Мами с термин Март 2024

• 58 831
  • 817
  •   1
Отговори
# 225
Аз за 20-22 г.с. още не съм запазила. В идващата сряда съм на ФМ иначе аз съм почти в 16 г.с., но нищо не съм качила, а не е да не си хапвам 😂😂😂 И това ще стане. Хич да не се страхуваме, че ще останем слаби 😂😂😂

А за раждането мисля, че предпочитам секцио.

# 226
За раждането си казах, че няма да го мисля, каквото дойде. Дали естествено или секцио....едва ли е песен. 😅 Аз съм качила 3 кг., а съм в 13та седмица. Бях 66 кг. Каквото такова.  После ще се отслабва, няма начин. 😅

# 227
Раждането е каквото дойде според момента. Иначе аз бих искала естествено с епидурална, така родих 2016 и така мога да родя още десет 🤭🤣Колкото до възстановяването тогава качих 25 кг и ми беше доста тежко 😔 Надявам се сега да не е точно така, за сега в 15+2 съм +2кг.

# 228
Аз съм почти в 15 г.с., вече доста си ме и усещат че има нещо. People Baby Sweat Smile А, и от 48 кг вече съм 51. Не се ограничавам, но покрай работа все има някой друг коментар “оформила си се”, “така си по добре”, “хапни си”.. Sweat Smile Хващат ме лудите.

# 229
Аз съм 13+2 и не съм качила все още килограми, дори ми казват, че съм отслабнала, но съм имала "подозрително коремче". За момента минавам с оправданието, че съм се подула или се крия с по-широки блузи.
За раждането - искаше ми се нормално, но заради диоптър на границата може и да ми се размине, но като цяло съм на мнение, каквото такова, важното е бебето да е добре.
 Смятам да ходя на втора фетална морфология някъде 20-23г.с, но си чакам резултата от БХС, че да се ориентирам по-добре в ситуацията и да знам за кога да си запиша час.

Има ли някоя мама, която да е на утрогестан и да го спира или наскоро да го е спряла? Мен ми го намалиха и следващата седмица вече няма да слагам, но ме е страх и се чудя дали да не продължа още някоя друга седмица 2×1...

# 230
  • София
Аз бях на инжекции Прогестан и вагинално прогестан. Още в 12та ми дадоха зелена светлина репродуктувните да го спирам, но с АГто решихме да е постепенно. Първо спрях инжекциите, а седмица по късно вагиналните. Принципно след като се образува плацентата, тя произвежда прогестерона и няма нужда от синтетичен, което се случва към 10та-12та г.с. Така че спирай смело, и ако случайно прокървиш може би пак ще ги почнеш.
Аз съм 13+2 и не съм качила все още килограми, дори ми казват, че съм отслабнала, но съм имала "подозрително коремче". За момента минавам с оправданието, че съм се подула или се крия с по-широки блузи.
За раждането - искаше ми се нормално, но заради диоптър на границата може и да ми се размине, но като цяло съм на мнение, каквото такова, важното е бебето да е добре.
 Смятам да ходя на втора фетална морфология някъде 20-23г.с, но си чакам резултата от БХС, че да се ориентирам по-добре в ситуацията и да знам за кога да си запиша час.

Има ли някоя мама, която да е на утрогестан и да го спира или наскоро да го е спряла? Мен ми го намалиха и следващата седмица вече няма да слагам, но ме е страх и се чудя дали да не продължа още някоя друга седмица 2×1...

# 231
Здравейте, момичета! Аз съм в 13г.с., минахме първа фетална и БХС, но освен липсата на апетит ме мъчи ужасно главоболие. Някоя от вас дали страда от същото и освен Парацетамол има ли друга тайна за справяне с това?

# 232
  • София
Аз имам някои такива дни. Честно казано много трудно се справям, защото Парацетамол не ми действа. Единственото, което носи временно облекчение и студен компрес. Взимам едно замразено пакетче от фризера, увивам го в кърпа и сменям на челото, слепоочията и врата
Здравейте, момичета! Аз съм в 13г.с., минахме първа фетална и БХС, но освен липсата на апетит ме мъчи ужасно главоболие. Някоя от вас дали страда от същото и освен Парацетамол има ли друга тайна за справяне с това?

# 233
Аз съм на Циклогест вагинално 2"1 от 7-8г.с . Сега съм 15+2 и ми казаха 16 седмица да ги спра без никаква схема. Надявам се да не прокървя .

# 234
От три дни ме мъчи ужасна мигрена, днес имам и ученичка, цяла седмица тичам и не знам къде се намирам. За болката пия само Биолектра магнезий, лимонов сок, и вечер спя на пълна тъмнина и тишина, но снощи от болка въобще не мигнах. Много неприятно, но търпя и гледам като почивам дa си правя масажи на главата. Не пия болкоуспокояващо.

# 235
И аз последните дни съм с главоболие...пих само единия ден парацетамол. След като не помогна, реших изобщо да не пия повече. 😅

# 236
На мене от 10та започнаха да ми намалят прогестерона. Първо инжекциите, после и утрогестана постепенно. До края на 12та ми спряха всичко.

# 237
Здравейте дами, включвам се в темата.
На 36 г. съм, първа бременност след инвитро.

Тази седмица минах ранна ФМ + БХС. На датата на прегледа спрямо първи ден от последен МЦ бях в 11 г.с.+6, според калкулатор за инвитро в 12 г.с.+5, а от прегледа излезе, че плодчето отговаря на 13 г.с.+3.
Искам да запиша час за следващата ФМ в 20та седмица и сега не знам кои данни да взема като изходна точка. Има ли някой от вас, който е имал подобно разминаване и как се изчислявар седмиците от тук нататък?

Първата ми женска консултация е чак на 02.10 (което вече също ми се струва много напред във времето, ако приема, че в момента съм 13 г.с.+), а искам да запиша час за ФМ от сега, за да съм сигурна, че "ще хвана ред".

# 238
  • София
Следващата фетална е нежду 20та и 23та г.с  така че ако вземеш за отправна точка последния цикъл и според него запишеш в 20та, би трябвало все да си в срок.
Здравейте дами, включвам се в темата.
На 36 г. съм, първа бременност след инвитро.

Тази седмица минах ранна ФМ + БХС. На датата на прегледа спрямо първи ден от последен МЦ бях в 11 г.с.+6, според калкулатор за инвитро в 12 г.с.+5, а от прегледа излезе, че плодчето отговаря на 13 г.с.+3.
Искам да запиша час за следващата ФМ в 20та седмица и сега не знам кои данни да взема като изходна точка. Има ли някой от вас, който е имал подобно разминаване и как се изчислявар седмиците от тук нататък?

Първата ми женска консултация е чак на 02.10 (което вече също ми се струва много напред във времето, ако приема, че в момента съм 13 г.с.+), а искам да запиша час за ФМ от сега, за да съм сигурна, че "ще хвана ред".

# 239
Тази в 16 г.с. няма ли да я правиш?

Отправна точка вземи тази, която ти казва това АГ, но съм сигурна, че това не е тази на бебето. Както ние сме различни на ръст и килограми, така и бебетата са различни. Иначе щяха всички да са 50см, 3кг. Но има дребни и едри бебета.. това ми е обяснила моята АГ. Моето бебе също е няколко дни по напред, но аз се съобразявам със седмицата спрямо МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт