ДЕВЕТИ КЛАС - Отминават дните дълги и топли и с трепет чакаме първите входни

• 33 782
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И аз бях на РС снощи. Минаха всички учители без химия. По история е класната, много симпатична млада дама. Географката много ми хареса, отделно е и "базов учител" - т.е. от време на време в нейните часове ще идват студенти да слушат или преподават, комисии ще ги изпитват. Биологът е странна птица, говори тихо, а стаята ужасно кънти, че и трамвая минава със скърцане и тракане от време на време. Но е готин като цяло, изглежда от тези, дето са запалени по собствената си наука. Дано успее да го предаде и на децата. Физичката Scream ей такова чудо ако ми е учител, тоя предмет на мига го намразвам. Единствената, която ще прави входно, ще държи на задачи, на незнамсиакво. Прирева ми се, моята точно физиката ѝ е най-мътната Индия, вече стискам палци да се пребори за тройка. Disappointed Relieved По философия е нова. По АЕ разбуни духовете - по "закон" втория език трябва да се започне от А1, от азбуката, но тези дни ще кажат как ще процедират след някакъв важен съвет и от какво реално ще започнат.
Минават на МОН-ското недоносче НЕИСПУО (или нещо подобно) - елетронният дневник. Тая велика разработка няма мобилно приложение - трябва "да си създадем навик" да отваряме ежедневно, да видим кой какво е нанесал. Че и имало 24 часа за поправка от учител, та ако има грешка (човешко е), няма да могат да коригират след 24 часа. Добре, че съм си на компютъра в преобладаващото (работно и не само) време - ще си стои отворен в браузъра и ще рефрешвам по няколко пъти на ден за новости. Close Егати...
Винаги има родители, които изненадват с неадекватност. Да застанеш на "Ф" и да обвиниш учителя по БЕЛ, че не е дал на децата да прочетат нито една книга. Ъъъъ, в смисъл, забранила ли е, кво ли? Ами не, нямало списък. Е как да няма, има, друг е въпросът кой какво е прочел от него. Друга застана на "Ф" и обвини математика, че не връщал контролните. Пак мощно "хахаха" - не само, че ги връща, ами има коментар на всяка задача, даже емотикончета рисува понякога.
Иначе - лежерна седмица. Запознаване с учителите и свикване с ранното ставане и училищния режим. Другата ще се прибави и учене вече Innocent

# 481
При нас РС се обявява след като минат входните нива.

# 482
Значи си е масово до А2. Ще продължа да обработвам малката. Гледах Гьоте онлайн, но там са за след 16 години.
Има он лайн за младежи 13 до 16. А. 1.2 и А. 1.1, ако за начинаещи питате.
Какво по - точно е гледано в Гьоте? Миналата година от Гьоте ни насочиха към Шилер, но там предлагаха курсове само онлайн. Може да проверите и в Алианса. Нашият проблем с Гьоте - то е, че предлагат С1 само за възрастни (в момента нямат група за младежи) и не искат да вземат детето, защото бил малък.

# 483
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За концерта - мина добре.
Скрит текст:
Миле е любимеца на ММ и бях придружител. Е неизбежно знаех 5-6 песни, на повечето бяха мен неизвестни. Направи добро шоу като изпя и две български народни песни.
Тони във фб съм пуснала лайфове. Там може да го видиш.

# 484
При нас родителската стреща е минала лекичко безмислено. Били са само с класната (така се изразявам, защото мъжът ми ходи).  Върнала е свидетелствата за средно образование. Похвалила е класа, че е завършил с най-висок успех от випуска си (мисля че са 7 или 8  паралелките). Обяснила е за стипендиите, че ако са много децата ще има класиране и може да има разлика в сумата за получаване. До сега беше еднаква за всички с отличен успех. Изглежда училището минава само на първа смяна. Simple Smile

Не съм споделяла, но моята е в мъжка паралелка. Съответно в класа ѝ са само две момичета, като другото момиче предпочита да общува с момчета, та... Намерила си е мини групичка с която да си общува, но с повечето от класа общува трудно. Малко ми е жал за нея, но избора на специалност и училище си беше неин, макар че не влезе точно по първо желание. Поне си е намерила приятелки от другите класове, че някои са и от по-горните, та да не спре окончателно общуването с момичета. С тях гледа да се среща в междучасията или да се оговарят да се видят след училище, при хубаво време. Gift Heart

Тони🍀, аплодирам дъщеря ти за съобразителната реакция на спирката с таксито, което не е било баш такси. Надявам се и моята да реагира адекватно при подобна ситуация. Вчера ѝ споменах за случката.
Иначе точно подобни притеснения имам и аз, да не я завлече някой на някъде, че ми е красавичка пу-пу (все пак мое си е гарджето Wink ) Даже миналата нощ сънувах, как искат да ни отвлекат двете, че се и постреснах от съня. (сега със съня няма да ви досаждам, че ми е и трудно да го обясня, нали е сън ...)

# 485
Пак сте писали, писали, и ви изпуснах. То чак не мога да сортирам кой какво беше писал. Еми, това е то! Остарявам и забравям! 😂

Тони, много стресираща случка! Твоето момиче се е държало адекватно! Но сега и друго да ти кажа. Ти все я определяш Сърдитка, антисоциална, ама ... то и това й е било от полза в този случай! Ако беше много общителна и приема всички за добронамерени... А? 😉

Както ви чета, започна си учебната година и няма лъжа, няма измама. Младежа всеки следобед си учи стабилно вече. Срещнали са се вече с почти всички учители, само философия не са имали. А аз му казвах да вземе да се подготви, че като гледам, точно философите дават входни тестове още първия час. В понеделник ще имат 4 входни! И това ще е обаче. По останалите предмети няма да има. Харесва си учителите, само по НЕ била малко "сърдита" госпожата.
По математика имат нова госпожа, младичка била. 😊 Няма да правят входно. Разказала им какво ще учат и как ще минават часовете. По химия и по физика ще имат лабораторни часове, за което аз пък съм доволна. Надявам се да им е интересно. Мандаринка и при нас Физика е недолюбван предмет, ама е разбираемо, това е скрита математика!
История имат 4 дни в седмицата и там е доволен. Любим предмет е. Е,не е запален като младежа на Тататуни.

По АЕ им беше дала нещо като "анкета". Въпроси като Къде сте учили АЕ? Имате ли сертификати или планувате ли да изкарате такъв? Също Какво най-много ви харесва в часовете по език, какво бихте променили, как бихте разнообразили? И сега се сещам, че бяха правили и входно и то 2 часа. Но в крайна сметка до какво ниво ще го докарат този език не знам и знам и къде да проверя.

Днес имаха час на класа. Говорили са за безопасността на пътя. Нашата класна е и психолога на училището, което ми харесва. Но ще се виждат с нея само в часа на класа, защото преподава по рисуване и първия срок нямат часове при нея.

# 486
В училището на моята се оказа, че по единия специален предмет трябва да си носят поялник. В къщи имаме 3 и все нещо не е ок, но все пак се спряхме на единия, който е купуван от Лидъл. Дано ѝ свърши работа. Сега трябва само да осигурим платка и за следващия четвъртък ще е готова.

За ТК в София да кажа, че не знам защо но удължения месец не се вижда при отчитането на картата, докато не дойде последния ден от официално закупената. Това го разбрах чрез синът ми, тъй като картата му му изтичаше на 15 септември. Даже ходи до бюро на СКГТ и от там му обяснявали че могат да му заредят от дата след един месец. Та докато не дойде 15 септември, така до последно си стоеше дата на вальора 14 септември и той малко се притесняваше дали ще може да пътува с картата си или не на самия 15-сти.

# 487
  • София
За езиците и ниво на изучаване по норматив, съм си запазила таблица от Дидева.
Ето, ако някой го интересува.
От телефона не знам как става скрит текст.

