Случи ми се нещо странно XXVIII

• 82 309
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Вече трета година,около Коледа ми се случва нещо,което много ме озадачава.Първия път,бях при моя клиентка,която току що се беше преместила в нов апартамент.Влизайки във всекидневната ,видях огромна и много красива елха.Имах много работа,за това и не се спрях да и се полюбувам,но около мен се носеше приятен аромат на бор,на смола,което повдигаше настроението ми.И когато казах на клиентката си,колко е чудесна елхата и и как само мирише,тя ми отговори,че това е изкуствена елха.Не можех да повярвам.На следващата Коледа,бях забравила за случката ,отново съм при същата жена.Работя,бързам,разсеяна съм,елхата е красива и отново около мен се разнася същия аромат.Спирам да се полюбувам на елхата и установявам ,че тя е изкуствена(няма как да помня,всеки клиент,каква елха има в дома си) и тогава се сещам за случката от предната година.Тук почти във всеки дом има огромни,красиви и предимно истински елхи,но никога не съм усещала този аромат.Тази година,същата клиентка  си е украсила естествена елха(проверих)Този аромат го няма,но отивайки при други клиенти,портиера във входа украсяваше малка изкуствена елха(от далече и личи).Когато си тръгвах се спрях да разгледам елхичката.Много оригинална Лампичките и бяха много мънички и хвърляха интересни отблясъци,а отдолу под нея имаше осветление и сняг,който пада.Трудно ми е да я опиша,но определено се позадържах доста да и се възхищавам и от нищото изведнъж около мен отново усетих този невероятен аромат на гора.Стоя си,вдишвам дълбоко и сякаш се намирам в борова гора.Знам,че това е невъзможно,но продължих да го усещам,докато не излязох от входа.При първите два случая,мога да си го обясня,но при третия случай ,в който знаех,че елхата не е истинска,ми се стори много странно
Възможно ли е да са ползвали ароматизатор? Не знам дали е практика там, където живееш. Ако е изключено, тогава наистина е озадачаващо преживяване.
Не,със сигурност нямаше ароматизатори ,а и разликата между ароматизатора и самия мирис на гора,смола си е различен.И трите пъти е все едно се намирам в гора.Не знам защо и как се случва това.При първите два пъти си го обяснявам,че мозъка ми си прави асоциации-елха -гора ,съчетано и с разсеяност . но оня ден аз си знаех,че това е изкуствена елхичка и разглеждах само как е направена.Хубавото е,че усещането е ужасно приятно

# 526
Сходно на това е осезаемото усещане, че някъде се пуши, когато някой запали цигара на филм. Повечето хора усещат дима като съвсем реален.

# 527
Не,със сигурност нямаше ароматизатори ,а и разликата между ароматизатора и самия мирис на гора,смола си е различен.
Има и такива със съвсем автентичен аромат, правят се специално за коледна украса и са неразличими от истински.

# 528
Няма пропуск да гледам филм, някой да запуши и на мен да не ми замирише. Понякога е толкова осезаемо, че започвам да се оглеждам да не дими нещо у нас. Може би, защото не понасям цигари и цигарен дим, става ми лошо, особено ако някой пуши в кола или автобус.

# 529
Не,със сигурност нямаше ароматизатори ,а и разликата между ароматизатора и самия мирис на гора,смола си е различен.
Има и такива със съвсем автентичен аромат, правят се специално за коледна украса и са неразличими от истински.

Аз имам едни пръчици, които слагам в елхата. Миришат си съвсем автентично на бор и смола. Иначе, не е невъзможно да има асоциативно усещане, но по-вероятно е да има ароматизатор.

