Паническо разстройство - 59

• 48 844
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
включвам се с нещо странно което ми се случва, но не и непознато за мен.
Преди 4 години след тежка депресия отключих страх и постоянна тревожност, която ми повля на храненето. Всяка хапка буквално ми засягаше в гърлото. Не можех да се храня нормално- само с течни храни и това се задълбочаваше. Започнах да ходя на психолог и на психиатър, който ми изписа антидепресанти. Те подействаха много бързо при мен и за 2 седмици, всичко отшумя. Преди 1,5 ги спрях, защото реших, че вече съм ок и не са никак безопасни и ще мога сама да се справя. Да, ама не! Преди около месец, отново след стрес, свързан с болест на родител и Слава Богу се оказа нищо сериозно, аз буквално се сринах. Не знаех къде се намирам от притеснение и драмата с храненето се повтори. От 2 седмици изпитвам оновачувство на притеснение в стомаха. Гърлото буквално ми се затваря, защото постоянно имам позиви да заплача и се храня на сила.
Как да си помогна? Имам семейство и дете за което да се грижа, а аз постоянно съм притеснена. Не мога да си изпълнявам обичайните задължения, потънала в мисъл, следващата хапка дали пак ще ми застане в гърлото! Имал ли някой моя проблем?

Съжалявам за това, което Ви се случва, но е твърде вероятно да се наложи отново среща с психиатър, и последващо лечение. Стискам палци бързо да се справите с това, но не отлагайте срещата с лекар!

# 541
Аз имам проблеми с преглъщането. А успоредно с това съм и лакома, обичам да ям. Но вечно съм под стрес, че ще се задавя. Мисля си, че е силно стягане на мускулатурата в тази област от напрежение. Често от недоизказани неща. Лечението е борба с това.
При първата проява преди пет-шест години си проверих щитовидната. Оказа се, че съм с Хашимото. Хормони в норма, но завишени ТАТ. Но не мисля, че антителата създават проблем. А нещо друго.. Премина постепенно с борба с психиката. Това лято пак се завърна.

# 542
Аз имам проблеми с преглъщането. А успоредно с това съм и лакома, обичам да ям. Но вечно съм под стрес, че ще се задавя. Мисля си, че е силно стягане на мускулатурата в тази област от напрежение. Често от недоизказани неща. Лечението е борба с това.
При първата проява преди пет-шест години си проверих щитовидната. Оказа се, че съм с Хашимото. Хормони в норма, но завишени ТАТ. Но не мисля, че антителата създават проблем. А нещо друго.. Премина постепенно с борба с психиката. Това лято пак се завърна.
Разбирам те! Все едно описа мен! Съжалявам, че минаваш през това!
Аз също съм лакома и за мен яденето само на супи и кашести храни е просто кошмар…
Аз също си обяснявам тази буца в гърлото и това, че трудно преглъщам от напрежението и постоянното състояние на плач! И на мен от лятото ми се завърна проблема, просто сега се засили и даже ескалира!

# 543
Плачи, крещи, говори за това, което изпитваш. Йога за тази област -врат, рамене, също помага.
Може би и някакви леки АД понякога, ако не пиеш билкови, пробвай първо с тях. В краен случай се прилагат и миорелаксанти. При една приятелка този период беше продължил много дълго време, тя ходеше при психиатър, за да яде там.
Прилагах всякакви методи - включително разни мантри за чакрата, която отговаря за гърлото Smile
Минава, ако не останаш само в това. Не е случайно, че има и израз "имам буца на гърлото". Перфектно съм се самоанализирала в годините, това не помогна от раз да го преодолея, но успявам с бавни крачки.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 09:35 от Аmanda

# 544
Здравейте. Има нещо, което ме тормози. Получавам като прилив на кръв към главата, замаяно, отпаднало и с главоболие а кръвното ми  е нормално. Как мога да се справям с това? Не откривам физическа причина.

# 545
Къде сте търсили физическа причина?

# 546
Кардиолози, Невролози, Неврохирурзи, Ендокринолози и още и още

# 547
Здравейте на всички:) може и да си въобразявам, но от месец насам страшно много ми се яде сладко, по-точно шоколад и си хапвам Sad( дали е свързано с ПР или с хапчетата или просто си е период, благодаря предварително:)

# 548
Георги, може ли Ашваганда да се пие със Серопрам и повлиява ли на покачване на либидото?

# 549
Здравейте, преди малко ми стана лошо. Започна да ме боли гърба, стана ми студено, неприятно, сърцето ми заби бързо, започнах да треперя. Станах, видях в хладилника боза, започнах да пия, преди това си измерих кръвната захар 5.5. Сега се чувствам по-добре, но ме е страх. Като ме боли гърба си мисля, че е от сърцето. Според вас панически атака ли съм имала или кръвната захар ми е падала? Мускулите ми пулсират.

# 550
Ти май имаше ИР,ако не бъркам (от други теми).Правиш ли нещо по въпроса?Тази боза не е най-доброто нещо.

# 551
Ти май имаше ИР,ако не бъркам (от други теми).Правиш ли нещо по въпроса?Тази боза не е най-доброто нещо.
Ами за да ми се вдигне кръвната захар ако ми е паднала.

# 552
Здравейте. От три дни имам главобилие, болки във врата и ужасно придърпване като изтръпване на главата. Случвало ли ви си е. Доста се притеснявам.

# 553
Здравейте. От три дни имам главобилие, болки във врата и ужасно придърпване като изтръпване на главата. Случвало ли ви си е. Доста се притеснявам.
вероятно ти са настинала вратите жили. Или по скоро да си мериш кръвното.

# 554
Меря си кръвното редовно. Напълно нормално е. Много неприятно е като придърпване. И естествено си мисля за инсулт.

Общи условия

Активация на акаунт