С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 157
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Тогава да я отрязва отвсякъде, лесно е. Ама тя пита как и вълкът да е сит и агнето цяло.
На колко години е тая свекърва, че се има за такава разбирачка? Тя въобще запозната ли е с организацията на сватби в днешно време? Или смята да повтори шедьовъра си от '95та, когато основната украса бяха балони и карамфили😆

# 316
  • Melmak
Тогава да я отрязва отвсякъде, лесно е. Ама тя пита как и вълкът да е сит и агнето цяло.
На колко години е тая свекърва, че се има за такава разбирачка? Тя въобще запозната ли е с организацията на сватби в днешно време? Или смята да повтори шедьовъра си от '95та, когато основната украса бяха балони и карамфили😆

58. Но възрастта е без значение. Тя си мисли за това, което й е познато, магазините по Пиротска, Малкия цум и подобни. Просто освен, че модата много се е променила, съществува и интернет. И за мен е напълно ок и рокля да си купя от абаут ю, както една съфорумка ми даде идея. Даже харесах 2-3 модела. Харесала съм тема на сватбата като цветове и имам основен план кое как да се случи. Просто 95 година не е имало изнесен ритуал и подобни неща, които аз харесвам. И от нея явно има очакване да правим някакви неща заедно, физически. Не просто да й кажа да хареса чаши, а двете заедно отиваме и харесваме. Просто обърнеш ли й малко внимание и тя избухва в екстаз и набира скорост. Разбирам, че за нея това е събитие, но все пак тя е минала по реда си, имала е модерните за нейното време неща. Аз искам същото за себе си, а и на мен ми харесва да се занимавам с това. Ако ми беше досадно, щях да кажа на мм, че няма да набиваме пари в сватба, да се подписваме там с кумовете и точка. Аз обаче съм твърда, ако ще се подписваме, ще има и истинско тържество както си трябва.

Има ли вариант ти само да ѝ искаш мнението за някои неща, тя да го даде и да не се меси повече, а ти да прецениш дали да я послушаш или не? Да участва с мнение, идея, а не идва с теб да организира и т.н, това имам предвид. И да не ти държи сметка за избора ти после, ако е различен от предложеното от нея.

Ами .. не знам. Наистина. Аз не умея да съм дипломатична с нея, защото лесно паля моторетката. Знам, че моето търпение е близо до абсолютната нула, колкото е и нейната тактичност. И комбинацията ни не е добра. Sad ще опитам да действам така, да я слушам уж и да не й дискредитирам мнението, но накрая да си избирам каквото съм си решила.

# 317
Ако твоята свеки се сети и за танца с петела, че и да е жив, както някога е било, шоуто е гарантирано. Joy
Като чета казуса много се радвам, че казахме, че искаме малка сватба, която сами си платихме и никой не ни се е бъркал. Не е като да нямаше опити от страна на свеки да дава акъли, но не ѝ се получиха нещата.
Аз също мисля, че твърдо трябва да заявиш, че не искаш вмешателство и вие двамата ще си решавате, защото веднъж подадеш ли пръст, има вероятност да ти изяде цялата ръка, така както чета, че искала с това да се занимава съвсем е реална опасността да ѝ възложиш една задача и тя да си възложи сама още десет…

# 318
hechicera, а защо не й кажеш, че вече всичко си поръчала по Интернет. Ние сами си организирахме и платихме всичко  покрай сватбата. Обичам да майсторя и основните неща поръчах от Алиекспрес, а някои от Джъмбо. Сама си направих букета(от изкуствени цветя), поставката за халките, украсата за ресторанта. Вместо подаръчета за гостите бях направила три различни вида бонбони, които бях сложила в картонени кутийки със сватбена тематика.
Свекърва ми се вайкаше, че няма да ми помогне с нищо. Казахме й, че ни е предостатъчно, че ще уважи празника ни. Ние нямахме  ритуали, ама бяхме и малко хора.
Днес ще ходим на гости на свекървата за седмица. Да видим ще ме дразни ли Wink

# 319
Ще те дразни.

# 320
И аз съм на мнение, че драмата е гарантирана. Дали на сватбата, дали след това...
Полезен ход тук няма.

# 321
  • Melmak
Ако твоята свеки се сети и за танца с петела, че и да е жив, както някога е било, шоуто е гарантирано. Joy
Скрит текст:
Като чета казуса много се радвам, че казахме, че искаме малка сватба, която сами си платихме и никой не ни се е бъркал. Не е като да нямаше опити от страна на свеки да дава акъли, но не ѝ се получиха нещата.
Аз също мисля, че твърдо трябва да заявиш, че не искаш вмешателство и вие двамата ще си решавате, защото веднъж подадеш ли пръст, има вероятност да ти изяде цялата ръка, така както чета, че искала с това да се занимава съвсем е реална опасността да ѝ възложиш една задача и тя да си възложи сама още десет…

Само това остана! Grinning Ако някой опита да спази тази традиция без моето знание, ще е поредната сватба с бой! Grinning
Тя по-скоро за това не би се хванала, но за рокли, украси, цветя...

Тя нашата сватба няма да е голяма, 65 човека не е много голяма сватба. И ние си я плащаме. Но просто тая нейна нереализирана страст по сватбите ме плаши!

