Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 33 080
  • 719
  •   1
Отговори
# 660
Невена, царица си на описанията. Не бях погледнала кой е писал коментара, но на 1/3 от четенето му бях сигурна че си ти.

# 661
Здравейте, досега не сме ползвали мултикукър вкъщи. Хвърлих око на Tefal cook4me+. Ако някой го ползва, би ми било полезно да чуя мнения, или препоръки за друг в този ценови диапазон.

# 662
  • Paris, France
Кой модел на Cook4me? От старите или новата, дето готви на 2 етажа? Новата не я познавам. Хубави модели са за хора, които не искат избор на температури и печене на долен реотан. Нещо като програмируема тенджера под налягане е. Купата е с много хубаво покритие и удобни дръжки. Моята е същата и не е мръднала 13г, но и уредът ми не вдига високи температури. За Cook4me има горен капак за air fry.

# 663
Кой модел на Cook4me? От старите или новата, дето готви на 2 етажа? Новата не я познавам. Хубави модели са за хора, които не искат избор на температури и печене на долен реотан. Нещо като програмируема тенджера под налягане е. Купата е с много хубаво покритие и удобни дръжки. Моята е същата и не е мръднала 13г, но и уредът ми не вдига високи температури. За Cook4me има горен капак за air fry.

Cook4me touch CY9128

# 664
  • Paris, France
Ако не държиш на печене на долен реотан, показаният модел е много хубав. 1600W, 100kPA налягане, отделен капак за печене.

Да знаеш, че купата не бива да се търка с гъба и твърди лопатки и лъжици. Със силиконова лопатка работя. Ако загори, наливаш 2 супени лъжици оцет, вода, колкото да покрие загорялото и пускаш налягане 10мин и после ако не пада само, оставяш накиснато 12ч докато падне. Пак с оцет чистиш котлен камък. Мие се в миялна.

Има и резервни купи ако искаш да готвиш повече без да миеш непрекъснато.

# 665
Само дано и качеството да са запазили, че все по-често се съмнявам... Стари модели на дадена марка карат по много години, както и ти казваш че купата на твоя не е мръднала. С неща произведени скоро... не е винаги така, да го кажа по-тактично. Това не е само до мултикукърите де, от всякакви други уреди и съдове обаче това ми е впечатлението.
На Тефал и тигани не бих си купила в момента че не смятам че си струват парите.

Не го пиша това против марката, а като вметка по принцип като се сравнява нещо ново, с нещо произведено преди 13-15-20 години че не се знае дали още е такова.

# 666
  • Paris, France
Резервните купи често ги гледам в Auchan. Същите са си. Купата за всички модели на Cookeo Moulinex и Cook4me Tefal/Krupps е една и съща. Доста хора се оплакват от купата, но то е заради нечетене на упътването и лоша поддръжка.

Този модел има touch екран и доста електроника, та има какво да се разваля, но уредът е много хубав за това, което прави. Най-популярния мултикукър във Франция. Тук се продава под Moulinex Cookeo.

# 667
  • София
Здравейте, досега не сме ползвали мултикукър вкъщи. Хвърлих око на Tefal cook4me+. Ако някой го ползва, би ми било полезно да чуя мнения, или препоръки за друг в този ценови диапазон.

Разгледайте моделите на Instant pot

# 668
Здравейте. Идвам с бърз въпрос.
Вчера ми хрумна "гениалната" идея да пасирам крем супа директно в купата на кукъра.
Ето го резултата:

Предполагам повече не мога да го ползвам. Отделят ли се частици в този случай? Ако слагам хартия за печене на дъното?
Може би е знак, че ми трябва нов Wink

# 669
От снимката не личи какво е покритието, пане аз не мога да разбера. Но е нарушено със сигурност, аз не бих го използвала така..
Няма ли вариант само нов съд да си купиш вместо нов уред?

# 670
Алуминиево е. Няма нова купа.
Ами ще се подновява.

# 671
  • Paris, France
О, съжалявам за покритието.

Аз бих си оставила съда и бих пекла в него с хартия. Не бих готвила повече в него манджа.

