Човек променя ли се

• 9 734
  • 199
  •   1
Отговори
# 75
Виж как поставяш въпроса: "Поради мой избор детето ще расте без баща". Напълно погрешно прехвърляш вината върху себе си, когато виновният е той.

Твоята грешка е единствено, че си стояла с насилник и така сама си се подлагала на насилие, а и си легитимирала за него, че държанието му е о.к. - ако не беше, нямаше да стоиш с него, нали?

Обмисли нещата, не поради твой избор, а поради тормоз и насилие спрямо теб. И няма да расте без баща, бащата ще е присъства в живота на детето си, стига да желае.

# 76
  • София
Моя все още малко съпруг се опитва да ми внуши подобни идеи. Той ме тормози предимно психически. И това му е главната теза: "Ти си реши да изоставиш семейството!"
Б@си семейството, с ежеседмично тормоз.

# 77
  • Пловдив
Човек не трябва да се срамува от действията на другите!
Това си повтарях аз, като изоставих бившия си мъж, когато се притеснявах, че хората ще ме съдят. Ти, авторке, също не трябва да се срамуваш, затова, че той си мисли, че може да ти посяга! Изборът, детето му да расте без баща, е бил негов! Направил го е в мига, в който е посегнал на майка му! Всеки път, когато се опита да прехвърли вината си върху теб, му го напомняй!

В една връзка всеки има право да е ядосан и да вдигне скандал, когато не го чуват с нормален разговор. Но това не значи, че другия има право да му посяга, за да му затвори устата! Никой няма право да посяга на човешко същество! Дори на децата си нямаме право да посягаме (пляскане през ръцете и по памперса също е посягане)!

Не омаловажавай неговата вина и поведението му! Естествено, че ще искаш и настояваш да говорите по сериозни теми! Та нали това е семейството - заедно да преминава през сериозните предизвикателства на живота - болести, безпаричие, оптимизация на разходите, възпитание на децата. Ако те бие всеки път, когато се налага да решавате сериозен казус....как ще го живеете този живот?

# 78
  • София
Моя все още малко съпруг се опитва да ми внуши подобни идеи. Той ме тормози предимно психически. И това му е главната теза: "Ти си реши да изоставиш семейството!"
Б@си семейството, с ежеседмично тормоз.
Забелязала съм, че психологическите насилници до последно не пускат, като питбули са.

# 79
Роки, за теб само адмирации, уникална жена си, успех!

# 80
Бе,тя Роки,че е уникална ,уникална е,но това как се издържа?

# 81
  • София
Благодаря. Не мога да повярвам, че пуснах идеята "трябва да остана в жилището с децата" и се изнесох!
Но човекът си дойде май месец и каза че няма да мръдне.

# 82
Виждам че на всички мнението е едно,имам въпрос няма ли някакъв шанс за поправка,понеже както се казва -човек осъзнава какво има когато го изгуби и се осъзнава

# 83
  • here and now
Да, човек се осъзнава и когато (ако) получи изгубеното, пак започва да си се отнася така с него.
Видяло се е, че ти се стои с този човек. Пожелавам ти да оцелееш.

# 84
Виждам че на всички мнението е едно,имам въпрос няма ли някакъв шанс за поправка,понеже както се казва -човек осъзнава какво има когато го изгуби и се осъзнава

Не живей в заблуда. Ще платиш скъпо.
Не се поправят такива хора.
Бягай и не се връщай!
Имам 2 познати жени, от състрадание и сляпа любов, с надеждата, че ще ги променят, се омъжиха за лежали в затвора.
И двете са разведени, негодниците са с други жени. Едната я изгониха от работа, защото нейният организира кражба, в която и тя беше замесена с информация.
Другата остана на улицата, след като цял живот си даваше парите за семейството и децата.
Негодници са и нищо добро не те чака с такива хора.

# 85
Променя се. Нарича се тотална деградация. Опасна е за околните и особено за невинни деца.

# 86
  • Варна
Едно си баба знае, едно си баба бае.  Същият въпрос зададен отново, след като всички й отговорили по един начин, ама явно не я устройва. Загубена кауза.

# 87
Ти искаш да се върнеш и искаш някой тук да ти валидира решението. Ами като искаш да те бият и може би убият - връщай се.

Щом си се хванала със затворник, явно ценностните ви системи са подобни. Не са много жените, които ще живеят с някакъв агресивен маргинал, но ето ти си такава. Няма да срещнеш много подкрепа тук.

# 88
Това може да се случи  но с Нормален човек.
Твоят, и да се осъзнае какво е загубил, няма да промени злобата си, агресията към теб и изобщо не проумявам как жена, може да търпи такова отношение?

# 89
Той ще те използва и ще те захвърли като непотребна вещ, няма да се осъзнае, че те е загубил. Ще намери друга балама.
Ти да не си в някоя секта и да изпълняваш Божия мисъл, да спасяваш изгубени души? Че моите познати и двете бяха, особено едната, много фанатизирана, това било мисия, той бил добър човек..... Close

Общи условия

Активация на акаунт