# 488
Мале милааа, ма то едвам ви догоних, честна пионерска. Не е като да не влизам, само преди наколко часа писах, и ся като отварям, ко дъ вида, две страници и кусур. Но пък ви догоних.

Мандаринка, скри ми шапката с вашата РС, малеее,какви особи си имате. Направо се втрещих. А Физика лани учеше ли наборката, ако не е, може спокойно да откаже и да цитира наредбата.

Вяра, ако е общителна и контактна, може да се сприятели с мъжагите от класа също. Ако е като моето дръпнато, не очаквай да стане. Но щом си харесва паралелката, няма никакво значение дали е мъжка, женска или смесена. Ей го на, и мойта е почти в такава, предишната класна, се учуди, че има толкова момичета при нея в този випеск. Ако не ви работят, ще ти дам един от моите, и аз ги имам някъде толкоз на брой, без развалените. Платка може да измъкнеш от някой уред дет не работи.

Зайчеее, то донякъде е добре това, но когато трябва да празнува нещо, няма с кого, за излизане на разходка също. Все във къщи си седи. Ей го, днес таз лудата я търси отново, ми не искам с нея да дружи. Тя е като лъжливото овчарче, откачена, цял град, а и не само в града, а навсякъде където се е появила, никой не я харесва. Всеки гледа да си пази детето от нея. Надявам се да си намери някоя дружка, било момиче, било момче, просто да има контакти. Та колкото е добре, толкова е и зле това положение.

Нинкааа, обезателно ша надникна, нема да изтърва.

Имсче, и тъй е добре, не му трябва скрит.

Ся ша спръ, после ще ви досаждам пак с училищните изяви. Но пък класната, трепи от всякъде. Питах я за бележка по семейни причини, и по едно време ми праща две емотиконки, обаче доста бързо ги изтри. Вси пак успях да ги видя. Много странна процедура има в училището за тез бележки.

# 489
  • Пловдив
Само при нас още е лежерно. Нищо и днес не били правили. Обади се ,че й се е подуло ухото от обицата и не може да я махне. Идея нямам защо. Сега като се прибрах беше успяла да разхлаби винта ,та отока е спаднал. Промих с кислородна и намазах с гентамицин. Междувременно ме сюрпризира ,че утре е на урок по испански. Добре, че имам утре работа в града иначе само заради нея щях да се разкарвам. Как не го оправиха тоя транспорт в Пловдив.

# 490
Момичета - кокичета, тъй като днес е празник, реших да ви почерпя виртуално с виртуална комбинирана снимка. Тъй като поста ми е последен, се редактирам.
Да ви е сладко, ако на някой му се допие нещо, да каже, ще изтипосам и бар ако се налага.
Скрит текст:
Рени, при вас лежерно ааа, браво на вас. Ееее ама утре нали се почива. Но пък знанията искат жертва. Добре че е успяла да я махне, а ти си се погрижила с мазането.

Аз с една молба, трябват ми няколко страници на учебник по РЕ, ако някой има, ще може ли да ми ги снима. Таз учителка мноу зле, първия час още почнала само на руски да им говори, без превод без нищо. Днес втори час, още по - зле, праща им размазани страници, трябва да се кьориш за да ги видиш, казала им какво да правят, но без разяснения. Мойта ся трябва да пише, но не знае какво точно се иска в задачата. И като ми показа клипче, направено от едно от децата, миии, какво да ви кажа, шок и ужас. Всеки се прави, че пише, драснали по ред - два, и през другото време правят каквото си искат. Учителката блее нещо, те пък - кой си гледа в телефона и цъка, кой легнал на чина и спи, други пък моабет въртят. Еее, как се учи език по този начин, усещам как ще има нарове и домати. Хем нищо не разбират, хем не и казват, по думите на мойта - не и казват, за да се направят, че разбират. Явно ще трябва да си припомням тоз език, и да търся помощ в гугълчо. Ще пробвам и искуствения интелект май - май.
Та ето снимка и на учебника.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 06:09 от Тони🍀

# 491
Привет и от мен след дългото лято.
Учебната година започна. Младежът започна с ударно обикаляне с приятели по молове, да си купел дрехи. Това е нещо ново. Миналата година ходеше само с два анцуга. Всеки ден ходи и на фитнес, щял да прави бицепси и плочки. Постоянно му натяквам, че само с мускули не става, трябва и мозъка да се тренира.
По ваш пример купих лятото Христоматия. Познайте, колко е прочел.
Започнаха ударно преговора и другата седмица имат три входни нива. Ужас.
Хубавото е, че има приятели в класа. Прекарва си добре в училище. Интересното е, че учителите ги харесват, въпреки че се оплакват, че за шумни. Миналата година на родителската доста от тях казаха, че били хубав клас.
Младежът има и нов любим предмет
 Искал да научи Италиански. Е не толкова любим, че да иска допълнителни занимания.
Успех на всички новата учебна година. Най-вече децата да си намерят добра среда и да се чувстват добре в училище. Е, не е лошо да имат и висок успех, но да не сме максималисти. Simple Smile

# 492
  • София
Тончо, не си написала кои страници ти трябват. То проблемът на този учебник му е, че е много лъскав и ще видим какво ще успея да снимам. При това досега трих молив, че ако има размазано е от гумата.
Казвай страниците!

# 493
Ееееее, ама виж ся , Вампирче мое, значи искаш да ти кажа страниците, а нищо не казваш за почерпката. Аз оти си направих труда да крия в скрит текст, а аааа ааааа, нема съ разберем тъй. Покани ма у вазе на кАфе, па ша ти ги рекна на уше.
Виж ся, значи аз намерих първите 16 страници барабар с корицата, едвам се докопах до него. Туй щот, явно нямам проблем само със памета, ами явно и със зрението. То от толкоз мислене и кьорене, ни мозък остана, ни зрение. А, че, учебника е лъскав, спор няма, мойта каза, че тази седмица ( опс , тази дето идва ), ще им ги домъкнат. Та драма вече няма. Докато се мъчех да и открия, тя се сетила какво се иска в задачата, и си я е направила. Явно има капацитет дятето, и то повече от мен, щом и с размазани снимки успява да се оправи.
Благодаря ти за труда и усилията, и за услугата която искаш да ми направиш. Иначе нямаше да ни пречи това - дали е трито или леко размазано от изтритото. Дано наистина до следващия час им ги доставят, че да може на сърдитка - поспаливка да и е спокойно.

Та се канех да кажа нещо, и все забравях, като се сещах пък, си виках ааайде, на следващия роман.
Та значи, учителката по РЕ, първи час с нея, прави проверка, изброява всички номера, само мойта я е прескочила. Почва часа, и тя се обръща към нея - на теб ударението на името ти къде е , на „ а “ или в края. Втори час имат при нея, този път не я пропуска, но отново я пита за ударението, сърдитка пак се наложило да се обяснява, че ударението в името и е на края. Та ся си се чудя аз, на третия час, какво ли ша измисли, дали ще е нещо друго или пак същото. Даже един от часовете по АЕ е замествала титулярката, и тогава я е питала ( но него не го броя ).
А помните ли го онуй дето не го слуша главата, няма как да не помните. Вчера, за да не кара един от часовете, реши да иде да коси тревата, обаче не с тези тримерите или с коса, ами от тези ниските които приличат на бензинова резачка за трева, през това време някой го е снимал, и тоз хубостник го е качил в тик - ток. Като видях щях да припадна. Да спирам със словоизлиянията, че станах сигурно досадна вече. За тази седмица стига толкоз.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 22:30 от Тони🍀

# 494
Момичета, защо затихнахте тъй.
Явно, май сте отскочили някъде за тези три дни. Или пък сте си у дома и тръпнете в очакване, тази седмица да мине по - бързо от всякога. И тя ще мине, като мине, ще чакаме резултатите, после лека почивка, глътка въздух, и след това отново всичко ще се повтори.
Аййй да мине лека и спокойна седмицата, децата да се справят, за да са още по - уверени в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт