Четвъртокласници - 2025/2026

• 25 293
  • 454
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Учебниците ще вземем утре, за да ги подвържем през уикенда. Ще направя един последен преглед на това, което евентуално трябва да се докупува, но май остана само папка за езиците.

# 301
  • София
Добре де, откъде ги взимате учебниците? Имали сте родителска среща вече ли?
Нашата класна сигурно в неделя ще напише нещо в групата..

# 302
Нашите учебници ще ги раздават на 16-ри. В единия клас искат 10 тетрадки от 40 листа и 10 от 60. В другия клас искат три тетрадки голям формат с квадратчета по математика и 15 с широки редове.
Относно ходенето и взимането от училище мисля тази година да започна да ги пускам сами. Лятно време ходят сами до училището да играят с приятелчета. През учебната година обаче трафикът е много интензивен. Поне една трета от учениците са от Студентски град и ги водят с кола. Отделно децата от Азбуки ги превозват с подобни на танкове коли. И за капак много от водещите децата си в 55 СУ минават през квартала за да избегнат тапата на ОМВ. И на фона на това вместо бързо да построят двете училища в Студентски град, те се помотват с първото, видимо не правят нищо за второто, но разширяват 55 СУ за да може да поеме още деца от СГ.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 10:01 от Monza

# 303
  • Бургас
Нашите ги дават на първата родителска, но понеже родителските  се засичат с тази на голямата и звъннах на учителката и я помолих да ги взима по -рано. Помагалата ги пускат в сайта на училището в началото на септември. В групата на вайбъра се разбрахме и вече са поръчани. Ще събираме по 100 лева.
Ще се прибира сама от училище.

# 304
  • София
Добре де, откъде ги взимате учебниците? Имали сте родителска среща вече ли?
Нашата класна сигурно в неделя ще напише нещо в групата..

Щерката утре започва училище и затова ще ги получим малко по-рано.

# 305
  • Разпиляна във въображението
Снощи имахме родителска среща. Учебниците вече бяха доставени, но госпожата иска да им ги раздаде в първия учебен ден.

# 306
Нашата РС ще е в четвъртък. Не знам дали ще дадат учебниците, аз си нося найлоновите облекла от предната година и дано паснат. За тетрадките - нали ви писах, че купих от Джъмбо с широки редове, които са с по-голямо междуредие от стандартните. Понеже е с много диоптри моят. И в четвъртък ще се запозная с госпожата, ще я помоля ако има възможност да го пласира на първия ред, и ще предупредя, че моят ще пише на точно тези тетрадки - невзависимо другите дечица какви използват. Тези са с 50 листа, защото са някакъв друг стандарт. Ама все си мисля, че ще свършат работа. Каквото има, такова ще ползва. Само да учи Simple Smile
В старото ни училище 50 лв е таксата "вход в трети клас". Сега тръпна и очаквам присъдата. При всички положения на РС ще ида подготвена със 100 лв. Имам атлас от баткото по ЧиО за 3-4 клас, може да го взема за да видя дали е същото помагалото.

Айде, да почват вече, стига са се успивали. Ето - вече стана 10 часа, никой не се е размърдал. А аз работя от 8 часА онлайн, една четвърт от деня преполових.

# 307
  • пустинята Гоби
Моите деца лятото стават супер рано за да играят игри преди да сме станали. Третокласника през учебната година не мога да го събудя, ама лятото е първа пушка с брат си.

На нас класната ни писа в Школо за учебниците. Не сме имали родителска среща, не виждам и смисъл от такава в момента, ще има след началото на учебната година. Вече преведох обичайните 50 лева за помагала, а днес като ида в училище ще си поговоря с класната, ако има нещо интересно за казване. И моят син седи на първия чин, защото е късоглед, макар че още не е сложил очила. За сега се оправя без такива, но в 5 клас вероятно ще се наложи да сложи, защото не може по всичко да е на първия чин. И брат му е така, сложи очила в 5 клас, после успя да се премести напред по всички предмети и спря да ги носи. Сега ги вади рядко, само когато гледа телевизия.

Ние прибираме детето от училище след 17 часа. Големият ни проблем е със ставането сутрин, още повече че се очертава аз да го водя и ще е супер бързане и влачене със скоростта на костенурка пак.

# 308
При нас в единия клас събираме по 55 лева само за учебници и помагала по ИУЧ и застраховката с обещанието, че на първата родителска среща ще определим сума за попълване на касата. В другия клас събрахме по 120 лева, които включват и 55 лева за учебници.

# 309
Нашата РС беше вчера, точно 50 лв беше такса "изход".
Румка833, да не се окаже че нашите деца са били в едно училище до 2 клас 😄

# 310
  • София
При нас занималнята е до 18 часа.

Събрахме по 100 лева. За помагала, за вода в клас, за хартия и тн, и за начало на извънкласните мероприятия - театри, музеи, работилнички и подобни.

Класната писа по Вайбър, че е получила учебниците и тази седмица е на разположение, кой когато може, да минава да ги вземе. За тетрадките каза само за математиката голям формат с каририрани листове, понеже били удобни за "деленето с опашки". Вероятно на деленето с остатък така му казват (не попитах). Но ако някой има с квадратчета от миналата година ще си ги доизпише. Тя обикновено е много обрана откъм тетрадки, надявам се и сега да е така.

Родителска засега няма да има. Тя е само за първи, пети и осми клас.

Хубавото е и че столът ще работи. Голямо облекчение е за мен и радост за малката.

# 311
При нас пък децата си взимат учебниците  в деня на откриването като се качат в стаята. Ходят с празни раници и ги връщат пълни. Супер неудобно за всички замесени - на тях им тежи, аз пък трябва в последния момент да подвързвам/нося да подвързват. Недомислено е...

Ние събираме по 80лв, които включват и помагалата.

# 312
Допълнителните неща при нас са 55 лв., но събрахме по 60.

# 313
Абсолютно! И аз това се възмущавам. Миналата година имахме цял уикенд за подвързване, тази - един ден, а никак не са малко. Подвързвам с фолио, че е най-стабилно, но си е бая играчка.
Допълнителните помагала ни ги пусна госпожата с края на учебната година и отдавна съм ги взела, сега добави още две, та общо 6 броя.
Чакам и аз сурвакането да видя какво ще е, най-вероятно пак ще купуваме учебник по английски, че фабричния не вършел работа. И дежурната екскурзия, разбира се.

# 314
Тази година няма да купуваме учебник по английски, а само за втори срок някаква граматика.

Общи условия

Активация на акаунт