Мами с термин Март 2024

• 58 543
  • 817
  •   1
Отговори
# 480
Аз отидох на фетална, поради тази причина.
Феталните са най-важните прегледи.
БХС - то е статистика, а ПренаТест и другите подобни - резултатни.
Отидете си на обстойна фетална при добър специалист!
Въпреки, че апаратурата на следящият ми доктор е много добра и всеки рутинен преглед е между 20-30мин, аз пак държах да си отида на второ и трето мнение.
Аз закъснях за второто мнение за фетална и бях в 14 г.с, видя се бебчо - прекрасно и пола.
Нищо, че сте в 17 г.с отидете, втората фетална е между 20-22 г.с.
Дано съм помогнала.

# 481
Отидете поне за втората фетална, тя е до 22г.с. Аз се записах за 21 г.с. , оглеждат добре органите на бебето и няма нищо общо с прегледа при гинеколога,който се следите. За мен трябва да се задължителни тези прегледи. Поне за втората обадете се от сега час,при някой с добри отзиви от вашия град, тъй като не се знае дали има часове навсякъде

# 482
В 17гс също се прави ФМ, до 18+6 даже. Друг е въпроса дали има часове от днес за утре.
Прегледа е силно препоръчителен, ако не задължителен.

# 483
Момичета, как сте? Вчера докато се возих в колата усетих потупване в корема. 😅 Беше много странно чувство. С предна плацента съм и чакам момента, в който прекрасницата ще ме срита. 😅 Не съм била от месец на доктор и нямам търпение да дойде петък, за да отида и да запазя час за втора ФМ.

# 484
ФМ са абсолютно задължителни! Това са основни прегледи. Аз имам две - в 12 и в 16 г.с.
С нетърпение чакам следващата в 22 г.с...

# 485
Мами, има ли някой в 20 гестационна седмица и да са му казали колко тежи бебето? Днес бях на втора фетална морфология и доктора каза че тежи 293 грама, и като миналия път пак сме си 3 дни назад. Знам, че при всяко бебе е различно, но ми се стори мъничко за гестационната възраст. Иначе всичко е наред. Предложи ми по желание ехокардиография на сърчицето, но каза че само ако искаме допълнително като изследване, не е задължително. Някоя от вас правила ли е това изследване и как протича? Моето момче също е много активно, през цялото време се гушкаше в плацентата и си криеше личицето, чак трябваше да се обръщам наляво за да го на целят.

# 486
При мен го измериха 18+1г.с 224грама, предполагам че утре пак ще имам скан и ще бъда 19+6г.с и ще споделя мнение, но мисля че е абсолютно в нормата и няма място за притеснения.
За ФМ аз също съм за.

# 487
Аз бях на преглед снощи и в 19+3 седмица тежи 297 гр. Но моето тегло е много зле. След ужасния първи триместър още не мога да си върна нормалното тегло от 56 кг и качих едва до 54... Лекарката ми подозира, че може би имам заченки на гастрит. Много ми е трудно да се храня. Но за щастие поне бебчето си взема каквото му трябва и си расте. По-издръжливи са отколкото си мислим.

# 488
  • София
Наскоро прочетох теория, че ако слагаш Клексан не качваш много по време на бременност. Не знам има ли някакво доказателство за тази теория, но след като я споделих на няколко момичета и те казаха, че са забелязали. Факт, че и аз вече 5ти месец ям постоянно поне по 4 пъти на ден, много повече тестено от преди и съм качила само 3кг. Ако и вие слагате някакъв хепарин може и това да е някакво обяснение.
Аз бях на преглед снощи и в 19+3 седмица тежи 297 гр. Но моето тегло е много зле. След ужасния първи триместър още не мога да си върна нормалното тегло от 56 кг и качих едва до 54... Лекарката ми подозира, че може би имам заченки на гастрит. Много ми е трудно да се храня. Но за щастие поне бебчето си взема каквото му трябва и си расте. По-издръжливи са отколкото си мислим.

# 489
"Само" 3кг за 5 месец. Та това си е напълно нормално. Не е никак малко. 😃😃😃 И аз съм качила толкова, а не съм на никакви инжекции..

# 490
  • София
При положение, че съм доста склонна към напълняване и в момента ям поне двойно повече от преди, трябва да ти кажа, че за моят организъм 3кг наистина са "само"
"Само" 3кг за 5 месец. Та това си е напълно нормално. Не е никак малко. 😃😃😃 И аз съм качила толкова, а не съм на никакви инжекции..

# 491
Аз да попитам тези от вас, които усещат ритниците вече. Какво усещате?
Знам, че уж е рано, утре ще съм 18та седмица, но май вече има достатъчно сила да отстоява своето Hug ... или са черва и газове Cry ... знам ли...
Аз имам чувството, че имам малка бойна пеперуда в корема си, която определено е по-активна нощно време и изобщо не обича да я притискам като лежа, както и силни звуци на падащи предмети. Усещам нещо средно между нежно побутване, натискане, някак странно приятно и в същото време непознато чувство... и след него веднага започвам да се чудя тия пък черва какво се шашкат такива, до сега не са правили така... Това ли е или в опитите си да усетя бебето вече тотално откачих и си внушавам... (държа да отбележа че гореспоменатите усещания са винаги долу под пъпа, като няма никакви звуци, които да ги придружават)

А относно фаталната морфология - трябва да ги направят задължителни, а БХС да го направят пожелание. Фаталната морфология е методът с който да се види бебето от главата до петите и да се каже дали му има нещо или не. Генетичните тестове също са супер, но те не могат да кажат дали нещо не е наред с мозъка или сърцето (И другите органи). А БХС за мен си заслужава само ако след ФМ има данни за нещо някъде.

# 492
Това е, това е.. 😊😇

# 493
  • София

Аз съм качила 5кг от юни месец, след хиперстимулация и дълго време на обездвижване поради необходимост..не знам колко е нормално, особено като ви слушам как някои едва са качили 2- 3

# 494
Ами нормално си е 5кг, как да не е! Моята мисъл генерално беше, че някои майки ядат за двамата умишлено и после са с по 30кг + .. изключвам тук всякакви заболявания, болести и т.н.
Говоря за здрава майка...която просто се тъпче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт