Забременели след инвитро 53

• 49 738
  • 829
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, в 5 г.с съм и от няколко дни имам контракции, не са много силни, но стават по-чести с всеки изминал ден. Чувствам, че ми се пишка, съответно нямам урина, само разпъване и от това чувство и контракциите не мога да си намеря място. Пия но-шпа, но за кратко се успокояват. Имате ли такива симптоми и до колко могат да са опасни тези контракции? На ехограф съм на 19ти за сак и пулс в петък ще си пусна прогестерон и ЧХГ. Ходя на работа, лекар съм и работата е доста напрегната.

# 211
Ако контракциите са безболезнени (само стягане на корема), няма страшно. И аз бях с такива и преносих.
Ако се появи и болка, тичаш към спешното.

Едит: Не знам защо пропуснах, че става въпрос за 5 г.с., а не за 5 месеь... Тогава също са нормални такива усещания. За честите позиви за уриниране се консултирай с лекар. Прекалено рано е да се притиска пикочния мехур.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 09:19 от Лютиче 2.0

# 212
Благодаря много за отговора! 🙏Не са болезнени, само мехура го чувствам пълен. Просто зачестиха и се притесних. Лека бременност на всички и мечтите ни да се сбъднат! ❤

# 213
Аз имах такива симптоми, като чувствах и тежест ниско долу. Откриха ми цистит ( като до сега никога през живота си не съм имала )
Пуснете си микробиология за всеки случай
Благодаря много за отговора! 🙏Не са болезнени, само мехура го чувствам пълен. Просто зачестиха и се притесних. Лека бременност на всички и мечтите ни да се сбъднат! ❤

# 214
Здравейте, в 5 г.с съм и от няколко дни имам контракции, не са много силни, но стават по-чести с всеки изминал ден. Чувствам, че ми се пишка, съответно нямам урина, само разпъване и от това чувство и контракциите не мога да си намеря място. Пия но-шпа, но за кратко се успокояват. Имате ли такива симптоми и до колко могат да са опасни тези контракции? На ехограф съм на 19ти за сак и пулс в петък ще си пусна прогестерон и ЧХГ. Ходя на работа, лекар съм и работата е доста напрегната.

Чувството за недоизпишкване, пълен мехур, често уриниране с болка или без, парене, щипане, усещане все едно минават бръснарски ножчета ниско долу са симптоми на цистит. Пуснете задължително стерилна урина (урокултура) и микробиология, защото цистита се причинява от Ешерихия коли, а тази бактерия е опасна при бременност. В ранна г.с. сте така че има време да се изчисти. Действайте по-скоро, защото двете изследвания излизат за около 3-4 дни и през това време може да се засилят симптомите. Иначе много вода и евентуално добавки като Уринал акут, Неоренал и др, НО само след като са съгласувани с лекар.

# 215
Благодаря за отговора, утре ще дам стерилна и обща урина. Взела съм и Цистирен, който ще започна от утре докато излезе резултата, няма да ми навреди. В петък ще си пусна прогестерон, ЧХГ и записах час за АГ. Притесних се от тези контракции, защото и друг път съм имала цистит, но без контракции, може би чувството за неизпразнен мехур дразни и матката.

# 216
В начална бременност си има такъв симптом(с пишкането), защото матката почва да се разтяга, но все още не се е вдигнала нагоре и притиска мехура много.
От това разтягане са и контракциите и болките.Но не трябва да са силни. Нормално е да имате такива усещания, но трябва да ви види АГ, защото понякога същите симптоми не са на добро. Не се притеснявайте, просто идете на преглед. Simple Smile

# 217
Здравейте, контракциите и разпъването не са от цистит пуснах стерилна урина и други изследвания. От 08.02  съм с кафеникаво зацапване, което днес се засили. Бях на ехограф, видя се плоден сак и жълтъчен мехур в 5 г.с съм и казаха, че е рано да се види ембрион. Не казаха да има отлепване на сака и не се знае от къде е кървенето. Изписаха ми Но-шпа 3х2, инжекции прогестрон, заедно с вагиналните глобули и две инжекции хориомон през ден. ЧХГ-то ми вчвра беше 20 900 IU/L и прогестерона ми е 74.800nmol/l. Сега ще лежа повече и другата седмица ще съм на ехограф да се види за ембрион и пулс. От както започна кървенето разпъването в корем, контракциите намаляха, сега имам лека болка и тежест долу като при ПМС. Имали ли сте такова кървене и как са протекли при вас нещата?

# 218
Raqq,
Здравей! Аз също имах зацапване около 5 6 седмица. Зацапваше ми околното 20 дни, като един от пътите беше червена кръв, което не било хубаво. Ходих на лекар често, за да ме гледа. Пиех Дицинон таблетки, витамин Ц и чай. Около седмица след таблетките ми спря и кафявото течение.
Доста си почивах през това време.
Относно прогестеронът, след трансфер имам до 12 седмица по една инжекция овитрел 250 веднъж седмично, а иначе имам утрогестан 3х2 вагинално и 3х1 през устата.
Това е. Успех!

# 219
Единственото , което ми помогна след такова зацапване в ранна бременност беше слагането на Хориомон всяка седмица. Единствено след него ми спираше зацапването и се появяваше пак след седмица, когато слагах отново от него. И това продължи горе долу докато не се оформи плацентата.

# 220
Изчетох поне 7-8 теми назад, когато забременях и бях със зацапване. Моето продължи до 11-та г.с. Треперех да отида до тоалетна. Имах немалко загуби преди да родя и постоянно очаквах най-лошото. Не се случи, случи се най-хубавото - родих близнаците в 38-ма седмица.
При мен кафявото зацапване премина в червено, после пак в кафяво. По едно време като спря пък се притесних защо спря? Луда работа.
Оказах се с нисък прогестерон и хематом. Реално след като вдигнах прогестерона, кървенето беше от хематомът, което беше хубав знак, че се резорбира.
Съветът ми е да пускате често прогестерон, и да ви следят на УЗ. Аз ходех през няколко дни. Много почивка- само до вц ставате. Ядете легнала, дейност - нула от Вас, за да сте спокойна, че каквото зависи от Вас сте го направили.

# 221
Аз в Надежда,плащах на ембрион за ПИД.

Анонимен мен нещо друго ме обърква във вашата ситуация. Казахте че ембриончето е изследвано генетично - за ПИД ли става въпрос?
Правила съм ПИД в Щерев и поне там резултата излезе след около месец. Струва ми се че при вас резултата е излязъл доста по-бързо, та за какъв вид генетично изследване става дума? Също така в Щерев цената за ПИД на до 4 ембриона е същата като тестване на 1. Надявам се че ценоразписа в Надежда е оформен по друг начин след като очаквате да има още ембриончета за тестване.

# 222
Аз в Надежда,плащах на ембрион за ПИД.

Анонимен мен нещо друго ме обърква във вашата ситуация. Казахте че ембриончето е изследвано генетично - за ПИД ли става въпрос?
Правила съм ПИД в Щерев и поне там резултата излезе след около месец. Струва ми се че при вас резултата е излязъл доста по-бързо, та за какъв вид генетично изследване става дума? Също така в Щерев цената за ПИД на до 4 ембриона е същата като тестване на 1. Надявам се че ценоразписа в Надежда е оформен по друг начин след като очаквате да има още ембриончета за тестване.
Здравейте,
Прилагам документа от изследването.

В Надежда цената е:
   325 лв.   Съхранение на ембриони/яйцеклетки - до 6 месеца;   
   680 лв.   PGT с NGS на 1 ембрион;
   380 лв.   Замразяване до 2 ембриона.

ПП: Здравейте отново,
Върнах се от преглед и се оказа, че имам още 5-6 нараснали фуликулчета за вадене и още 2 по-малки. Говорихме с лекарката и решихме да направим новата пункция до 2 дни, а после ще направим и трансфер с вече готовото ембрионче. Увери ме, че медикаментите и досегашната, а и бъдещата втора пункция няма да се отразят негативно на трансфера...

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 17:02 от Анонимен

# 223
Здравейте. Радвам се да се запиша тук. Relaxed
Вие имали ли сте цистит и какво правите? Ще се радвам да споделите.
Аз от новобремените и все още не съм наясно смного неща.
Лека и спокойна бременност на всички! Flowers Hibiscus

# 224
  • София
Фрида, при цистит или съмнения за такъв- лекар.

Общи условия

Активация на акаунт