказват процедури с лазер заради Хашимото. В момента като алтернатива може да препоръчам микронийдлинг. По-щадяща процедура, със също много хубав резултат. Имайте предвид, че резултата зависи от вида на белезите.
Препоръчвам да използвате серуми, съдържащи ретинол и производни. Може също така и два пъти седмично да слагате гликолова киселина до 10%.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:11 от Рaдост

# 647
здравейте,
от 3 месеца насам ми излизат обриви, като преди 2 седмици ходих на алерголог, тестваха ме и към всички алергени  бях с отрицателен резултат.
Вчера след епилация с епилатор ми излезнаха същите обриви първоначално по краката

след 5 часа започнаха да се появят обриви и по гърба, корема и т.н.

вече не знам към какъв лекар да се обърна и какви изследвания да пускам.
Сърбеж има но е лек, търпим за мен. изчезват чак след обяд, и се появяват към 22 ч до сутринта въпреки и да не се епилирам краката, и независимо от консумираната от мен храна

Здравейте,

На какво  лечение сте?  Обривът прилича на уртикария.

Поздрави!

# 648
Здравейте, на 34г, съм и имам силно изразена гневна бръчка. Какво бихте препоръчали?

Здравейте,

Първоначално направете ботокс. Ако е много силно изразена и ботоксът не я заличи, може да се наложи след това  да я запълните с филър.

Оставам на разположение!

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:12 от Рaдост

# 649
Здравейте д-р Пеев,  синът ми е на 21г и от известно време има ситни пъпчици по лицето, освен тях го притесняват червените петна, които останаха от акнето, бихте ли ни посъветвали с какво може да се подобри състоянието му?
Евентуално подходящи процедури или кремчета, благодаря предварително.
Скрит текст:

Здравейте,

Синът Ви се нуждае от комплексна терапия, която да включва освен кремове и почистване на лице от мед. козметик. Задължително включете продукт, съдържащ ретинол. Ако можете, го доведете, за да му изготвим програма.

Поздрави!

# 650
Здравейте доктор Пеев,

Имам гъбички на ноктите на краката от години. Лекувах ги с екзодерил и какво ли още не, но не се оправят. Какво може да се направи?
Благодаря
Прилагам снимка

Здравейте,

Изследвани ли са ноктите ? При такива засегнати нокти локалната терапия не може да помогне. След изследвания трябва да се изпише системно лечение.

Поздрави!

# 651
Здравейте, преди около 3 седмици излезе това на детето ми на 3 години. Не боли, но като че ли става по голямо. Да чакаме да резорбира или трябва консултация? Благодаря

Здравейте,

За съжаление не мога да кажа по снимката. Направихте ли консултация?  Съветвам Ви да Ви види дерматолог.
Аз съм на разположение.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:13 от Рaдост

# 652
Здравейте д-р Пеев, от известно време започнах да се обривам след бръснене на краката и преди са ми излизали, но сега като ми излизат пъпчици ме сърбят и разчесвам и излизат още повече, използвам и пяна за бръснене и скрабове, лосиони след това, и ужасно сърбят. Чудя се дали не правя някаква алергия, и какво бихте ми препоръчали да си взема за успокояване и намаляне на пъпките.

# 653
Здравейте, д-р Пеев
Сина ми който е на 7 години от две години има натрупана кожа във вид пъпчици по челото .Има и на бузите ,брадата и клепачите но са по светли!С какво мога да ги мажа и ще изчезнат ли като порасне !На какво се дължат от храна контакт с природата или мръсни ръце?Благодаря ви!

Здравейте,

Синът Ви има вирусни брадавици. Не чакайте да изчезнат сами. Заведете го на дерматолог за лечение.
Оставам на разположение

Поздрави!

# 654
От доста време брадичката ми е в тези “неща” - като бели реснички, точици. Нямам представа какво и как се маха? На пръв поглед не е толкова видимо, но когато прехапя долната устна със зъби и изпълне брадичката, се забелязват много. Какво е това и как да го премахна?

