Паническо разстройство - 59

• 48 937
  • 771
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте,  отчаяна съм вече! Как се справяте с поривите постоянно да искате да поемате въздух дълбоко, а да не става и тежестта в слънчевия сплит. На повече от пет пъти веднъж успявам като се свия или изпъна гръб, или ако започна да се прозявам. Пия золофт втори месец и ксанакс по половинка, но и  след него не минава. Психиатъра казва, че е от тревожността и пр, но аз вече много се притеснявам дали няма нещо друго. И Золофта не иска да сменяме още.

# 496
Ашваганда KSM-66 e супер. Винаги работи, и е въпрос на намиране на дозата. В повечето случай работи по препоръката. Като тренирам, при мен двойна доза е ОК. Иначе много адреналин.

Въпроса за золофта и други - АД , от които потенциално не се пълнее са малко. Золофт, Коаксил, Бринтеликс. Механизма е свързан с КЗ и от там е тоя ефект. Но то е по скоро, че се успокоява организма и почва повече ядене. Не е толкова заради медикамента.

# 497
Георги, колко време е нужно на ашваганда, за да започне да действа?

# 498
Ашваганда KSM-66 e супер. Винаги работи, и е въпрос на намиране на дозата. В повечето случай работи по препоръката. Като тренирам, при мен двойна доза е ОК. Иначе много адреналин.

С какво е по-различна тази ашваганда KSM-66 от само ашвагандата?

Дописвам: На няколко места и за двата вдида Ашваганда е упоменато , че действа като афродизиак. Някъде дори прочетох, че "лекува повишено либидо и еректилна дисфункция".  Най-вероятно е преувеличено това твърдение, но тези , които приемат лекарства и страдат от понижено сексуално желание, може да пробват.
Само Георгий да даде мнение дали е ок да се приемат антидепресанти / бетаблокери с ашваганда.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 16:18 от Serendipity*

# 499
Георгий, аз съм на Серопрам , а вечер пия половинка Атаракс за сън.
Има ли противопоказания за Ашваганда? Имам на Хималая , тъкмо щях да я започвам, когато много се влоших и започнах да пия Серопрам. После просто си остана в шкафа.

# 500
Ашваганда стандартно не работи особено за нищо. Вариант сенсорил работи за либидо и успокоение, но KSM-66 конкретно е за успокоение, но не като бензо, а като адаптоген. Това е стандартизация за извлек. Всъщност самата ашваганда в този вид дава на организма компенсаторното, което е поизгубено. Но не е някакво чудо , то е добавка. Аз съм пробвал всякакви варианти, от няколко марки съм доволен и то пак имах кофти дни.

# 501
Големият ми син, който е фитнес маниак, пиеше по едно време ашваганда по някакви причини, свързани със спорта. Спря я обаче, защото по думите му настроението му ставало "прекалено равно". Та, явно действа за успокоение, но на човек, който по принцип няма нужда от това.

# 502
  • Sofia
Здравейте,  с паническо разстройство съм от две години. Имам изписан диазепам, който взимам при нужда. Трудно ми е да излизам сама, пулса ми е висок 110-120 докато съм навън а вкъщи около 80, кръвното ми е ниско горно граница под 100. Това което ме накара да пиша днес тук е че тази нощ нощ се събудих със страшно висок пулс, цялата се тресях и имах чувството че ще ми се пръсне сърцето, ръцете ми бяха изтръпнали . Беше по различно от другите паник атаки и поне с двойно по голяма сила. Взех два диазепама и половин час след това когато вече се чувсвах добре пулса ми беше пак над 100. Когато почна да пада пулса, почна да ме тресе до степен че ми тракаха зъбите.   Страх ме е да заспя тази нощ, на някой друг случвало ли му се е? Притеснявам се дали наистина е било паник атака, защото беше различно и започна с много голяма сила.  Знам какво е усещането при пулс 150 но това беше много по силно, не можех да го измеря защото цялата се тресях Frowning1

# 503
Пиете ли антидепресант и антипсихотик, защото Ви е необходимо, както и бетаблокер за пулса. Не се притеснявайте от тези лекарства, защото повечето в групата сме на тях. Разбира се, каквото и да предприемете е след консултация с лекар.

# 504
  • Бургас
Здравейте,  с паническо разстройство съм от две години. Имам изписан диазепам, който взимам при нужда. Трудно ми е да излизам сама, пулса ми е висок 110-120 докато съм навън а вкъщи около 80, кръвното ми е ниско горно граница под 100. Това което ме накара да пиша днес тук е че тази нощ нощ се събудих със страшно висок пулс, цялата се тресях и имах чувството че ще ми се пръсне сърцето, ръцете ми бяха изтръпнали . Беше по различно от другите паник атаки и поне с двойно по голяма сила. Взех два диазепама и половин час след това когато вече се чувсвах добре пулса ми беше пак над 100. Когато почна да пада пулса, почна да ме тресе до степен че ми тракаха зъбите.   Страх ме е да заспя тази нощ, на някой друг случвало ли му се е? Притеснявам се дали наистина е било паник атака, защото беше различно и започна с много голяма сила.  Знам какво е усещането при пулс 150 но това беше много по силно, не можех да го измеря защото цялата се тресях Frowning1
Милата,ужасно е,но най вероятно е паник атака.Аз имах чувството ,че се виждам отгоре.Все едно не съм в тялото си,ръката не си усещах.Дишай и си повтаряй и това ще мине.От месец съм с тревожност и восок пулс,а днес и кракът ми е изтръпнал плюс главоболие.Пия мента,глог,валериана, но ефект няма.

# 505
Имам ли такива кризи вече не се мъча пия си половин Конкор и се успокоявам. Няма смисъл да се измъчваме.

# 506
  • Sofia
Благодаря за отговорите и разбирането, знам че всички тук разбират колко е тежко и страшно. Бета блокери ми бяха изписани от кардиолог преди няколко години за пулса с изрично предупреждение да ги взимам само при голяма нужда защото понижават кръвното, а моето е доста ниско. Проблема е че не мога да ги взимам превантивно и да не се стига до такива състояния. С диазепама се чувствам добре, но също внимавам за да не се получи привикване. С хашимото съм незнам дали има значение за паник атаките.

# 507
и аз съм с Хашимото. А за бетаблокера не се притеснявайте той малко сваля кръвното. Аз  взимам от 2.5 половинка само, нищо не е. А и не вярвам да сте с такива кризи всеки ден. Аз също две години не взимах от страх, но много добър кардиолог ми обясни, че няма нищо страшно в тях.

# 508
Конкор кор може да се взема и половинка от 2.5мг, което няма да повлияе съществено на кръвното. Аз също съм с ниско кръвно от сорта 110/70( понякога и по- ниско)и нямам проблем с Конкор. Преди пиех по половинка от 2.5мг, сега съм ня цяло хапче и пак съм добре. Разбира се първо се консултирайте с лекар, но като гледам повечето хора в нашето състояние пият бетаблокер. А и с напредване на възрастта, въпреки че аз съм на 38г.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 22:45 от elica_2007

# 509
Здравейте и от мен! Скоро не бях писала. При мен антипсихотика когато приемах действаше пък положително на либидото.  Още не пия никакви лекарства от август, добре съм. Но на целия стрес на който бях подложена миналата година ме докара до ранна менопауза , сега ходих на лекар и си правих изследвания .
За либидото помагат бабини зъби, но не знам дали може да се приемат заедно с АД, трябва да се пита лекар

Общи условия

Активация на акаунт