Човек променя ли се

• 9 736
  • 199
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Виждам че на всички мнението е едно,имам въпрос няма ли някакъв шанс за поправка,понеже както се казва -човек осъзнава какво има когато го изгуби и се осъзнава
Спокойно, ще се поправи. Сега те бие леко, никога не е късно да те пребие като куче или да те убие.

# 91
Авторке, ти очевидно нямаш много акъл в главата, ама не те ли е страх поне за детето? Утре ако бащата тръгне да го бие, ти ще си виновна.

# 92
имам въпрос няма ли някакъв шанс за поправка,понеже както се казва -човек осъзнава какво има когато го изгуби и се осъзнава
Гедам и не вярвам на ушите си Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 07:27 от Мила Атова

# 93
Знаете ли, винаги съм се чудила, ако един насилник осъзнае проблема и активно се лекува при психолог, дали има някакъв шанс да стане от него човек?
До сега за съжаление не съм чувала за насилник, който да си признае, че е такъв….

# 94
Виждам че на всички мнението е едно,имам въпрос няма ли някакъв шанс за поправка,понеже както се казва -човек осъзнава какво има когато го изгуби и се осъзнава
Не разчитай на това. Както вече писах в началото, положението може да се промени само към по-лошо. Ако се върнеш, с поведението си ще му покажеш, че нямаш нищо против да се държи зле с теб, и той ще продължи.

# 95
  • Варна
Да, има шанс към промяна. Към по-лошо. Пък ти като искаш да си затваряш очите, давай. Ти ще теглиш.

# 96
  • София
Аз пък се учудвам как авторката не съзнава, че уврежда и заплашва живота на собственото си дете, като го държи в такава опасна среда. Подсъдно е не само поведението на съпруга - за домашно насилие, но и на авторката, че не спасява детето си от това. Домашно насилие е и детето да гледа физическо и психическо насилие.

И доказателството за горното:

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 102 ОТ 2009 Г., В СИЛА ОТ 22.12.2009 Г.)

Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 66 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2023 г.) Домашно насилие е всеки акт на физическо, сексуално, психическо или икономическо насилие, както и опитът за такова насилие, принудителното ограничаване на личния живот, личната свобода и личните права, извършени спрямо лица, които се намират в родствена връзка, които са или са били в семейна връзка или във фактическо съпружеско съжителство или в интимна връзка.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 66 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г.) За психическо насилие върху дете се смята и всяко домашно насилие, извършено в негово присъствие.
(3) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г.) Актовете по ал. 1 и 2 може да се извършват чрез действие или бездействие

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 08:27 от Sharky*

# 97
И аз се чудя. Дали е още много млада и неопитна, дали и преди е живяла в подобна среда и я приема за нормална?

# 98
  • София
Най-вероятно е нямала здравословен пример със семейството, нали каза, че и двамата са без родители.

# 99
Да, вярно. Вероятно затова толкова напира да се върне при насилника, да има детето им семейство.

# 100
Вие не сте нормална!Какво семейство е това в което бащата бие майката!
Такъв живот ли искате за детето си?Колко човека още да ви кажат,че щом е посегнал веднъж,ще посегне пак.И пак вие ще сте виновна,защото не сте избягали навреме.

# 101
Има една много подходяща тема за казуса на авторката - трета по ред е в раздела - Домашното насилие.
Може да прочете и пише там. Ще й е полезно.

# 102
Това което съм написала просто са мои мисли дали наистина това е редно.Решила съм отдавна че няма да се върна при този човек.Отделно и за неразбираемите му манипулации,казва че не ме е бил,само ме бутнал,опитва да ме убеди че ситуацията се е случила в дадена стая по един начин а аз много добре знам как се случи всичко.Незнам с каква цел се опитва да ме убеди е нещо което зная че не е истина и да пресъздаде ситуацията,дали това е част от манипулацията

# 103
Как не знаеш с каква цел опитва да те заблуди? Иска да изкара себе си невинен, а теб - луда. Класика в жанра. На колко години сте все пак с този хубостник? Ако си още млада, има шанс да се научиш да изискваш от околните уважение към себе си и да не се хващаш за всеки срещнат като удавник за сламка. Ако толкова се притесняваш, че детето ти трябва да има семейство, майка и дете е семейство, разбери го. Ако някога срещнеш свестен мъж, който да уважава и приема теб и детето ти, може да се съберете. Ако не, здраве да е.

# 104
Млада съм и той затова си мисли че може да ме манипулира по всякакъв начин.Кара ме да вярвам в ситуация, която се е развила по съвсем друг начин,това се случва за втори път,първия път реших че може да се бърка защото е бил ядосан и да не помни или от алкохола но явно това го прави съвсем умишлено за да ме накара да се съмнявам в себе си

Общи условия

Активация на акаунт