“Мамин син”

• 13 907
  • 215
  •   1
Отговори
# 90
Абе, като кажете така- то си проличава,  и подобни, излиза, че много жени не разбират и са глупави. А реално не винаги е точно така…
Значи всяка разведена жена, вкл и аз съм глупава, че съм се захванала с мъж, с който ще се разведа!😂😂😂

# 91
  • София
За месец, два или година си проличава какъв е човека. От там нататък е личния избор на другия, да остане или да си тръгне.

Докато цялата отговорност се прехвърля на избора на жената, безотговорните мъже ще стават все повече. "Аз съм си такъв, да не си ме избирала". Много удобно. Време е да се потърси отговорност и на тях. Че накрая няма да е въпрос на избор, защото избор няма да има.

# 92
Лъвичка, топ изказване! Simple Smile

# 93
  • София
Да, действително и той е виновен, че се поддава на манипулация и явно така му е удобно, защото остава вечният тийнейджър, който е зависим от мнението на мама и явно и не иска или няма зрялостта да създаде собствено семейство и се крие зад майка си, която уж имала най-много нужда от него.
А доколко аз да съм "виновна", че съм се хванала с него - ами всяка нормална жена търси и вижда първо позитивното у мъжа. Имал е други качества, харесали сме се. Но когато разбрах пълния замах на влиянието на маминка, избягах през глава както вероятно са направили и другите жени преди мене.

# 94
E ако си го харесваш винаги може да опиташ да го превъзпиташ, маминото синче поне е податливо на влияние по определение.

# 95
А аз си мисля, че всеки, Хайде, почти всеки мъж може да изглежда в очите на другите мамин син. Особено децата, родени в новото хилядолетие са свръхобгрижвани. Аз чета предимно учебни теми, изключително са ми били полезни. Обаче, погледнато отстрани, от какъв зор майки ще се "обучават" как ще редят желания в 7 клас, че и със схеми, ще проучват гимназии, школи и тн. После с университета е същото и докога така, мама все ще избира, решава, "записва". Разбира се и себе си слагам в това число, не съм по-различна, но осъзнавам, че една през друга се надпреварваме(образно казано) да обгрижваме и формираме мнение на по 180 +пергишини. (Е, моят не ги е стигнал) И предполагам, в един момент остава инерцията - яде ли, спа ли, на какво интервю ходи и тн. Дано се спрем, де. Не го пиша с лошо, но отчита факта, че днес децата уж по-умни, по-образовани, но симбиоза та с мама продължава доста дълго и има опасност да мине граница.

# 96
  • София
То е и така и не е така. Превъзпитава се ако искаш всеки ден да си пилиш нервите да водиш открита война с майка му.

# 97
За месец, два или година си проличава какъв е човека. От там нататък е личния избор на другия, да остане или да си тръгне.

Докато цялата отговорност се прехвърля на избора на жената, безотговорните мъже ще стават все повече. "Аз съм си такъв, да не си ме избирала". Много удобно. Време е да се потърси отговорност и на тях. Че накрая няма да е въпрос на избор, защото избор няма да има.

Е някой, насила ли ги кара жените да стоят в подобна връзка, че и деца раждат. Каква отговорност от човек, който "помага" вкъщи, а не участва активно в изграждането на семейство(много червена лампа, за мен). Ние избираме да "помагат", даже и за техните си деца помагат(компромис от наша страна, в името на семейството). В даден момент розовите очила се свалят, а дали ще видим и без тях, пак зависи от нас. Колкото по-рано, го прозрем толкова по-добре и с по малко компромиси и жертви от наша страна.

# 98
  • София
Отговорността се възпитава. Докато повтаряме, че жената е отговорна за избора си, но мъжът не е отговорен за поведението си, няма как мъжът да се научи да е отговорен. Иначе естествено, че е избор на жената да си тръгне, и че той е най-добре да бъде направен максимално бързо. Но не се ли възпитава отговорност в мъжете, тя няма да има особен избор. Ще имаме тръгващи си жени и мъже, свиващи рамене и отиващи при мама да ги опере. Но не и връзки.

# 99
От мамино синче на мамино синче, от алкохолик на безработник, от коцкар на фитнес маниак и на 35 годин' те питат кога ще имаш деца и що си толкова претенциозна. Няма нужда да се питаме какво си очаквала. Проблемът е, че много жени нищо вече не очакват.

# 100
  • out of space

Вие жените осъзнавате ли колко сте закачени към майките си.

Артистче, теб баща ти ли те е родил? Той ли ти е мил пишката, чел приказки и ам-ам пюренцето?
Той ли ти е треперил на всяко пръц и ох?
Той ли те е прегръщал със сълзи на очи при всяко....абе заеби...
Ядоса ме!

Вие, жените...и майка ти е жена, не те е донесъл чичо щрък.
Възпитана работа.

# 101
Абе не че нещо, ама мама е жена и аз съм жена. Някак има теми. А мъжът какво, аджеба, обсъжда с майка си ежедневно по половин-един-два и повече часа в денонощие от 24 часа с все съня - къде точно го боли десният яйчник ли?

# 102
Абе не че нещо, ама мама е жена и аз съм жена. Някак има теми. А мъжът какво, аджеба, обсъжда с майка си ежедневно...

И съпругата е жена. И свекървата е жена. Приказвайте си двете и оставете мъжете на мира.

# 103
Тоест, аз да питам  майка му какво да правим за яйчника ли?

# 104
Това, което е описала Лейди Роуз, е точно каквото си представям под връзка с мамино синче - усещането, че си във връзка реално с майката, че синът е някакво прокси в цялата работа и тя говори от неговата уста нейните мисли.
Нямала съм опит с точно такъв тип човек, нито като партньор, нито сред приятелите си, виждала съм близки връзки, но нищо, което да ме алармира.
Присъединявам се към казаното от Ери по-горе, всеки е тук, защото е бил закачен за майка си здраво и сигурно девет месеца, той артист като види отблизо поне една истинска пъпна връв да намине пак.

Общи условия

Активация на акаунт