Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 70

• 22 797
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Аз си купувам такава дето е половината нормална и половината калиева, не ми е правило впечатление чак за голяма разлика като соленост ама... то това си а малко всеки за себе си. Аз основно във водата си я слагам де, за да наваксвам електролитите в жегата и по време на фаст, храна по-рядко ще посоля с нея.
Калиевата сол е малко горчива. Аз определено усещам разлика между солено с нормална и солено с 50/50. За протокола, не ми харесва калиевата.
Във водата ми мооооже и да има някакво леко нагарчане, а може и само да си въобразявам. Ама това си е за моя вкус и не ми пречи, на всеки възприятията са различни.

Виж магнезиев цитрат чист съм го признала за гадост Grinning Толкова блудкаво е това нещо че направо да се зарадваш ако ти загорчи, пак ще е по-добре от тая лигава липса на вкус...

# 586
Хора, едно време искаше майка ми да ме запише в някакво профилирана готварска гимназия. Трябваше ей, да се науча.
Ако работя като сладкар, ще иска клиента френска селска, накрая ще му дам сигурно гараш.
Та какво направих. Нарекох я Префърцуцена торта тирамису.
Долче като види, ще се напишка от смях.
Крема пак стана течен. И беше малко, издразних се и изтърчах до магазина за някаква заквасена. Имаше на олимпус само. Взех и един желатин, че не ми се търсеше другия който купих. Нервирах се от тая торта, вдигнах кортизола сигурно Joy
Консуматор съм аз, не майстор сладкар. Другия месец си купува торта и тва е.
Има и втори вариант. Одеве като се прибирах си мисля да отвлека Долче и да ми прави малко торти, щото много не ме бива.
Ето рецептата, ако на някой въобще му свърши работа това нещо на око
Скрит текст:
Блат – 4 яйца, половин кофичка кисело мляко с пробиотик на елби, ванилия, кокосово масло с мирис три лъжици. Бадемово, кокосово брашно на око. Малко смлени ядки – тиквено и слънчогледово. 2 супени лъжици. Еритритол малко – 3 или 4 чаени лъжици.

Крем от две части
Ганаш от 22 % лидълска, шоколад джи ди грос 85%, йон малко изостанал, 3 блока линд карамел изостанал и какаово масло + еритритол малко. Може би 2 чаени лъжици.

Втори крем – уипинг от лидл с малко еритритол + кофа заквасена и омесвам с ганаша.

И снимков материал
Скрит текст:

Ей го блата. Трябваше и от втората част да режа, ча да напълня, то и без това течен крем, ще оливам. Много важно. Сиропирах с кафе, затова и викам префърцуцено тирамису. Има нещо, ще видим.
Поне се отлепи лесно. Онова встрани не го използвах, мисля да си го лапна ей така. Абе можех да го сложа, ама карай.

Туй го натроших и го ползвах за среден блат.
Излях половината крем и поръсих с втория блат, сложих и малко рожков за сладост, че като добавих заквасената и леко се загуби сладостта, ама не ми се слагаше още еритритол.

Тук е готова. Отгоре пак с рожков.
Пък ако щат вкусовете да се бият, все ми е тая.

Сега кухнята е кочина. Трябваше одеве да изляза за Боуен. Отивам да оправя щетите от борбата.

# 587
Шарпи страхотна си мацко
Какво тяло ,форми ❤
Кой каза торта 😃 и на мен ми се яде 😂
Елора вихрила си се а кок пък не ти личи . Страхотна форма. Нали ви видях на снимките  в гората 😃
Елора
Аз съм правила ганаш. Сметана, шоколад и масло мисля,беше .
Но се забърква на огъня. После се оставя 1 нощ в хладилника да стегне.  На другия ден се измазва тортата 😃

# 588
Да де, ганаш и аз мога. Просто го оставих да охлади ама за половин час.
Можеше и без желатина, права си.
Просто трябваше да туря заквасената и да поседи. Ох, дано се яде сега с тоя желатин, ще видим.
Не знам и правилно ли го направих. За топли кремове се слага студено, пък за студени се затопля.
Каквото стане.

# 589
Желатинът сам по себе си не мисля че има съществен вкус, той ти е за консистенция само, не го мисли.
Дано да се е получило нещо което да ти хареса, че аз омалях само докато прочета за приготвянето, а като си представих колко има за чистене и миене после... моят кортизол и той се вдигна Joy

# 590
Елора ще я сънувам тортата 😁😫

# 591
  • София
Ха-  ха, Нати 😄 смея се със сълзи от последния ти коментар.
Елдора,  дано се похвалиш с вкусен резултат.
Шарпи, 😍прекрасна си!
Като се чуе чукването на клапичката намалявам от 6 на 2. Не трябва да се ползва на максимална степен на котлона.
И задължително трябва да е изпусната всичката пара преди да се отвори. Успех с тенджерата, аз лично много я ползвам и съм страшно доволна.

# 592
Елора ще я сънувам тортата 😁😫

Да ги направим тогаз по-вълнуващи твоите сънища

Лек разрез
Скрит текст:

Опитах. На мен ми харесва, лека сладост. Мисля, че майка ми обаче ще мрънка.
Обаче честно казано по-добре ако ще правя да е с плодове. Вместо еритритол - просто да си намачкам няколко банана.
И блата стана почти като чийзкейковете в първия пост. Не съвсем, ама там някъде.
Другия път май така. И блата и  крема с банани и това е.
Пък какво ще го правя тоя еритритол не знам.
Абе ще спретна другия път ако не взема торта, кокоски дето ми се въртят в главата.

# 593
Благодаря ви, момичета ♥️
Елора, и тортата, и пицата ти изглеждат страхотно. На пицата ми текнаха лигите одеве, така ми се дояде. За тортата и дояждането съм пас, щото знаете кво се зарекох. Но изглежда много апетитно.
Тайс, пристигнахте ли вие? Надявам се, че всичко е наред. Приятна почивка 🍀
Ние отиваме на вечерна разходка.

# 594
Хахаха
Спецове да.
Моята менопауза стартира на 32 години.  Та знам какво говоря. Не съм пила приморут нор (който си е чисто противозачатъчно хапче )а сериозна артилерия- Фемостон.
Когато пиша нещо, то не е с цел да споря, повишавам или държа тон , а е на база личен опит. Минала съм през това. И през още мното неща.  Живот . Между другото при моята майка менопаузата настъпи на 65 години. Пък как е по статистика е отделен въпрос. При мен извън всякакви статистики 😃
Хубав ден от мен 💐
[/quote]
Нещо не сме се разбрали явно кой за какво говори.
Фемостон е съвсем различен продукт и със съвсем различна цел от примолут нор.
Тук обсъждахме приема на примолут нор (прогестерон) с цел удължаване на менструацията и отлагане на менопаузата.
Ти говориш за препарат, който подпомага жените при поява на симптоми в следствие на настъпила менопауза.
Та питането тук беше за ХЗТ с цел отлагане на менопаузата във възраст, която в момента се счита за нормална за настъпването ѝ.
Затова бяха и обясненията и съветите да си помисли дали иска и да прецени полза вреда.
Иначе в момента и аз съм на препарат за мено, но за това никой не е питал Simple Smile
Добре че писа да поясниш, че вече започвах да се чудя дали мозъкът ми съвсем е издал багажа Hug

# 595
Аз си купувам такава дето е половината нормална и половината калиева, не ми е правило впечатление чак за голяма разлика като соленост ама... то това си а малко всеки за себе си. Аз основно във водата си я слагам де, за да наваксвам електролитите в жегата и по време на фаст, храна по-рядко ще посоля с нея.
Калиевата сол е малко горчива. Аз определено усещам разлика между солено с нормална и солено с 50/50. За протокола, не ми харесва калиевата.
Във водата ми мооооже и да има някакво леко нагарчане, а може и само да си въобразявам. Ама това си е за моя вкус и не ми пречи, на всеки възприятията са различни.

Виж магнезиев цитрат чист съм го признала за гадост Grinning Толкова блудкаво е това нещо че направо да се зарадваш ако ти загорчи, пак ще е по-добре от тая лигава липса на вкус...
Това вярно е много гадно. Потрисам се като го пия. Налага се да си запуша носа, да го изгълтам и после нещо друго да глътна - вода/кафе, ако че кафе не трябва по принцип с това, ама не става иначе.

# 596
Здравейте момичета. Аз от вчера по това време съм с някакво странно гадене. Не знам какво ми стана, но пък ми се получи идеален първи ден на фаст 72 часа- и без това не съм гладна.😅 Горчивото фрапе с калиева сол започва да ми харесва все повече.🙂
Не съм ви чела назад, не знам кога ще наваксвам с четенето...

# 597
  • София
Беки, какво пиеш?
Долче, 🍀 оздравявай бързо!

# 598
Менолукс - билково е, но има подсладител в него. За сега действа и усещам когато съм забравила да го изпия Sweat Smile

# 599
Nevermoresleep, претръпнах вече на вкуса му. Естествено че няма да почне да ми харесва, чак толкова смахната не съм Grinning
Но пък инатът ми е достатъчен, наумила съм че това ще ми е магнезият пък. Казах.
Половин кило цитрат съм си взела Joy Установих си в колко най-малко вода може да ми се разтвори дозата и го глътвам на екс без да му обръщам много внимание... Не съм убедена че като го свърша бих си купила пак, но то ще мине мнооого време преди да трябва да го мисля, единичната доза ми е 2 грама цитрат Grinning

Общи условия

Активация на акаунт