С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 076
  • 739
  •   2
Отговори
# 525
Дами, аз съм тази бъдеща булка, която писа, че се притеснява от организацията и намесите на свекървата. В чужбина сме на почивка, интернетът е бавен и ограничен тук. Мм ми даде пръстен. ☺

Аз няколко дни дори не пусках уай фая от хотела, на мноого яка дестинация сме и обикаляхме по цял ден, вечер просто се прибирахме да хапнем и да спим. На никой не казах. Един ден споделих няколко снимки във фб с пръстена. Майка ми няма фб, свекърва ми има, но не е особено активна. В крайна сметка след още ден-два писах на майка ми вайбър и й казах. Свекърва ми последна разбрала, мм явно вчера й е пратил снимки. И сега май е обидена, че тя пак последна е разбрала. Видях, че ми е писала коментари днес под снимките във фб, хубави пожелания. Ама казала на мм “аз пак последна научих”… не искам да обидя никого.. просто сме на много яка ваканция и въобще не съобразявам нищо, изживявам си моментите..
Ааааа, не. Няма по-обидени от нас. След толкова страници коментари и съвети ние да разберем след свекърва ти...😉
Момиче, живей си живота на живо и зАрежи социалните медии. Уважавай най-близките, защото когато ние тук се прехвърлим на следващия пост за разкостване, те ще останат до теб. В добро и зло, докато....

# 526
Изживявай си ги, не се впрягай.

# 527
Повечето свекърви ги е страх да не научат последни. Моята така реагира, като й казах за последната си бременност. Гинеколога ми беше в нейния град и реално преди прегледа й казахме. ММ й отговори, че няма шанс преди мен тя да научи тази новина, по обясними причини. Не й беше приятно, че е третата, след мен и сина си. После за належащия кюртаж пак трета разбра, ама си спести драмите поне.

# 528
Дами, аз съм тази бъдеща булка, която писа, че се притеснява от организацията и намесите на свекървата. В чужбина сме на почивка, интернетът е бавен и ограничен тук. Мм ми даде пръстен. ☺

Аз няколко дни дори не пусках уай фая от хотела, на мноого яка дестинация сме и обикаляхме по цял ден, вечер просто се прибирахме да хапнем и да спим.
...
просто сме на много яка ваканция и въобще не съобразявам нищо, изживявам си моментите..

Добре де, защо не си изживяваш моментите, ами си седнала да пресмяташ кой кога видял и какво казал?
Не мислиш ли, че е твърде дребнаво?
Но пък си готова свекърва, дай боже си имаш момченце, че такъв талант не бива да се пропилява. Simple Smile

# 529
  • при късмета
hechicera, ако се впрягаш на всяко фръцване на свекървата, ще си съсипеш живота. Ми да си мрънка, защо ти трябва да се притесняваш. Аз ако бях на теб, щях да ѝ отговоря да е доволна, че въобще е научила. Докато не искаш да обидиш никого, пренебрегваш себе си и се поставяш на последно място. Не така. На който му е било задължение, казал е. Това е мъжа ти и той е съобщил на майка си. Кога го е направил да държи отговорен него, не теб

# 530

Аз няколко дни дори не пусках уай фая от хотела, на мноого яка дестинация сме и обикаляхме по цял ден, вечер просто се прибирахме да хапнем и да спим. На никой не казах. Един ден споделих няколко снимки във фб с пръстена. Майка ми няма фб, свекърва ми има, но не е особено активна. В крайна сметка след още ден-два писах на майка ми вайбър и й казах. Свекърва ми последна разбрала, мм явно вчера й е пратил снимки. И сега май е обидена, че тя пак последна е разбрала. Видях, че ми е писала коментари днес под снимките във фб, хубави пожелания. Ама казала на мм “аз пак последна научих”… не искам да обидя никого.. просто сме на много яка ваканция и въобще не съобразявам нищо, изживявам си моментите..

Мъжът ти е една клюкарка. Кажи му да не ти снася всеки път майка му какво е казала. Което нищо особено не е.

# 531
Ах, да. "А пък мама каза, че... А пък мама е обидена... А пък мама е недоволна от..."

# 532
Ами свекървата е обидена на сина си, той е трябвало да и каже.
Права е жената, по филмите синовете споделят с майките си, искат от тях семейни пръстени, те дават ценни съвети, одобрение или неодобрение.  Wink
А тук отишли младите уж на почивка, пък взели че се сгодили. Wink
Но не мисля, че снахата има нещо общо, това са си изцяло отношения майка-син.

# 533
Сакън, ако не е първа свекървата Simple Smile
Ние й бяхме казали, че ще разписваме само засега, но не сме уточнявали кога и как. Не знам и сина й кога й е казал.
Втория й син ще се жени догодина, но изрично бяхме предупредени да не й казваме, те щели да си преценят кога. Понеже тяхната сватба ще е на другия край на България, представям си какво чудо ще е като разбере. Тяхна си работа, ние сме пас.

# 534
  • София
Споделилата съвсем тактично замълча, за да не бъде изгорена на форумската клада...
Оу, аз съм била на доста клади от 2005 насам, направо като феникс. И казах, че невинаги младите знаят най-добре, а оставянето да си бият сами главите невинаги е полезно.

# 535
  • София
А с примера си потвърди точно обратното - ти си преценила грешно размера на цели три дрехи.

# 536
  • София
Трите бяха едновременно, не една след друга.

# 537
Аз пък се учудвам на желанието да се доказва непрекъснато, че младите грешали. Ами ще грешат разбира се, кой не греши. Един вид, ако не са възрастните, тия младите няма да се оправят.
А всъщност се оправят чудесно. И като им писне да им се месят, вземат че хванат пътя надалече - физически или емоционално.

# 538
Cuckoo,

на мен ми беше странно в поста ти единствено, че ти знаеш, че тортата е в хладилника, но не си споменала това на младите.
Иначе като човек си поръчва дрехи по Интернет, особено за официални случаи, е възможно да станат издънки. Аз с моята газелска фигура и 50 кг ми трябваше да стъпя точно в един булченски магазин преди 17 г., за да разбера, че единствените рокли, които ми стават са тип бюстие и пола, понеже могат да се стегнат около бюста ми и тънкия ми кръст (циганката умря, та да се похваля). Всякакви други цели прави рокли или стил ампир, ми висяха като на закачалка. Та представям си, как си поръчвате рокля размер, който уж става и пристига нещо - мама миа.
Сега с несъразмерната ми фигура още повече за официален случай не бих си поръчала нищо по Интернет.

# 539
Аз пък се учудвам на желанието да се доказва непрекъснато, че младите грешали. Ами ще грешат разбира се, кой не греши. Един вид, ако не са възрастните, тия младите няма да се оправят.
А всъщност се оправят чудесно. И като им писне да им се месят, вземат че хванат пътя надалече - физически или емоционално.
Много интересно, защото ние по-старите се чудим точно на обратното. Защо младите постоянно се стремите да покажете, че възрастните вече не се оправяме. Защото сме изостанали, живяли в друго време и т.н.
Най-хубавото е обаче, че живота не е спирала, ами колело. Ще дойде време и вие ще бъдете на нашето място, а срещу вас ще ви заплашва с отчуждение някой, дето разбира новото време.

Общи условия

Активация на акаунт