Мами с термин Март 2024

• 58 820
  • 817
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм на фетална морфология утре, ще бъда 13 + 5. За тази в 16та седмица не сме говорили с моя АГ. Може утре нещо да ми каже. Знам, че трябва да бъдат 3 на брой, но ако каже 4 ФМ веднага ще направя 4 без да се замисля. 😅

# 241
Докторът, който направи феталната каза следващата да бъде в 20та седмица, така че тези инструкции ще следвам.
Оценката от ФМ и БХС е нисък риск, като докторът няма препоръки за нищо допълнително, но за собствено успокоение тази седмица ще направя пренатален тест.

До по миналата седмица ме следеше моят репродуктивен лекар, получих силен кръвоизлив в 6 г.с. с хематом и сериозно отлепване, нещата бяха рискови и не смеех да записвам часове за нищо напред. Сега нещата се закрепиха и започнах да се притеснявам дали не закъснявам с прегледи, изследвания и всичко останало (до момента нямам пускани никакви).
Като записах час за първа ЖК излизаше, че според цикъла на датата на прегледа ще съм 14 г.с., а сега според ФМ ще съм 16 г.с.
Малко ми е объркано всичко все още 🙂

Тази в 16 г.с. няма ли да я правиш?

Отправна точка вземи тази, която ти казва това АГ, но съм сигурна, че това не е тази на бебето. Както ние сме различни на ръст и килограми, така и бебетата са различни. Иначе щяха всички да са 50см, 3кг. Но има дребни и едри бебета.. това ми е обяснила моята АГ. Моето бебе също е няколко дни по напред, но аз се съобразявам със седмицата спрямо МЦ.

# 242
Аз съм със ЗЕТ и си изчислих седмиците с калкулатор, според датата на трансфера и по него се водя.
Иначе мъничето върви едричко и го изкарват че е по напред с няколко дена.

# 243
Момичета, задължително ли е да пускам изследвания на гладно? Искам да си направя за витамин D, B12, фолиева, Mg и Fe.

# 244
Препоръчително е. До към 9:30 най-късно.

# 245
Аз пуснах за Витамин Д и Б12 в 17.00 часа и вече бях яла два пъти. 😅 В лабораторията ми казаха, че няма проблем.

# 246
Мами , колкото и глупаво да прозвучи .... Бях на гости сядайки два пъти на тоалетната чиния тя се размести и при разместването седнах по-надолу като разтрисане  . Не знам как да го обясня , все едно да шофираш и да влезеш в дупка. Притеснявам се да няма нещо. В 7гс бях с отлепяне , което отмина , но с тази история ... Четох ,че има момичета падали по стълби и нещо не се е случило. Какво мислите ?

# 247
Ако нямаш болки или кървене, би трябвало всичко да е наред.
На този етап вече е доста по трудно да се получат отлепвания.

# 248
какво може да се пие за главоболие

# 249
Парацетамол

Има ли още мами, които са приключили с гаденето и повръщането? И в коя седмица им се е случило "чудото".
При мене положението продължава да е все така зле. В 13+5 съм вече. Disappointed Relieved

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 19:53 от geizer

# 250
При мен. В 13 седмица и няколко дни окончателно приключи всичко с гаденето и повръщането. В момента повръщам само при пътуване по завои.
Нямам болки в корема, придърпвания и т.н.
Главоболието, за което бях абонирана преди 🤰, в момента хич го няма. За 16 г.с. и половина ме е боляла глава броени пъти.

Като неприятни симптоми са косопад и запек. И увеличен апетит. 🐷

# 251
И аз го имам запека, ама какво ли и ям...
   Охх, дано да свършва вече тази мъка. Confused

А ти си хапвай. Бебока трябва да расте. Hug

# 252
Аз от 1 седмица имам огромен апетит към портокали, фрешове и сок от портокал. А никога не съм обичала. 😅 Днес без да се усетя...отиде цял шоколад. 😅 Месо не бях яла много отдавна, вчера и днес обаче хапнах пилешко. Като тръгнах на работа започнах да ходя много и това ми пооправи малко положението със запека. Иначе и аз страдах....

# 253
Пуснах си изследвания на гладно .....
Всичко Ок, ама това желязо много ме притесни.
Някоя от вас дали се е сблъсквала с подобно нещо, опасно ли е за бебето ? Пия фолиева и до миналият ден флеб0дия.

# 254
За мен и Б12 е много ниско. АГ какво ти каза?

Общи условия

Активация на акаунт