Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 740
  • 849
  •   1
Отговори
# 285
Това може да се каже и за всяко друго училище.

Много се надявам да не е така..и вярвам, че чак така не е...наистина

# 286

Само вярвате.
Всъщност иимате ли дете в ИЗЗИ или си говорите по принцип?

# 287

Само вярвате.

Имах.. за много кратко, но имах

# 288
  • София
Тръпки ме побиват. Вижте, ако написаното от e_to действително се е случило, това е изключително притеснително за всички родители, не само за родителите на нароченото дете.
Писала съм май за това - преди години, когато търсехме училище за първи път, посетихме Българско школо и бяхме "уау" от средата, спортните салони, басейна и всичко останало. Това, което категорично ни отказа, е начинът, по който тогавашната директорка ни отговори на въпроси за това как се справя с предизвикателства около взаимоотношенията на децата - общо взето всичко гравитираше около нейната лична спонтанна намеса. Аз харесвам в едно училище да има правила, предвидимост и ред, които са независими от личните емоции и пристрастия на директори, учители и родители. Бих избягала с 200 от всяко училище, което не може да даде това на децата, които обучава.
Ами не, не мисля, че е така. Има училища с ясни процедури и регламент какви въпроси как се решават. Как си оставяте децата на произвола на непредвидими хора? Аз не мога да си представя, че някой ще накаже дъщеря ми без обяд докато е на училище или ще я постави в унизителната ситуация да слиза и качва стълби бавно.

# 289
e_to, това са много сериозни обвинения, надявам се, че имаш доказаталства за тях и си предприела мерки. Иначе се нарича клевета.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 13:35 от Анонимен

# 290

Само вярвате.

Имах.. за много кратко, но имах
И детето ви е било оставяно без обяд?

# 291
Когато липсват аргументи, Гад, Рейни, започват личните нападки.
Рейни, вече много често започвам да се чудя защо всеки път си го причиняваш? Не си роднина, приближена с привилегии си.

Вие сте доволни, но е абсолютно цинично да подлагате на съмнение всичко казано от потърпевшите.

Много малко бивши потребители на Иззи искат дори да си спомнят преживяванията, а какво остава да пишат. Затова тези, които се осмелява трябва да бъдат поздравени.

Уайлд, защо бяха изгонени 10 деца, като преди това са изолирани? Това се нарича тормоз. Може ли училището да оповести причините. Някаква разумна причина да се прекратят договори на 10 малки деца вкупом?
Аз съм обективна, но безпристрастна не съм. Към подобни безобразия не можеш да останеш безразличен. Или можеш, ако си циник и безсърдечен.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 11:40 от Fancy

# 292
e_to, това са много сериозни обвинения, надявам се, че имаш доказаталства за тях и си предприела мерки. Иначе се нарича клевета.

А че Фенси е много далеч от обективна, вярвам че всички са отдавна убедени. Много грозна история, тенденциозно очерняне на училище, в които много деца се чувстват добре и са избрали да останат.

Рядко някой поства в БГмама, нещо което не може да докаже.
Мерки обикновенно никой не предприема, защото очакваш просто да забравиш за това което то се е случило.
Но към днешна дата знам за две семейства, които съдят определени частни училища и искренно им желая късмет.

# 293

А че Фенси е много далеч от обективна, вярвам че всички са отдавна убедени. Много грозна история, тенденциозно очерняне на училище, в които много деца се чувстват добре и са избрали да останат.

Моите големи сини очи...какво очакваш като пишеш, че искаш доказателства? Снимки? Видео? Я стига...вярвай в каквото искаш. Наистина е супер, че децата ти се чувстват добре. Много се радвам, наистина. И знам, че повече от половината деца така се чувстват. моето също беше ОК. Радвайте се на добрите учители. Просто имайте едно на ум. Но така или иначе след скандала си мисля, че са се поуспокоили нещата и се надявам това да доведе до промяна и да е добре за вашите деца.
Но недейте да скачане срещу тези с лош опит. Не можете да си представите какво е.

# 294
  • София
Ама то станало доста грозно тук. Доволните родители от Иззи сме я роднина, я милиционер...

И аз рядко се включвам, но някак си напира....Но за скритите неща, които не се обявяват, но се случват на децата като това да са наказани без обяд от директорката по някаква причина или цял клас в продължение на 10мин да слизат и качват стълби бавно, за да се научи едно конкретно дете да излиза по-бавно от стаята в междучасие (и познайте децата как ще гледат това дете), или да не те допуснат сутрин в клас защото така е решила директорката или до тържество, защото догодина няма да си там..не ми се изброява повече..
са все грозни неща, които карат Фенси и другите да негодуват...

Е, това наистина е отвратително, няма родител, който би държал детето си на такова място.

# 295
Последното, в което бих заподозряла Фенси е емпатия, но в случая е права. Подобни нелицеприятни практики в ЧУ (и не само там) трябва да бъдат огласявани, за да не се повтарят, да не стават практика. Институциите могат да се намесят и да регулират нещата до някъде, но не знам как това със слизането и качването по стълбите на децата би могло да се регулира и изобщо докаже. Единственият начин е пазарният принцип. Просто все по-малко клиенти и съответно по-малко доходи. Не знам за родителите с деца в Иззи, но лично аз не бих си дала детето някъде, където друго дете е било унижавано. На първо място трябва да са любовта и грижата към детето. Надявам се справедливостта да възтържествува и това да е за урок на всички частни училища, за да се прекратят завинаги подобни порочни практики.

# 296
  • софия
След написаното от е-то, писанията на wild mom са направо цинични.

Че Титина смята, че това е нормално и се случва навсякъде не ме учудва, защото е човек, който преди година се радваше на лагер в (Гърция ли беше?), който можело и да постриже някое дете за наказание….

Пък, че това не е нормално мисля няма нужда от доказване.

Клевета та клевета. Wild, нещо под отговорност да искаш да зведеш някой?!?!

Как бе хора на пушек викате “нищо няма”, нали вашата къща е в съседство на пожара

# 297
Че Титина смята че това е нормално и се случва навсякъде не ме учудва, за човек, който преди година се радваше на лагер в (Гърция ли беше?), който можело и да постриже някое дете за наказание….
Що ти какво предлагаш, при кражба да викнат полиция и да има досие ли? И досието му да виси като домоклиев меч, през целия му живот.
Не видях нито един от родителите на 40-те деца да е недоволен, даже подкрепиха наказанието. А и децата при записване в лагера знаеха за какво проявление, какво наказание има.

Моето изказване беше:
Къде виждаш, че съм написала, че е нормално. Ако обичаш не ми слагай в написаното тоите мисли.

# 298
  • София
Че Титина смята че това е нормално и се случва навсякъде не ме учудва, за човек, който преди година се радваше на лагер в (Гърция ли беше?), който можело и да постриже някое дете за наказание….
Що ти какво предлагаш, при кражба да викнат полиция и да има досие ли? И досието му да виси като домоклиев меч, през целия му живот.
Не видях нито един от родителите на 40-те деца да е недоволен, даже подкрепиха наказанието. А и децата при записване в лагера знаеха за какво проявление, какво наказание има.
На колко години е това дете, че да му образуват досие, което да му "виси като домоклиев меч, през целия му живот"? Joy
А това, че подстригването на дете като наказание е подкрепено от 40 родители, е направо плашещо. Върна ме в едни мракобесни години... направо тръпки ме побиха.

# 299
  • София
Ако не друго, темата в момента е информативна. Става ясно къде какво се случва и кой как гледа на него. Полезно е, когато се търсят отзиви за едно или друго училище да се знае и светогледа на човека, който дава информация.

Общи условия

Активация на акаунт