Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 35 569
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Wa_wa, благодаря.
Nevena Virolan, благодаря, прехвърлих се в другата тема да чета.
Silver cloud, благодаря, забелязах и мислех да пиша на Амазон да питам допълнително.

# 346
  • Paris, France
И във френския амазон я пишат 120 волта, но идва с френски щепсел и с 220V или 230V европейски волтаж. Мисля, че неволно са копирали информацията от американския сайт. Никой от купилите я не се оплаква от получаване на уред 120V. Ние питахме френския амазон и казаха, че идва уред, произведен за тукашния пазар. Може да се пита, но гарантирам 99.9%, че няма да дойде 120V от немския амазон.

# 347
Здравейте! Харесала съм си тези два мултикъкърА и се колебая кой да си взема. Трябва ми голям 8 литров, не държа на запичащ капак.

# 348
Добринова,и двата са добри,но аз бих избрала инстант пота

# 349
  • Paris, France
Tefal пече и кекс, хляб, дебел омлет директно в тенджерата, която е с много хубаво незалепващо покритие и може да се мие в миялна. Ако искате да печете в мултикукъра, показаният Tefal е правилната опция.

Ако няма да печете в купата на долен реотан, Instant pot е по-добрата опция, защото купата е от неръждаема стомана и на практика вечна. Много лесно се мие ако загори, дори и на ръка. Наливате вода и оцет да покрие загорялото, 10 мин на максимално налягане и после всичко пада и с мека гъба. Капакът се мие в миялна, което за мене е голям плюс.

# 350
Благодаря за съветите! Ще чакам черният петък за Instant Pot.

# 351
Ще съм благодарна на вашите насоки.
Искам да си купя уред! Не знам дали фраер или кукър.
Търся прост начин на употреба, за да включа и тийнейджърите в готвенето.
Първоначално мислех повече за фраер - основно вкъщи печем във фурна меса / риба и зеленчуци.

Но също така през ден се варят ориз, картофи рядко бобови. Затова започнах да гледам кукърите.
Та въпросите ми са:
1. Кукър със запичащ капак, ще замени ли фраер? Кой бихте препоръчали - ще купувам от бг пазара,  вероятно по черния петък. Търся най - големия размер със сигурност!
2. Ще ми се само един уред да взема поради липсата на място, но ще съчетая ли функциите в един. Не искам пържене, а печене. Използвам минимално мазнина.
3. Предвид, че напълно прохождам сред тези уреди, дали пък да не взема първо фраер, а след време да надградя с кукър.
Бюджетът е до 1000лв, мисля, че е добър. Проблемът е мястото вкъщи, както  и че ще го използваме трима начинаещи, поради  което търся простота в управлението на уреда.
 Наистина благодаря!

# 352
  • Враца
Аз имам отделни уреди, не пека месо във фрайъра, лично за мен фрайъра не заменя фурната. Не пека в него кекс например, месо също, чушките ми стават безвкусни, риба май веднъж "пържих", тоест ако търсите заместник на фурната - аз поне съм не. Използвам си и трите уреда, всеки с неговите си ползи.
За мултикуър - твърдо да, ще видите как ще започнете да готвите различни неща - н бавно готвене, на су вид, отделно за мен ястоята са по-вкусни. За времето и невъртенето около печката две мнения няма.

Не си взех комбиниран Про само заради покритието на кошницата за печене и понякога съжалявам, но Косори ми върши отлична работа като фрайър.

# 353
Благодаря!
https://cosori.bg/produkt/multicooker-cosori-cmc-co601-seu/
Това ли е вашият модел? Достатъчно голям ли е за 3ма. Видя ми се,че няма по - голям модел ?

# 354
  • София
Мая, малко трудно е с един уред - аз лично съм с 3. Но за твоите нужди най подхожда airfryer с тава и двойно подгряване. Този тип се води и мултикукър. Аз имам на Russel Hobbs, Cosori Dual Blaze е от същия тип. Cecotec имат такъв модел, но щом разполагаш с бюджет 1000лв, направо се ориентирай към Ninja от серията Foodi. Серията Speedi имат един по-евтин модел, сивият за около 140 евро.

# 355
  • Враца
Не съм се изразила правилно - мултикукърите ми са Тефал и Интант Пот Про, а фрайърът е Косори с двата реотана (Dual Blaze)

# 356
  • Paris, France
Ще съм благодарна на вашите насоки.
Искам да си купя уред! Не знам дали фраер или кукър.
Търся прост начин на употреба, за да включа и тийнейджърите в готвенето.
Първоначално мислех повече за фраер - основно вкъщи печем във фурна меса / риба и зеленчуци.