1. Купа може да се намери. При байчо китайчо всичко има. Те са стандартни купите на повечето мултикукъри и ако се знае каква височина е, какъв горен и долен диаметър се намират. Тези, примерно:

Je viens de trouver ça sur AliExpress :
17,83€ | Revêtement d'autocuiseur électrique, bol multicuiseur 4L 5L 6L litre, poêle antiadhésive, double pulvérisation épaississante
https://a.aliexpress.com/_EJOjZPG

Пишеш "electric pressure cooker inner pot" + литража. Примерно 6l или 5l или колкото е. Ако искаш новият да е от неръждаема стомана, добавяш "inox" и излизат в Temu и алиекспрес. Има и в Amazon, мисля. Амазон май е най-добре, че можеш много лесно да я върнеш ако не пасне.

2. В Пловдив имаше някаква фирма, която сменяше цялото покритие, но трябва да пращаш купата и вече май излиза скъпичко. Не помня как се казва, но някой друг ще се сети и ще пише.

Аз работещ уред не бих хвърлила, че съм и свикнала с него. Бих купила нова купа от неръждаема стомана за да си пасирам директно вътре и да готвя в неръждаема стомана, че лесно се кисне и мие, а и ще ме надживее.

А кой модел и марка е кукъра и колко литра е? Можеш да напишеш в Google името и марката и вероятно ще излезе при китайците резервна купа.

Ако все пак решиш да купуваш нов, изчакай септември ако сега не са хубави цените! Можеш даже да вземеш с капак за печене, допълнителна купа от инокс итн.

# 672
Ейч Пи Ди е фирмата която поставя или подновява незалепващи покрития, хвалят ги доста, личен опит не мога да споделя де. Покрай еърфраерите като проучвах попадах доста често да ги хвалят че покритието им било много добро и в някои случаи по-добро и трайно от оригиналното на уреда. С куриер работят - изпращаш си нещото с куриер, така си го и получаваш обратно, така че цената е услугата + куриерските в двете посоки.
Струва си човек да ги прослуша и да види колко би излязло при тях. Освен, разбира се, ако не е само това ами просто има желание и възможност за нов уред, няма лошо и в това Grinning

# 673
  • софия
Cecotec Olla GM H deluxe fry отговаря на изискванията. Потърсете я в немския амазон! Доставката до БГ е безплатна. На мене не ми излиза понеже съм другаде. Отговаря на всички условия + тегли. Тази:
https://www.amazon.fr/Cecotec-programmable-multifonction-couverc … sc=1&gad_source=1
Често идва с книжка на испански, но ако им пишете, пращат инструкции на pdf. Има група на български във Facebook. По-многофункционален уред за цената не съм виждала. Има и възможности да се докупят купи и други аксесоари. 1000W за тенджерата, 1500W капака за фрай. Предостатъчно за 2 човека, перфектна за 6. Има и иноксова купа допълнително ако не иска да готви в купа с покритие.
Скрит текст:
https://ollagm.com.es/accesorios-olla-gm/cubeta-de-acero-inox-olla-c-6l.html

Пече като пушка на долен реотан, но трябва да печете в купата с покритие за да не залепва. Вдига до 200° на долен реотан. Може да пържи в много мазнина. Покритието на купата е много хубаво.

Недостатъци са, че купата няма дръжки и че външният капак за налягане и готвене не може да се мие в миялна. Вътрешният и гумата се мият в миялна.

Тарталета я има от пишещите тук.
Днес ще получа това нещо. Страх ме е 😯
Изчетох препоръките в темата за първоначално почистване. Събота или неделя ще опитам. Трябва да се научим да го ползваме, че го взех за студентка.
С какво да започна? Моля за рецепта някаква! Бих направила кюфтета, ако не е сложно. С традиционното готвене нямам проблем, но този уред силно ме респектира.
Коя е групата във ФБ?

# 674
  • Paris, France
Слагате Cecotec GM h fry  и търсите група на български.

Може кюфтета, но в тигана ми е по-бързо. Мусака в тенджера, сърми, шкембе чорба, сос за кускус или нещо подобно бих направила аз.

Общи условия

Активация на акаунт