С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 067
  • 739
  •   1
Отговори
# 540

Най-хубавото е обаче, че живота не е спирала, ами колело. Ще дойде време и вие ще бъдете на нашето място, а срещу вас ще ви заплашва с отчуждение някой, дето разбира новото време.

Аз не заплашвам, споделям какво се случва на практика...
Надявам се един ден да не тормозя децата си, под предлог че ги пазя от грешки или пък да им показвам, че не могат да се справят без мен. Ще съм щастлива да видя, че се справят сами.
Дали ще се справя, предстои да разбера.

# 541
  • София
Голям страх детето да не сгреши. Нека греши, така се учи. И на пет, и на трийсет и пет.

# 542
  • София
........... И казах, че невинаги младите знаят най-добре, а оставянето да си бият сами главите невинаги е полезно.
Точно пък това е предпоставка, да не съберат така необходимия житейски опит , ако бъдат напътствани постоянно от мама и тате. Както знаете,  опитът се събира посредством проба-грешка - понякога болезнени, но понякога отрезвяващи.
dariVale Колелото се върти, да. Но ако дотогава не си спечелил доверието и уважението на потомците, ще си седиш отстрани ...

# 543
Каквото да прави родител, децата винаги имат какво да разказват на психолога си ,да не ги пращам на психиатър направо.
 Няма такъв да е направил всичко и предвидил всичко.

# 544
  • София
Cuckoo,
на мен ми беше странно в поста ти единствено, че ти знаеш, че тортата е в хладилника, но не си споменала това на младите.
Разбира се, че споменах, когато разбрах за драмата. Обаче те преди това само нервно ходят навън с телефоните, не споделят. Мислех, че знаят кога ще дойде тортата. То и аз съм достатъчно завеяна, особено пък в такъв ден, не съм се сетила да ги информирам.

# 545
  • при късмета
Колелото се върти, ама все пак прави допълнителен оборот и през него всичко може да се промени. Така, че да, информацията, нормите, приоритетите и т.н са сее променили от едното поколение до другото и налагането на старото на всяка цена, като единствено правилно е отблъскващо. Ние не живеем във времето на родителите ни и нашите деца няма да живеят в нашето. И всяко поколение е по-способно да се устрои в неговото си време. С налагането на остарели норми и навирането им не помагаш, вредиш.
Cuckoo, трябвало е да кажеш веднага след като си приела тортата. Това е още един пример за обратното, в което се опитваш да ни убедиш. Младите си знаят ангажиментите, организирали са се и това, което не е по график е твоята "помощ". Тортата е важен компонент за една сватба и е нормално да се притеснят, а не вярвам да са им казали с точност часа на доставката. Такова нещо и куриер не може да ти гарантира, камо ли доставка от магазин/сладкарница. Трафик е, всичко се случва и се казва ориентировъчен час, не точно време. Те може и за 100 други неща да са били нервни, но ти като си приела тортата е трябвало веднага да им кажеш, за да знаят, че един ангажимент е отметнат. Продължавам да смятам, че без помощници са си се справили повече от добре. Като дойде внуче сигурно ще искат да се скрият някъде горките. Тъщата ще натяква на дъщеря си, че надебеляла още повече, във форума всички снахи наставлява как трябва да се отнасяш с възрастните и как се гледат деца, вероятно на дъщерята и това няма да се размине, ако и свекървата е от твоята порода, не им завиждам. А ако на двете ви се разминават вижданията, леле мале

# 546
  • София
Аз пък се учудвам на желанието да се доказва непрекъснато, че младите грешали. Ами ще грешат разбира се, кой не греши. Един вид, ако не са възрастните, тия младите няма да се оправят.
А всъщност се оправят чудесно. И като им писне да им се месят, вземат че хванат пътя надалече - физически или емоционално.
Много интересно, защото ние по-старите се чудим точно на обратното. Защо младите постоянно се стремите да покажете, че възрастните вече не се оправяме. Защото сме изостанали, живяли в друго време и т.н.
Най-хубавото е обаче, че живота не е спирала, ами колело. Ще дойде време и вие ще бъдете на нашето място, а срещу вас ще ви заплашва с отчуждение някой, дето разбира новото време.
Какво общо има отчуждението с несправянето?

Къде в темата видя млади, които да се бутат в живота на възрастните, в решенията им, в изборите им...? Защото в коментираните в темата сватби, видях възрастни, които считат, че младите не могат да си организират собствената сватба.

# 547
А тя натяква ли ѝ?
Може само пред нас да изпуска пАрата.

# 548
А защо всеки не си гледа живота? Какво означава младите или старите знаят повече. Много се обичаме, ама всеки да си живее живота както му харесва. Какво е това ужасно вмешателство, как майка на вече порасналата си дъщеря ще казва дебела?! Каква е тая криворазбрана загриженост? Знам, че Cucko е тъща, ама ще става ли и свекърва, че тогава ще е интересното. 😃

# 549
  • Пловдив
А защо всеки не си гледа живота? Какво означава младите или старите знаят повече. Много се обичаме, ама всеки да си живее живота както му харесва. Какво е това ужасно вмешателство, как майка на вече порасналата си дъщеря ще казва дебела?! Каква е тая криворазбрана загриженост? Знам, че Cucko е тъща, ама ще става ли и свекърва, че тогава ще е интересното. 😃
Майка ми е по-зле като тъща, отколкото като свекърва. Мхм.

# 550
Ами свекървата е обидена на сина си, той е трябвало да и каже.
Права е жената, по филмите синовете споделят с майките си, искат от тях семейни пръстени, те дават ценни съвети, одобрение или неодобрение.  Wink
А тук отишли младите уж на почивка, пък взели че се сгодили. Wink
Но не мисля, че снахата има нещо общо, това са си изцяло отношения майка-син.
Е, те планират сватба, за което свеки е надлежно уведомена. Шок и боНба, че са се сгодили. Никой не би предположил, че ще го направят.
За одобрението на мама след 10 години съвместно съжителство ще си замълча.

# 551
В какво се изразява сгодяването в наши дни?
Подаряване на пръстен ли... при условие, че живеят заедно вече 10 години и са обявили, че ще се женят. Защо други хора трябва да знаят кой и кога ми е подарил пръстен или колие.

# 552
То тук краят е предизвестЕн и логичен.
На мен все ми се струва, че бъдещата булка се вълнува значително повече и свекървата се чуди как да импонира.

# 553
  • Варна
В какво се изразява сгодяването в наши дни?
Подаряване на пръстен ли... при условие, че живеят заедно вече 10 години и са обявили, че ще се женят. Защо други хора трябва да знаят кой и кога ми е подарил пръстен или колие.
Изразява се в официално обявяване, че сватба ще има все пак и няма да живеят като гаджета цял живот. Толкоз. Не знам защо всички трябва да знат. Но вероятно драмата ще е още по-голяма, ако разберат от поканата за сватба.

# 554
  • Melmak
Не знам защо чак го изкарахте, че мм е искал едва ли не разрешение..
Ние тая сватба сме я решили с мм да я правим и без пръстен, с пръстен. За мен този пръстен не е най-важното и не държах толкова на него, но беше трогателно и красиво. Общо взето никой не е знаел за пръстена, мм не е споделил с никого.

Свекърва ми се оказа, че май е повече трогната и изненадана, не е обидена. В първия момент явно е очаквала да е информирана, а не така последна да научи. Ама явно е повече щастлива, отколкото сърдита. Аз май помислих, че яко се е обидила, което не е вярно. Май жената си е мислила, че мм никога няма да се ожени и сега се радва.
Прибрахме се, но мм се разболя и като оздравее, ще се видим с тях.

Явно сгодяването се изразява в даване на пръстен. На нашата почивка бяхме три дами, които получихме пръстени без мъжете да се наговорят помежду си. 😁

Общи условия

Активация на акаунт