Благодаря на всички за мненията. Дано Сосчето е лош пророк и не съм редовна тук. Grinning

# 322
  • София
Значи, ако някой сложи накичен умрял петел (или още повече жив и да го мъчат) ще си тръгна от сватбата демонстративно и няма да говоря повече с този някой!
Иначе по казуса - това с гравирането на чашите много ми хареса. Страхотна идея!
Иначе ѝ кажи, че искаш да си организираш нещата сама, понеже това е твоята дай Боже единствена сватба!
В крайна сметка - който се е женил, женил се е. Сега е твоят ред.
Това като с имената на децата.
Някой щял да се обижда. Ми да се обижда, брей че хора!
Ще ми каже някой каква рокля да си облека за моят сватбен ден!
Да, да!
Може да ѝ кажеш с ясен и категоричен тон какво искаш.Тя може само да се съобрази. Не да определя!

# 323
  • Варна

Ако някой опита да спази тази традиция без моето знание, ще е поредната сватба с бой! Grinning

Ми то и това е древна традиция LaughingLaughingLaughing

# 324
  • Пловдив
Преди години бяхме кумове на сватба на наши близки приятели. Свекървата и родителите на булката много напираха, как и какво да става, но бяха и традиционалисти, т.е. каквото кажат кумовете трябва да се уважава. С булката лесно им охладихме мераците и на двете страни. За родителите на булката дадохме отговорната задача да платят за DJ и да издокарат малката племенница на булката в шаферска рокля (по зададен цвят, а модел по техен избор). Свекървата да плати в църквата, да направи или осигури питата, мед, сол, сладки за почерпка, вино и каквото там се искаше още в църквата, както и менче  за ритуала, още една пита за нас в ресторанта, и розови листенца за хвърляне. А, и рокля за шаферка за племенницата на младоженеца.
Друго всичко в което искаха да се набъркат, младоженците казваха "С това се е заела кумата или това иска да го направи кумът"
И някак си го приеха, стана страхотна сватба, толкова не съм танцувала сигурно цял живот, като почнахме от 19 ч. та до 7 ч. на другия ден. Трябва да отбележа, че бащата на булката се справи страхотно с DJ, бяха двама и изкараха 12 часа музика, свекървата беше уредила страхотни пити и сладки и сигурно цял самосвал розови листенца от маслодайна роза.
Може би е добре да дадете дребни, но пък на пръв поглед важни задачи, както и да не ги изключвате съвсем финансово от сватбата, може с 200 лева, но да се чувстват, че участват.
Пожелавам ви една мечтана и вълшебна сватба, без сърдити. Успех.

# 325
  • Варна
Здравейте, дами, имам нужда от съвет как и вълкът да е сит, и агнето да е цяло.
Тая работа няма да стане. Ама ще ѝ мине.

# 326
In4hi, хубаво е, че родителите са се съгласили, ‘щото вашето е малко : “ Не ми се меси, ама плащай”.

# 327
  • Melmak
Аз съм против родителите да плащат каквото и да е. Не ме нападайте, сигурно има и родители, които имат доброто желание да участват финансово без да се натрапват и да налагат някакви виждания, нито после да ти вадят душата какво и как са ти платили. Обаче в нашия случай не мисля, че е точно така. Родителите ни не са с възможности, майка ми вече е и сама (татко е покойник) и не искам да я натоварвам с харчове. Свекърите и те не са с възможности, даже бих казала, че много скромно живеят. Разбира се, това няма значение, защото те ако искат да намерят Х пари за нещо, което решат да натрапят, ще го направят, но проблема е, че после и ще обясняват какво са направили. Баща ми, бог да го прости беше такъв, свекърва ми също е. Прави нещо за теб и после на всяка маса те споменава все едно без нея сватба няма да има... Това го виждам с нейната близка, чиято сватба е организирала, а явно е участвала и финансово. После двете са си развалили отношенията, защото другата жена явно не се е водила по акъла на свекърва ми. Тоест "аз плащам, значи ще слушаш". Това е крайно отблъскващо за мен и предпочитам да покрием ние всичко, колкото ни се простира чергата, отколкото цял живот да слушам глупости. А и с мм не сме на по 20-22 години, че да сме младежи и да нямаме възможност да извадим една сватба да платим. Ще правим това, за което ни стига бюджета, но да знаем, че си е било с наши усилия и по наш вкус. А пък и никога не сме взимали пари за нищо от нашите откакто сме заедно, двамта много рано сме се отделили финансово от родителите ни. И за нас е много несвойствено някой да иска да ни купува нещо. Те дори и подаръци много не ни правят за РД и за Коледа.

Иначе ако родителите искат да направят някакъв подарък или да се включат с пари в организацията и после не го натрапват и натякват, няма лошо. Сигурно има и такива. Просто хората са различни.

# 328
Харесва ми мисленето ти👋👋👋ако имаше как да го изложиш  пред свекървата , а пък и да можеше тя да те разбере....Мечти😄😄😄

# 329
За пореден път в тази тема ще го кажа- мъжът трябва да изложи тези виждания и ще се получат по леко нещата.
И не на последно място говорете, изложете вашето виждане, в комуникацията е ключа от бараката.

Общи условия

Активация на акаунт