Случи ми се нещо странно XXVIII

• 82 320
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Това не е практика и за първи път чувам такъв случай. Наистина странна случка и дано не се прави понякога...
Така може да се прикрие и убийство.

# 181
112 казват да се извика траурна агенция , защото линейката с лекарите била за живите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не виждам смисъл да дъвчете повече!!!!!!!!!!!!! Ако искате подробности се обаждате на 112!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 182
Всъщност дядо ми, който гледахме вкъщи 5 години, миналата година почина, беше на преклонна възраст. Личната лекарка не дойде докато гаснеше, спешна помощ пристигна, предписаха рецепта и си отидоха. След няколко часа почина, лекарката по телефона обяви смъртта, майка ми ходи за смъртен акт и викна после погребалната агенция. Хванах се за главата колко лесно може да се погребе човек, пък как си е отишъл, пък защо... Просто на никой не му пука.

# 183
За съжаление, напълно съм способна да повярвам, че са се отнесли по този безхаберен начин към обаждането. В такъв момент не всеки е способен да прецени рационално случващото се и действаш според указанията на “специализираните“ лица. Оказа се, че и от погребалното бюро не е изпратено мед. лице, а причините може да са просто недобра комуникация и изясняване на важни подробности. Което не би трябвало да е оправдание за непрофесионалното отношение в дадената ситуация.

# 184
Много спамим, но има погребални агенции, които ходят на място директно с лекар, който установява смъртта и издава смъртен акт, имат си договори с лекари. Неадекватен е отговорът от 112, направо е за медии тази случка.

# 185
Не знаем как, в какво състояние и какво е казано на 112. Ако мъжът примерно е казал "майка ми почина, може ли да извикаме линейка", възможно е някой по-радикален и зле вършещ си работата на 112 да е казал, че линейката е за живите.
Но всеки знае, все пак, че смърт в днешно време се обявява само от медицинско лице, така че историята е странна.
Би било ужасно да погребат човек, който още има жизнени показатели, това мен ме смущава, как ще оставиш с него да се разправя директно погребална агенция...

# 186
Добре де, съфорумката искаше да разкаже за това, как предчувства смъртта на близките си. Това беше идеята на разказа й, а не защо са повикали погребална агенция. Явно, че има различни практики и нарушения, но нито темата е за това, нито същността на поста.

# 187
  • София
Аз лично бих раздухала случая да се види кой човек от 112 е отговорил така и е пратил директно погребална агенция без установяването на смъртта от лекар.
При това за, оказа се, жив човек!
Медии незабавно!
Стига случката да не е отпреди 4 месеца.
Ама сами сме си виновни в голяма част! Вместо да дирим отговорност, замитаме под килима!
И когато се случи трагедията цъкаме с език и викаме "Как може?"
Вместо да се гръмне, поне да санкционират човек дал такива нареждания, за да не се допуска повече. Поне да е като обица на ухото

# 188
Добре де, съфорумката искаше да разкаже за това, как предчувства смъртта на близките си. Това беше идеята на разказа й, а не защо са повикали погребална агенция. Явно, че има различни практики и нарушения, но нито темата е за това, нито същността на поста.

Ами жената е жива все пак по време на публикуването на поста, същността се измести при положение, че става въпрос за чудовищно нарушение - 112 при жив човек пращат не лекар, а погребална агенция...

# 189
  • до най-прекрасния мъж
Повдигнах въпроса, защото според мен дали някой е жив или не би трябвало да се установи от лекар. Вече по какъв начин е представена информацията на 112 и какво са отговорили те, си знае авторката на поста. За мен е престъпна небрежност, ако оттоворът е бил такъв и не бих оставила нещата така. Понякога минути са важни за спасяване на човешки живот.
Факт е, обаче, понеже и аз съм минала по този път, че за възрастни и болни хора линейка трудно идва. Ние я чакахме с часове и накрая баща ми почина в болницата, докато разхождаха майка ми да му търси епикризата от другата болница в града. Здравеопазването ни е под всякаква критика.
В тази връзка, когато татко почина, съм задрямала вкъщи на дивана буквално за секунди. И през главата ми минава мисълта Татко не е тук, а ме вика. След минутка телефонът ме събуди с новината, че татко си е отишъл. Още като го взеха с линейката, вътрешно знаех, че той повече вкъщи няма да си дойде. Беше много болен, но надеждата да се оправи не ме е напускала.

# 190
  • Димитровград
Колкото и да подскачате, такава е реалността в милата ни родина.
Свекърът ми почина 2021 ноември, събота, никой не дойде, молихме се, обаждахме се, погребална агенция без смъртен акт не идва. Запалихме колата и в Хасково в спешна помощ ни дадоха смъртен акт без никое медицинско лице да установи смъртта. Естествено срещу заплащане. Това, че на вас не се е случило, не означава, че не е така. Личния лекар даже и телефон не вдигна, питахме сто човека какво да правим. Абе...

# 191
Абе.... да не ти идва на главата. Да се чудиш кой лекар да намериш да установи смърт на близък. Ужасно е!

# 192
Повдигнах въпроса, защото според мен дали някой е жив или не би трябвало да се установи от лекар. Вече по какъв начин е представена информацията на 112 и какво са отговорили те, си знае авторката на поста. За мен е престъпна небрежност, ако оттоворът е бил такъв и не бих оставила нещата така. Понякога минути са важни за спасяване на човешки живот.
Факт е, обаче, понеже и аз съм минала по този път, че за възрастни и болни хора линейка трудно идва. Ние я чакахме с часове и накрая баща ми почина в болницата, докато разхождаха майка ми да му търси епикризата от другата болница в града. Здравеопазването ни е под всякаква критика.
В тази връзка, когато татко почина, съм задрямала вкъщи на дивана буквално за секунди. И през главата ми минава мисълта Татко не е тук, а ме вика. След минутка телефонът ме събуди с новината, че татко си е отишъл. Още като го взеха с линейката, вътрешно знаех, че той повече вкъщи няма да си дойде. Беше много болен, но надеждата да се оправи не ме е напускала.

ММ по същия начин заспа в 20.10ч. ( по принцип си ляга в 22.30-23.00ч) и в 20.20ч му иззвъня телефона.  Още преди да стигне до телефона каза, че свекървата е починала. Беше прав Cry

# 193
Мама почина от ковид, вкъщи. Не ми се навлиза в подробности, но ЛЛ не дойде, струва ми се, брат ми ходи да вади смъртен акт в кабинета.

# 194
Това ме навежда на мисълта, колко неразкрити убийства има. Плашещо е.

Общи условия

Активация на акаунт