С какво ви дразнят свекървите? – 150

• 43 062
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Скрит текст:
Не знам защо чак го изкарахте, че мм е искал едва ли не разрешение..
Ние тая сватба сме я решили с мм да я правим и без пръстен, с пръстен. За мен този пръстен не е най-важното и не държах толкова на него, но беше трогателно и красиво. Общо взето никой не е знаел за пръстена, мм не е споделил с никого.
Свекърва ми се оказа, че май е повече трогната и изненадана, не е обидена.
Скрит текст:
В първия момент явно е очаквала да е информирана, а не така последна да научи. Ама явно е повече щастлива, отколкото сърдита. Аз май помислих, че яко се е обидила, което не е вярно. Май жената си е мислила, че мм никога няма да се ожени и сега се радва.
Прибрахме се, но мм се разболя и като оздравее, ще се видим с тях.

Явно сгодяването се изразява в даване на пръстен. На нашата почивка бяхме три дами, които получихме пръстени без мъжете да се наговорят помежду си. 😁
Ами може да кажеш на мъжа си, че грешно ти поднася информацията и така стават недоразумения, които може да оставят горчилка за цял живот. И на нас съответно беше грешно поднесена, та затова така си помислихме. Или, както вече някои те посъветвахме, да му кажеш направо да не те занимава изобщо какво си говори с майка си, в крайна сметка това е много досадно.

# 556
Честито, попътен вятър!
В тази тема съм писала, като една бъдеща свекърва, че за мен жената, с която живее сина ми, ще я наричам снаха, едва когато дойде с пръстен, или бременна. До този момент са приятелки Blush
Естествено е да се радва, това си е зряла постъпка на зрели, съзнателни  хора.

# 557
  • Melmak
Честито, попътен вятър!
В тази тема съм писала, като една бъдеща свекърва, че за мен жената, с която живее сина ми, ще я наричам снаха, едва когато дойде с пръстен, или бременна. До този момент са приятелки Blush

Благодаря ти, Тайс. Аз пък казвам, че без халка бебе не раждам! 🤣

# 558
Честито, попътен вятър!
Естествено е да се радва, това си е зряла постъпка на зрели, съзнателни  хора.

Благодаря ти, Тайс. Аз пък казвам, че без халка бебе не раждам! 🤣
Честито и от мен, в добро и по-малко добро. Да имате мъдростта да правите компромиси и силата да извървите пътя заедно до края.
Щастливо пътуване е било, щом сте споделили радостта с още две двойки.
По отношение на каквито и да било роднини - не се филмирай. Който каквото ще да мисли, важен е само този, с който ритате заедно юргана.🍀🍀🍀

# 559
Честито и от мен! 🙂

# 560
Честито, попътен вятър!
Отдавна следя темата, не коментирам, но това мнение ми припомни моята ситуация. С бащата на детето ми сме заедно вече 18 години. От 16 години живеем заедно, от 6 имаме дете. Не сме искали и двамата сватби поради куп причини. Вече бяхме заедно от 10, когато неговата майка така се обърна към мен: "Като се ожените, като имате деца, ще ви идвам на гости, ще казвам отивам при снаха си" и т.н. А аз се почувствах, сякаш тези 10 години, в които за всеки празник им гостуваме (те живеят мноого далече от нас), за всяко лято, когато и те идват за ваканция при нас, за всичко, през което ние с мъжа ми сме преминавали заедно, за нея не е важно. 10 години аз съм никоя за нея. Ей така се почувствах тогава. 8 години по-късно как мислите, дали ми е близка и любима свекървата, пардон, майката на мъжа ми, бабата на сина ми?  И не че толкова съм искала да ме наричат "снаха"....

# 561
От мен един по - различен прочит на нещата-обръщения снаха,свекърва и т.н. не ползвам-обръщам се по име.Така се избягват разните му там тълкования.

# 562
Е, все се случва някой да те попита каква ти е тази жена. Тогава не върви да кажеш - Пенка е това.
Разбира се, винаги можеш да кажеш - приятелката/гаджето на сина ме.
Но това ще е малко странно, ако наистина са заедно от двадесетина години и са хубаво семейство.
Значи по свекървенска логика е по-важно да има пръстен, без значение какви са отношенията, отколкото какво в действителност е семейството на синът и.
Шекспир го е казал много добре: "Какво значи името? Розата мирише на роза, и с името си "роза", и без него."
Та снахата ще живее със сина ви, и да я наричате "снаха" и без да я наричате така.

# 563
Кой как точно ще нарече избраника на детето си зависи от много фактори. Дълготрайността на отношенията, общ дом и общо дете са едни от най-важните за мен.
Разбирам и приемам родителите да се пазят от обявяват за снаха или зет всеки съжител на детето си, но не харесвам когато двамата в двойката се наричат: "приятелят/ката ми". Щом живеят заедно, и то с години, за мен са мъж и жена. Другото е някак много неангажиращо, сякаш те самите не придават важност и сериозност на отношенията и във всеки един момент са готови да се разбягат.
Една пък с претенции за известност дама казваше "човекът до мен", помните ли 🙄

# 564
  • София
"Снаха" има съвсем точно значение - съпруга на сина.

# 565
Преди години 🙂
Навремето е било ясно - годеница, съпруга/снаха, любовница, държанка. Фаворитка, в някои среди 😉
Сега понятията са размити.
Във форума имаше момиче, което беше правило сватба, без граждански и църковен брак. Тя каква е на мъжовите родители?

# 566
  • София
Говоря за тълкуването на понятието "снаха" в тълковния речник сега, не преди години.

Скрит текст:
Преди години 🙂
Навремето е било ясно - годеница, съпруга/снаха, любовница, държанка. Фаворитка, в някои среди 😉
Сега понятията са размити.
Във форума имаше момиче, което беше правило сватба, без граждански и църковен брак. Тя каква е на мъжовите родители?

Официално никаква (личното ми мнение съвпада с това). Неофициално – кой каквото го влече.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 11:11 от milenaka

# 567
  • при късмета
Всъщност е снаха на цялото семейство на мъжа. Не само на родителите му, а и на братя и сестри, ако има, на тях също е снаха. Роднинските връзки никога не са се променяли, това, което трябва да се промени е нагласата, че жената отива/става част от семейството на мъжа. И роднинските връзки това показват, като наименования. Двама души като се съберат е важно какви се чувстват един на друг. Дали ще спазват някакви административни подробности няма никакво значение. От същото значение е и мнението на роднини. И от двете страни.

# 568
Добре, аз мога ли на гадже на сина си примерно да викам "снахата"? Дали няма пак да следват големи обиди, защото момичето е против брака / или друго?

# 569
  • София
Добре, аз мога ли на гадже на сина си примерно да викам "снахата"? Дали няма пак да следват големи обиди, защото момичето е против брака / или друго?
Реално и Августейша Попова можеш да ѝ викаш, ако и двете искате. Вие решавате.

Общи условия

Активация на акаунт