Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 122 328
  • 1 343
  •   1
Отговори
# 1 335
  • България <3
Здравейте, от един месец насам ми се появяват упорити пъпки по гърба, които са болезнени, червени и изпъкнали, но не могат да се спукат-кожата е дебела и няма много течност вътре. Приличат ли на нещо, което мога да излекувам вкъщи или е нужно да отида на лекар

# 1 336
Здравейте! Интересувам се от мнението на специалист за иновативните вакум и инфрачермените уреди за отслабване, дали са вредни за кожата и подходящи ли са за хора с повече бенки по тялото?

Здравейте,

Благодаря за интересния въпрос. Принципно са безопасни. Инфрачервената светлина навлиза все повече в грижата за кожата. Може ли да ме ориентирате точно какви уреди са това и с каква дължина на вълната?

Поздрави!
Не съм много наясно,но аз лично попаднах на бягащта пътека и велоергометър за упражнения под налягане. Комбинация от вакуумни и инфрачервени функции. Като пише : инфрачервено лъчение IR-A, IR-B и IR-C 1400hm. В описанието също пише ,че тези лъчи имат много положителни ефекти върху кожата, но аз съм с много бенки по цялото тяло и не знаех конкретно на тях може ли да повлиаят лошо.

# 1 337
Здравейте! Болезнено ли е да се направи премахване на бенка с лазер, без упойка? Бих предпочела да избегна инжектирането на каквито и да е неща, освен ако не е наложително. Ако се усеща само леко парене и е търпимо, дали може да се направи без упойка?

# 1 338
Скрит текст:
Здравейте, от един месец насам ми се появяват упорити пъпки по гърба, които са болезнени, червени и изпъкнали, но не могат да се спукат-кожата е дебела и няма много течност вътре. Приличат ли на нещо, което мога да излекувам вкъщи или е нужно да отида на лекар

Здравейте,

Съветвам Ви да посетите дерматолог. Може да се окаже упорито състояние.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:00 от Рaдост

# 1 339
Скрит текст:
Здравейте! Интересувам се от мнението на специалист за иновативните вакум и инфрачермените уреди за отслабване, дали са вредни за кожата и подходящи ли са за хора с повече бенки по тялото?

Здравейте,

Благодаря за интересния въпрос. Принципно са безопасни. Инфрачервената светлина навлиза все повече в грижата за кожата. Може ли да ме ориентирате точно какви уреди са това и с каква дължина на вълната?

Поздрави!
Не съм много наясно,но аз лично попаднах на бягащта пътека и велоергометър за упражнения под налягане. Комбинация от вакуумни и инфрачервени функции. Като пише : инфрачервено лъчение IR-A, IR-B и IR-C 1400hm. В описанието също пише ,че тези лъчи имат много положителни ефекти върху кожата, но аз съм с много бенки по цялото тяло и не знаех конкретно на тях може ли да повлиаят лошо.

Здравейте,

При този тип лъчения не виждам особени ползи за кожата. Могат да причинят възпаление и преждевременно фотостареене. Все пак зависи от мощността на излъчването. Генерално не го препоръчвам.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:01 от Рaдост

# 1 340
Здравейте! Болезнено ли е да се направи премахване на бенка с лазер, без упойка? Бих предпочела да избегна инжектирането на каквито и да е неща, освен ако не е наложително. Ако се усеща само леко парене и е търпимо, дали може да се направи без упойка?

Здравейте,

Бих казал, че е доста неприятно преживяване, защото трябва да се задълбае с лазера. При всички случаи препоръчвам местна упойка. В противен случай може да пробвате с обезболяващ крем и студен въздух, това пак намалява болката.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:01 от Рaдост

# 1 341
Благодаря! Още един въпрос. При лазерно премахване на бенка, ако останат клетки и бенката се появи отново, това може ли да бъде опасно за живота? Трябва ли да се бърза да се отиде след това на нова процедура, за да се премахне изцяло?

# 1 342
Здравейте, д-р Пеев,
Има ли спасение от хормонални пъпки по лицето (там са основно голями бели, не черни точки, където и да стисна излиза) и особено гадни и упорити в областта на брадичката? Правилното хранене, спорта и правилната козметика са налице, но спасение няма. Нямам никакви проблеми с хормоните, освен че са харкатерни за възрастта ми - 48г. Нямам и заболявания.

# 1 343
Здравейте, док!
Преди няколко дни направих първа процедура с лазер на брадичката (за премахване на черните твърди косми). Лицето ми е с мелазма. Ползвам ежедневно слънцезащитен крем. Въпросите ми са два:
1. Достатъчно ли е ползването на крем, очила, шапка за предпазване от слънцето и образуването на нови петна след лазерна епилация на лицето?
2. Мит или реалност е, че русите косъмчета (тип мъх) в тази зона има вероятност да избуят и да се превърнат в твърди черни косми при третирането на зоната с лазер? Или лазерът да "събуди" ново окосмение? Тук уточнявам, че черните косми, които се опитвам да унищожат са малко, но също така имам и рус мъх.

Общи условия

Активация на акаунт