Здравейте,

Това са мастни жлези, които изглеждат напълно нормални и в тази зона са по-развити. Възможно е между тях и да имате затворени комедони, трудно ми е да преценя от снимката. Ако Ви притесняват, може да направите консултация с дерматолог, за да сте сигурен.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:14 от Рaдост

# 655
Здравейте д-р Пеев,на 46 г съм и имам фини бръчици под очите и леки торбички понякога,като забелязвам ,че зоната е и леко хлътнала.
Каква козметика и какви терапии препоръчвате за тази зона за справяне с тези проблеми?
Дали за тази възраст решението е само хирургично/долна блефаропластика/ или все още може да се въздейства чрез други поцедури?

Благодаря.

Здравейте,

Зоната около очите е много специфична. Понякога правилно поставен ботокс там може да подобри фините бръчици. Друг път са нужни по-комплексни процедури както за подобряване на кожата на клепача, така и за запълване на хлътнатини. В контекста на подмладяващите процедури често оставям тази зона последна, след като съм подобрил средната част на лицето. Със сигурност има много повече опции от хирургичното лечение като биостимулатори, полинуклеотиди и лазери. Всеки случай е индивидуален и се преценява след правилна оценка на качеството на кожата и анатомичните особености.
Относно козметиката - аз съм привърженик на ретинола и на пептидите за зоната около очите.
За да съм по полезен, заповядайте на консултация, за да определим подходящата терапия.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:15 от Рaдост

# 656
Здравейте. Синът ми има вирусна брадавица, заради която преди 2 седмици бяхме на дерматолог. Той ни каза септември да отидем да бъде премахната, а дотогава да я пазим да не я откъсне. Детето ми е достатъчно голямо и отговорно я пази и преди и след лекаря, но днес забелязахме, че сама е започнала да се отлепя и   пада. Искам да попитам доколко опасно е това и трябва ли да търсим лекар? Благодаря предварително за отговора!

Здравейте,

Не се притеснявайте. Може да се окаже така, че сами ще я излекувате. За ваше спокойствие може да се свържете с дерматолога и да му кажете.

Поздрави!

# 657
Здравейте, д-р Пеев!
Искам да попитам пречи ли умереното посещение на солариум, когато човека е с витилиго и би ли имало резултат за придобиването на поне малко количество тен?
Благодаря предварително!

Здравейте,

Възможно е соларумът да подпомогне репигментирането на кожата, но трябва да се прави много внимателно, тъй като кожата има голяма склонност към изгаряне.
В този сезон препоръчвам да използвате слънцето като естествен източник и да излагате петната по 15-20 минути без слънцезащита всеки ден в по-ранните часове.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 11:20 от Рaдост

# 658
Здравейте, Д-р Пеев,

От известно време зад ухото на детето ми (на 7г), точно на сгъвката, има "мокра" рана. Първо се образуваше нещо като крусти, помислих че е от рамките на очилата. Но след упорито чоплене от страна на детето, вече е в сегашното положение. Ще приложа снимка. С какво да мажем? Благодаря предварително

# 659
Здравейте д-р Пеев, от известно време започнах да се обривам след бръснене на краката и преди са ми излизали, но сега като ми излизат пъпчици ме сърбят и разчесвам и излизат още повече, използвам и пяна за бръснене и скрабове, лосиони след това, и ужасно сърбят. Чудя се дали не правя някаква алергия, и какво бихте ми препоръчали да си взема за успокояване и намаляне на пъпките.

Здравейте,

Изглежда, че сте пресушили кожата. Бръсненето, скрабът допълнително може да усложнят нещата. Съветвам Ви да започнете да ги мажете с по-мазен крем като Липобаза например. Правете го една седмица и ако нямате подобрение, се обърнете към дерматолог или елате да Ви видя.

Поздрави!

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 10:59 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт