Думи и изрази, които използваме неправилно

• 125 522
  • 2 867
  •   1
Отговори
# 2 850
  • София
Аз пък винаги ще вярвам, че става дума за някаква Ани Аджимоки.

# 2 851
  • Glasgow
🤣🤣🤣

# 2 852
  • София
Преди малко в "Кой да знае?" - "Ако обръснем косата си...".

# 2 853
Интересно. Бръсне се брадата /а не бузите/, бръсне се мустака/а не над горната устна/, а в споменатия пример сякаш е по-правилно "обръсне главата". Или не?

# 2 854
  • София
Преди години брат ми цитира анонс на диджей: И сега песента на група Тото "Дръж въжето" - Hold The Line
Оттогава в семейния фолклор песента е известна с това име Simple Smile

Във ФБ има група "Когато бях малък/ка, мислех, че...." Смяла съм се със сълзи на невинните детски изобретения, когато не разбираш текста. Любимото ми е: "Вятър колисти в гора тъповей" "Посеяла баба Мечо кара леща (вместо "на чукара леща")

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 15:02 от Cuckoo

# 2 855
# 2 856
  • Пловдив
Имаше и "детство мое, наръсено етажно". И до днес си я пея така.

# 2 857
Имаше и "детство мое, наръсено етажно". И до днес си я пея така.
Мислех, че съм единствената, която чува така текста, при това уж имам слух, занимавала съм се с музика. Години наред се опитвах да разбера какво е това "наръсено" детство и едва когато видях написан текста, разбрах, че е "на ръст едноетажно" Ами въобще не го пеят така.

# 2 858
Аз го чувах "навъсено"

# 2 859
  • Пловдив
А, единствената. То така си се чуваше. Grinning

# 2 860
  • Glasgow
Имаше една група във Фб "Режисьорна дублажа Трендафил Канемски" и много такива изрази имаше😅

# 2 861
Институт по метеорология КАМБАН

# 2 862
  • София
Дъщеря ми в детската подготвяха някаква песен и се прибира и пее "Думи и без лебеди от лед" и ние се чудим какви са тези лебеди. Казва всичко, което знае и не можем да намерим песента. Оказа се "Думи по-целебни и от лек", но се обадих на учителката да питам коя е песента.

П.С. чак сега разбрах, че детството не е наръсено. Нали по-късно ръси с пипер филия от хляба чер.

# 2 863
В една песен на Шер винаги чувам (грешно разбира се ) да пее за surface sex.  Ако никой не го е чул това, ще го намеря за доказателство.   Simple Smile

# 2 864
А "Софийски кестени увират" ?

Общи условия

Активация на акаунт