Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 839
  • 849
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,

Някой би ли могъл да даде актуална информация за ПУК и начален етап на училищата "Томас Едисън" и "Петър Берон"? Интересува ме обща оценка за баланс между добра подготовка и време за спорт, игри и т.н. Също така подготовката по английски език. Колко часа седмично имат в първите си класове? Кое ниво на език излизат в 7ми клас например?

Благодаря на отзовалите се!

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 12:13 от etiopa

# 421
  • София
Дъщеря ми е в ТЕ, втори клас. Обучението специално по АЕ е на отлично ниво. Дъщеря ми има логопедичен проблем и все още има известно изоставане с четивната техника на български, но на английски учудващо за мен се справя много добре. Ще потърся една презентация, която имам за нивата, но ми се мотае, че в 7клас би трябвало да е B2.
Училището има разнообразие от допълнителни дейности, които се заплащат допълнително. Тя ходи на рисуване и айкидо.
Предвид обучителният й проблем се справя доста добре. Харесва учителите си и ходи с удоволствие на училище.
С класната й обсъждам някои насоки от логопедката и виждам огромен прогрес за 1 година.

# 422
Дъщеря ми е в ТЕ, втори клас. Обучението специално по АЕ е на отлично ниво. Дъщеря ми има логопедичен проблем и все още има известно изоставане с четивната техника на български, но на английски учудващо за мен се справя много добре. Ще потърся една презентация, която имам за нивата, но ми се мотае, че в 7клас би трябвало да е B2.
Училището има разнообразие от допълнителни дейности, които се заплащат допълнително. Тя ходи на рисуване и айкидо.
Предвид обучителният й проблем се справя доста добре. Харесва учителите си и ходи с удоволствие на училище.
С класната й обсъждам някои насоки от логопедката и виждам огромен прогрес за 1 година.

Благодаря Ви! А бихте ли споделили детайли около приемнтата процедура. Прочетох, че има два присъствени дни, в които правят оценка на детето, но как протичат те? Какво представлява и събеседването с родителите? Има ли някакви специфики, които да помните?

Още веднъж благодаря Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 12:14 от etiopa

# 423
  • София
А бихте ли споделили детайли около приемнтата процедура. Прочетох, че има два присъствени дни, в които правят оценка на детето, но как протичат те? Какво представлява и събеседването с родителите? Има ли някакви специфики, които да помните.

Още веднъж благодаря Simple Smile

Дъщеря ми започна директно в първи клас, не е била в техния ПУК. Ние държахме на предварителна среща с директорката. Бяхме заедно с още едно семейство. Срещата беше преди самия присъствен ден. Аз най-вече се притеснявах, че детето не може да чете и се чудех дали има смисъл въобще да минава през тази процедура. Казаха ми, че това с четенето е малка част и да не се притеснявам.
Когато излезе от т.нар. процедура беше много радостна и каза, че й е било много забавно, но така и не успях да разбера много какво са правили освен, че си е измислила история по картинки и някакъв лабиринт беше споменала. Важно ми беше, че не е стресирана и каза, че би учила там.

# 424
ИЗЗИ като гледам имат високи резултати по БЕЛ и Математика, въпреки че учат и по материала по кеймбридж. Хората с лични впечатления могат ли да сподалят как се постига това сместване на двата материала? По-бързо вземане на метериала или повече часове? Нивото на английския какво е там? Знам, че в училищата по МОН в първи клас вземат тепърва буквите и нивото си остава доста посредвствено, не е на нейтив спийкър ниво.

# 425
Високи? Rolling Eyes И от един випуск?

Иззи СА училище по МОН, като повечето ЧУ всъщност. Отделно ме изумява искането не нейтив да говори като нейтив... Отделно ме изумява лиспата на четене на темата...И последно не ме изумява поредното включване, което съвсем идеално пасва на определението "провокация".

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 20:59 от Fancy

# 426
  • В офиса
Не разбирам какво значи ниво на английски по МОН. Разликата между ЧУ и ДУ (и двете по МОН) по английски е от Луната до Марианската падина. Гледам го на живо това. Преди и аз си мислех че нейтив е уау, а всъщност няма значение. Ще цитирам тук голямата ми дъщеря, която като отида в училище с нейтив преподаватели,  започна да твърди, че си е влошила английския. Когато една система доказано работи, тя е добра, било то с нейтив, или без.

# 427
Чак пък такава разлика... Децата от ДУ от амбициозни семейства ходят на уроци по английски и съвсем не сричат като останалите, които нямат никакво желание да учат.

# 428
А аз се чудя, математиката и българският не са им нейтив, английския търсим.
Забележка към мое дете на курс по немски а1 беше,че само неговото произношение не е ок! Всички други говорели без акцент. Много се смях.

# 429
  • В офиса
Аз ти говоря за средностатистически час. Кой на какво уроци ходи е без значение за празния час в училище. Да, разликата е чудовищна - в 5-и клас учат дните от седмицата, wtf?

# 430
Да, защото се водят по незаинтересованите опашкари. Но спрямо амбициозните деца разлика в нивото едва ли има кой знае каква. Жалкото е, че те си губят времето. Но пък ако учителят е свестен им разрешава да си четат книжка или да си пишат домашните по друг предмет.

# 431
  • В офиса
"Носиш ли си книга, я дай. Я да препишеш първите 3 страници от книгата" wtf? Така де, това не е по темата. И в училището на сина ми също не разрешават писане на домашно, макар че би било готино.

# 432
Е, явно си голяма експертка по учителите в ДУ и техните практики. Така да бъде.

# 433
  • В офиса
За първи път се сблъсквам, честно казано. Не очаквах, че е толкова зле. Ще видим ще си извоюва ли детето място под слънцето, или не. Синът ми е в ЧУ с по-ниско ниво по английски от онова, с което излезе в 7-и клас, но и там не е чак свобода за децата с по-високо ниво.

# 434
Моята щерка в СМГ си пишеше домашните по математика в час по английски. Явно е имала разбран учител.

Общи условия

Активация на акаунт