Думи и изрази, които използваме неправилно

• 133 049
  • 3 064
  •   1
Отговори
# 2 835
  • Пловдив
Аз лично чух по радиото, през 90-те ще е било, как една искаше поздрав с песента на "Куин" "Америка". Като я запя - "It's a miracle".

# 2 836
# 2 837
  • София
Веднага ще добавя и Freestyler Ракамакафон Simple Smile

# 2 838
  • Glasgow
Тази и аз така я пея😅
А началото на "jump around" на House of pain- "макероп макерен"😅, не съм търсила какво реално се пее, да се оправят, аз го чувам така

# 2 839
  • София
Тази и аз така я пея😅
А началото на "jump around" на House of pain- "макероп макерен"😅, не съм търсила какво реално се пее, да се оправят, аз го чувам така
Дори не се бях замисляла, че сигурно не се пее "макероп макерен лет ми дъ ген" Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 13:04 от Ahoney

# 2 840
Едно време, 'га бяхме млади, доста трудно се намираха оригиналните текстове. Аз лично съм си играла с касети на play/pause сама да си свалям текстове. А понякога май ги публикуваха в списанията от типа на Браво? 🤔 Не помня вече, старост - нерадост.

# 2 841
  • Glasgow
То и да има текстовете, ако не го чувам така- си го пея по моему 😅
От на Майкъл Джексън Smooth criminal песента припевът бил "Annie are you ok"...как пък ли не, за мен винаги ще е "Ени качуоки, ени качуоки, ая уокии" 😅а и самите нейтив спийкърс може да произнасят различно, тази италианка има онлайн уроци по английски и има понякога скечове дето сама играе и британка https://youtu.be/LExUBfYqsSI

# 2 842
  • София
Аз пък винаги ще вярвам, че става дума за някаква Ани Аджимоки.

# 2 843
  • Glasgow
🤣🤣🤣

# 2 844
  • София
Преди малко в "Кой да знае?" - "Ако обръснем косата си...".

# 2 845
Интересно. Бръсне се брадата /а не бузите/, бръсне се мустака/а не над горната устна/, а в споменатия пример сякаш е по-правилно "обръсне главата". Или не?

# 2 846
  • София
Преди години брат ми цитира анонс на диджей: И сега песента на група Тото "Дръж въжето" - Hold The Line
Оттогава в семейния фолклор песента е известна с това име Simple Smile

Във ФБ има група "Когато бях малък/ка, мислех, че...." Смяла съм се със сълзи на невинните детски изобретения, когато не разбираш текста. Любимото ми е: "Вятър колисти в гора тъповей" "Посеяла баба Мечо кара леща (вместо "на чукара леща")

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 15:02 от Cuckoo

# 2 847
# 2 848
  • Пловдив
Имаше и "детство мое, наръсено етажно". И до днес си я пея така.

# 2 849
Имаше и "детство мое, наръсено етажно". И до днес си я пея така.
Мислех, че съм единствената, която чува така текста, при това уж имам слух, занимавала съм се с музика. Години наред се опитвах да разбера какво е това "наръсено" детство и едва когато видях написан текста, разбрах, че е "на ръст едноетажно" Ами въобще не го пеят така.

Общи условия

Активация на акаунт