Но също така през ден се варят ориз, картофи рядко бобови. Затова започнах да гледам кукърите.
Та въпросите ми са:
1. Кукър със запичащ капак, ще замени ли фраер? Кой бихте препоръчали - ще купувам от бг пазара,  вероятно по черния петък. Търся най - големия размер със сигурност! - според мене не. Ако все пак решите да купите комбиниран уред, Ninja foodi 7.6l би бил най-подходящия според мене.
2. Ще ми се само един уред да взема поради липсата на място, но ще съчетая ли функциите в един. Не искам пържене, а печене. Използвам минимално мазнина.Air fryer не пържи. Всичко става като печено във фурна със силен вентилатор. Ако имате такава, то не ви трябва фрайър. Времето е същото за повечето неща. Само дето фурната се загрява 10 минути.
3. Предвид, че напълно прохождам сред тези уреди, дали пък да не взема първо фраер, а след време да надградя с кукър.
Бюджетът е до 1000лв, мисля, че е добър. Проблемът е мястото вкъщи, както  и че ще го използваме трима начинаещи, поради  което търся простота в управлението на уреда.Според мене да. Мисля, че обособен fryer съответства най-добре на вашите нужди. Мултикукърът е добър за бобови, твърдо месо, дълго готвене. Големите не правят хубав ориз като се сложи малко количество. Имам мултикукър. 4 човека сме у дома и никога не правя ориза в него. Ако правя боб или месо към ориза, кукърът е зает с тях. За 2 чашки ориз няма да тръгна да го цапам.  
 Наистина благодаря!

Отговорите ми са в удебеленото.

За картофи обикновена експрес тенджера върши идеална работа. 300мл вода на дъното, картофите в ситото на поставката, но ако са много, може направо на дъното, 5-10 или 15 мин високо налягане в зависимост от сорта и големината, чакате да падне само налягането и са готови. Вадите, студена вода да вдигне кожата и белите с голи ръце. За 1 или 2 картофа - в чиния сипвате 20-30мл вода и в микровълновата. Покриват с камбаната да държи пара и 2-3 мин на картоф. Вадите, чакате 5 минути. Те продължават да се готвят. Миете със студена вода и белите. Същото с цвекло.

Ориз в тенджера. Измивате добре в сито да не е тебеширена водата и да не слепва от нишестето. В тенджерата слагате, наливат 1 чашка вода на чаша тайландски, 1.2 на кръгъл японски, 1.5 на басмати и като спре да се чува пукане, което е след около 20-40 мин според възрастта и как е съхраняван, на котлона. Като заври, намалявате на минимално и след 10 мин изключвате и не отваряте 10-15 минути. После разбъркване и сервират. В микровълнова за 1-2 чашки. За 1 чашка 6 минути на 500 вата или 5 минути на 600W и после 7 минути на 250-300W и не отваряте15 минути.

Питайте темата за air fryer за хубав уред според вашите нужди!

# 357
Много благодаря

# 358
Здравейте
След дълго чудене трябва ли ми или не, накрай май се наканих че искам да имам мултикукър. До тук добре, обаче никога не съм имала такъв уред и около мен също никой не използва че да придобия впечатления. Ще се радвам да ми помогнете да си изясня някои неща.

От това което успях да прегледам къде ли не, само на Инстант Пот виждам стоманен съд без незалепващо покритие. Права ли съм или има и други марки?
Покритие не си представям да изкара дълго, особено както аз го искам основно за супи, яхнии и от сорта и има да драпам по него с черпака като сипвам... гола стомана ми звучи по-добре, мразя пластмасови черпаци.
Спряла съм се на най-базовия им модел, 7в1 се води
https://instantpot.bg/produkt/duo/?attribute_pa_vmestimost=5-7l#
Има ли нещо което да му липсва спрямо другите модели, което вие считате за важно?
Имам отделно еърфраер и си го използвам активно, така че комбиниран уред който да върши и това не търся. Интересува ме има ли нещо което да е особено полезно у другите модели, говоря за съвсем базово готвене. Не вярвам да взема да квася мляко в него, ориз не готвя по принцип, кексове и торти също не правя. Идеята ми е неща от сорта на супа, яхния, сваряване на пара като реша нещо.
Обемът - доколкото разбирам, даден е обемът до горе на купата но тя не се пълни толкова а до 2/3 или не много повече?

# 359
  • София
За стоманена купа-мисля ,че само те имат. От утре на официалния сайт започва черен петък-погледнете цените утре. Аз съм с такъв комбиниран от 3 г.-много съм доволна . За базовия модел на мен не ми харесва изпускането на парата с този изпусквател-другите са с бутон.  Има тема за instant pot тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1706893.new#new - попитайте и там. Аз лично бих погледнала утре намаленията и според бюджета поръчайте. Аз съм от доволните-уреда ми помага много в готвенето.

Общи условия

Активация на акаунт