# 530
Е, и клиентката с елхата няма да и каже - елхата е изкуствена, но мирише автентично от аромаризатора, който сложих или е вграден или там както е. Едва ли би си замълчала, ако знае, че елхата е ароматизирана, убеждавайки я само, че е изкуствена, без да и каже откъде идва аромата, който усеща потребителката. Явно тоя аромат го усеща само тя.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 20:42 от Джаста Праста

# 531
Е, и клиентката с елхата няма да и каже - елхата е изкуствена, но мирише автентично от аромаризатора, който сложих или е вграден или там както е. Едва ли би си замълчала, ако знае, че елхата е ароматизирана, убеждавайки я само, че е изкуствена, без да и каже откъде идва аромата, който усеща потребителката. Явно тоя аромат го усеща само тя.
Така е.При тази клиентка съм от доста години.Тя ме приема като член от семейството си и не би премълчала нещо толкова дребно.А и аз имам алергия ,към изкуствени аромати и по-скоро ще получа задух,отколкото да се чувствам сякаш съм в гора.Необяснимо и странно ми е,но нямам нищо против,да ми се случва по-често. Simple Smile

# 532
В този ред на мисли - на мен често ми се случва да усетя аромати, които ги няма близо до мен. Например днес  - седя си на дивана, гледам филм и изведнъж- аромат на портокали. Малко стряскащо, защото 1. Нямам такъв плод вкъщи и не съм купувала от месеци, защото не обичам. 2. Филмът е постапокалиптипен, нищо общо с плодове и пр. Simple Smile
3. Мразя плодови парфюми и нямаме вкъщи, нито пък етерични масла или сродни.
Случвало се и преди, с различни миризми, ако нямам мозъчен тумор, значи е някаква странна асоциация, спомен, игра на сетивата...

# 533
  • до най-прекрасния мъж
Вариант някой да е хапвал портокали отгоре/отдолу, ако живеете в блок/кооперация.
При нас мирише на храна от два етажа над нас, дори и на таратор.

# 534
Хрумна ми нещо относно ароматите, та да попитам: момичета, да сте карали Ковид? Тази гад има странно влияние върху организма на хората и в частност  върху обонянието и вкуса. Имаше споделяния, че някои хора усещат странни аромати на места където не се предполага да ги усещат(освен болшинството, което пък не усещаше никакви миризми или изкривени такива) , както и вкус на цитрусов плод примерно, без да са яли такъв.
Аз известно време след изкаран Ковид усещах вкус на лимон, без даже да съм помирисала такъв. Наскоро пак ми се случи да усетя вкус на лимон без да съм яла такъв, но беше по скоро инцидентно, Слава Богу.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 18:58 от Джаста Праста

# 535
  • BG-DE
Аз карах Ковид миналата година но не съм забелязала да ми е повлияло на обонянието, обаче не е един път през живота ми се е случвало само аз да усещам някаква миризма, която никой друг не усеща, а и няма причина да я има, най-често е на някакъв парфюм но понякога е и на нещо гадно, наричам го ароматна халюцинация 😂

# 536
Още съвсем в началото на ковид се разболях и загубих обонянието си за около половин година,но после всичко се оправи.Но знам ли,може и от това да е

# 537
И аз съм карала ковид и след него почнаха подобни симптоми Simple Smile. Карам си колата и почвам да мисля за риба на скара и усещам аромата й. Или пък усещам на цигара мириса, но съм на място където няма как да го усещам, а аз съм спряла преди 15 години цигарите. Най гадното е, че усещам на различни места в различно време една миризма която много ми е неприятно, не мога да я определя на какво. Идва ненадейно. Grinning

# 538
Бяхме на почивка в един град. Започнах да усещам някаква странна миризма. Усещах я навсякъде - в ресторантите,по улиците, на терасата и се чудех от какво е. Накрая установих, че е от електронната цигара на сина на ММ.

# 539
В този ред на мисли - на мен често ми се случва да усетя аромати, които ги няма близо до мен. Например днес  - седя си на дивана, гледам филм и изведнъж- аромат на портокали. Малко стряскащо, защото 1. Нямам такъв плод вкъщи и не съм купувала от месеци, защото не обичам. 2. Филмът е постапокалиптипен, нищо общо с плодове и пр. Simple Smile
3. Мразя плодови парфюми и нямаме вкъщи, нито пък етерични масла или сродни.
Случвало се и преди, с различни миризми, ако нямам мозъчен тумор, значи е някаква странна асоциация, спомен, игра на сетивата...
Преди години така се усетих, че съм бременна! От малка съм със синузит и доста слабо обоняние, но изведнъж започнах да надушвам плодове и зеленчуци от огромно разстояние, и така 9 месеца 🤣

Общи условия

Активация на акаунт