Думи и изрази, които използваме неправилно

• 133 153
  • 3 064
  •   1
Отговори
# 2 760
Да, защото едновременно е и стойност (число), и цифра (знак).

# 2 761
  • София
"Тази снимка, дали се е случила?" - преди малко го чух от уникалните водещи по btv.

# 2 762
Това случване се превърна в такъв паразит, че... Чудя се само дали хората, които постоянно случват нещата, са малоумни, или просто не мислят, когато говорят.

# 2 763
"Случвай! Сбъдвай! Усмихвай!" и производните са ми в топ 3 на най-неприятни пожелания.

# 2 764
  • Glasgow
И любимото ми "Бъди!"
какво изобщо значи това 😅🤷🏻‍♀️

# 2 765
Мен ме дразни "това ме докосна".

# 2 766
Това случване се превърна в такъв паразит, че... Чудя се само дали хората, които постоянно случват нещата, са малоумни,

Любимото ми беше, когато трябваше някакъв мост ли, магистрала ли беше, да се случи.

# 2 767
  • София
И "това ме усмихна". Както и "направи ми деня" и прочие буквални преводи.

# 2 768
  • София
Любимото ми беше, когато трябваше някакъв мост ли, магистрала ли беше, да се случи.

Един наш голям писател цял град случи, та някакъв мост ли да не може. И то не Тутракан или нещо от сорта, да речеш, а цяла Варна се случи, и то през зимата. Щото лятото да се случват разни градове си е в реда на нещата, ама зимата?!  
Една квачка във фейсбук пък беше случила бебе. Не ѝ се беше случило на нея дори, тя го беше случила.

# 2 769
  • Glasgow
Може ли малко разяснение за случването на бебе? Родила е? Или е била на кръщене?

# 2 770
  • София
Родила го беше, наред с други случени неща през годината. В края на декември всички си правим равносметка какво сме случили, какво на нас са ни случили, какво ни е усмихнало, дали сме се сбъднали и така.

# 2 771

Ами да, много е двусмислено. Къде точно те докосна? Душата ли, ръката ли, задника ли...
Важно е да се знае!

Леле, това с бебето... Очаквах да е акушерка или репродуктивен специалист, а то...

# 2 772
  • Glasgow
Случи ми се бебе по скоро момента със зачеването Simple Smile я се случи, я не

# 2 773
  • София
В миналото са казвали за бебе роди се, даже намери се, сполучи се (от сполука) и подобни. Логиката е била, че до раждането на едно бебе и в първите му дни хората са били несигурни. Не са казвали родих, защото е било съдба дали ще се роди живо и здраво.

Иначе конкретната може да го е направила случайно и затова да го е случила.

# 2 774
Тогава ѝ се е случило бебето, не тя да го е случила.
По принцип този глагол предполага нещо, което те е застигнало без твое участие.
То там е смешката, де.

Общи условия

Активация на акаунт