Човек променя ли се

• 9 752
  • 199
  •   1
Отговори
# 105
Това което съм написала просто са мои мисли дали наистина това е редно.Решила съм отдавна че няма да се върна при този човек.Отделно и за неразбираемите му манипулации,казва че не ме е бил,само ме бутнал,опитва да ме убеди че ситуацията се е случила в дадена стая по един начин а аз много добре знам как се случи всичко.Незнам с каква цел се опитва да ме убеди е нещо което зная че не е истина и да пресъздаде ситуацията,дали това е част от манипулацията
И от алкохола, и от опитите му за манипулации е. Аз даже много бих се замислила дали и детето да му давам да вижда, не те съветвам да ги оставяш сами, без твое присъствие и то само на публично място.

# 106
Разбира се, че го прави умишлено. Не се поддавай.

# 107
  • София
Манипулира те, главното, за да не отидеш в полицията. И да се извадиш медицинско. Че тогава вече жална му майка.

# 108
Чудя се просто информативно,дали има хора при които ако този проблем е насаден от детството да кажем и с консултации от психолог това нещо се променя

# 109
Просто информативно - в цялата тема няма нито едно мнение, което да ти хареса.
Още колко жени трябва да ти кажат, че промяна има, ама към по - лошо?
Ако се върнеш не те чака нищо добро, но това ще е решение за твоя живот. За това дете изобщо ли не мислиш? Или ще го използаваш за удобно оправдание за да се върнеш при насилника?

# 110
Кой проблем, Даная?

Аз съм живяла в недобра среда като дете. С втори баща, викове, бой, заплахи, махнах се в първия момент, когато можах.
По твоята логика трябваше да съм се насадила на някой затворник да ме бие и да репликира семейната ми среда. Ами не съм. Никой не ме е пипнал повече, детето ми е страхотно, умно и оправно, имам стабилна професия, емигрирах, втора емиграция обмисля.
Изобщо далеч съм от проблеми като твоите въпреки това, което съм преживяла в детството.

Не съм се консултирала с психолог, никога не съм изпитвала нужда, винаги съм знаела какво искам и търся. Ако ти имаш нужда от чужд поглед върху твоята ситуация, направи го.

# 111
Ти си търсиш причина, за да се върнеш при него. Върни се, ние не можем да те спрем. Но, помни, че когато детето види, как тате бие мама психиката му се съсипва. От страх, от безсилие, от безизходица. Това ще се отрази на живота му, като по-голям, защото на първо време няма да смее да се защитава, на второ време няма да показва чувства, след това и в семеен план ще е същата. Ако искаш да му разбиеш живота, давай, ти си!

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 06:29 от Несериозна

# 112
Нямам никакво уважение към хора, които доброволно се подлагат на такъв тормоз и рискуват живота, здравето и психиката на децата си.

# 113
  • София
Работата с психолог само влошава нещата! Пред психолога той се изкарва жертва, ах аз горкия, а реално продължава и дори ескалира. Освен това, се научават на още по-голяма манипулация. Личен опит.

# 114
Всъщност самите жертви според мен имат нужда от психолог, защото имат проблеми със самоуважението и автоматично приемат да бъдат бити, вярват на внушенията.

Имат нужда да се научат да обичат себе си и да се поставят на първо място.

# 115
Чудя се просто информативно,дали има хора при които ако този проблем е насаден от детството да кажем и с консултации от психолог това нещо се променя
Не, няма да се промени, не си прави експерименти. Мисли за детето си, то има нужда от теб.
Веднъж написа, че не искаш да се връщаш при този мъж, обаче по всичко личи, че всъщност искаш. Може би наистина ти трябва да се консултираш с психолог, който да ти отвори очите колко глупаво и опасно нещо е връщането при насилник, след като веднъж си се отървала.

# 116
  • Пловдив
Добре де, ти сама виждаш, че колкото повече седиш с него, толкова по-лошо става. Насилието ескалира. Е началото те е бутал, после шамар, накрая ритници и побой.
Прочети за фазите на раздяла с насилник. Първо са гневни и твърдят, че ти си виновна, че си ги предизвикала, много ти знаела устата и не искат да те виждат. След известно време, като видят, че не могат да те изкарат виновна, обръщат плочата и почват да обвиняват себе си, защото знаят, че това искаш да чуеш, не че наистина съжаляват. Помни!- тези хора са дълбоко убедени, че ти си ги предизвикала и си получила, каквото заслужаваш!!!!!
Скоро, ако не се върнеш, ще излее върху теб всичкия си гняв, може да започне да те заплашва, да те следи, може и отново да пострадаш. Само изчакай и ще видиш, че съм права!

Имаш си насилник като по учебник!

# 117
Ти си имаш семейство вече и това е детето. Бащата ако желае, ще бъде баща, ще вижда детето и ще плаща издръжка.

Не мога да разбера за пенис ли става дума в тази тема или за финансови проблеми, та е толкова важно да се събереш с удушвача. От дом ли си, как така нямаш семейство? Сори за директността.

# 118
Вече съм сигурна, че темата е анкета.  Такова натискане и припиране не е реално просто.

# 119
Поредно брутално насилие върху 24 год. жена:
https://trafficnews.bg/krimi/poredno-brutalno-nasilie-varhu-zhena-plovdiv-287773/

Общи условия

Активация на акаунт