С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
За пръв път чувам за 2 сватби
Ами лошо се изразих, почерпка откъдето е родом, защото били голяма рода и не ставало един да поканиш, друг да не...

# 466

Та...невинаги дечицата са единствено прави и знаят всичко.

Ние си организирахме абсолютно всичко сами, та си знаехме всичко, да.
И не пропусна да захапеш дъщеря си, че не и станали роклите... Не и трябва свекърва на нея, достатъчна е майка и.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 11:23 от alex_jp

# 467
  • София
Мда, и на мен това ми направи впечатление. Можеше да каже "Не прецених размера", но избра по-злобното "Бяха й малки". При определен тип родителки го има това отношение към дъщерята. Виждала съм го и към внучки, но по-рядко.

# 468
Определено начинът на изразяване обръща каруцата. Не "взех, че поръчах три рокли, и на трите им сгреших размера", а "на нея не й станаха". Grinning

# 469
Ама го пишете като че ли за вас ще е висша радост детето ви да е пълно.

# 470
Не, разбира се. Какво общо има радостта тук?

# 471
  • София
И не пропусна да захапеш дъщеря си, че не и станали роклите... Не и трябва свекърва на нея, достатъчна е майка и.
Гледам че и снахите не падат по-долу в изсмукването от пръстите.
В пазаруването онлайн се случва някому нещо да е малко/голямо.
Права си, не бях длъжна да преровя десетки булчински рокли, да се занимавам с плащане и връщане.
А ако бях поръчала прекалено големи, сигурна тя щеше да каже, че я смятам за слон.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 14:11 от Cuckoo

# 472
Когато човек се дразни ежедневно от нещо, нормално е да го споменава. Човешко е тоест. Разбирам, че трябва да се правим, че проблем няма, щом е свързано с детето и даже го препоръчвам конкретно за пораснали деца, обаче не се справяме винаги успешно.

# 473
  • София
Но е голяма радост да го изтипосаш публично, ако е такова?
Възпитанието и тактичността не са вредни качества.

# 474
  • София
Все пак сме донякъде анонимни.
За дъщеря ми не съм писала нещо, което е тайна и само двете го знаем.
Ще повторя за неразбралите - пиша тук точно за да не го казвам на живо. Може пък да видя някое умерено мнение сред критиките.

# 475
  • София
А защо въобще трябва да го казваш някъде? Дъщеря ти сляпа ли е, кантари ли няма, огледала ли няма...?

# 476

Разбира се, че не. Но ужасно ме е страх от хранителните разстойства. Бих била много внимателна при подобен проблем, защото може да стане наистина страшно.

ПП. Cuckoo, умереното мнение е да спреш да я критикуваш, и да показваш колко не ти харесва. Подкрепи я, нека усети че си на нейна страна, тя в един момент сама ще поиска да се справи с проблемите, които има.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 14:18 от alex_jp

# 477
alex_jp, какъв правилен подход препоръчваш? (Освен да се правим, че не забелязваме с години нищо и накрая все пак ще изпуснем някоя дума, то няма как)

Подкрепи я - казваш - добре, аз питам: как да стане това?

# 478
  • София
Нали става въпрос за възрастен човек? Казваш веднъж и дотам.

# 479
После обаче всеки Божи ден това те дразни. Ще успеем ли да не изпуснем нито думичка с години? Ето това е въпроса, много е трудно, много.

Общи условия

Активация на акаунт